icon

7. tt a ztěžka se mi dýchá

radkan91
17. led 2018

Ahoj, končím 7.tt a ztěžka se mi dýchá (mimo další bezne potize). Doktor mi řekl, že to není nic neobvyklého, přesto mě to znervózňuje. Máte s tím některá zkušenost? Děkuji

garalela
18. led 2018

Ahoj, mně se těžko dýchalo v začátku těhu také, když jsem mluvila a moje práce byla hodně o mluvení s lidmi. Měla jsem pocit, že nevystačím s dechem, velmi mně to polekalo, že již takto v začátku, ale nezhoršilo se to, přestalo to. Vždycky když jsme se potřebovala vydýchat, tak jsem pila. Ono se totiž nehodilo před lidmi funět a vysvtlovat nezlobte se, jsem těhu a hůř se mi dýchá, když se to v té době neříká ani nejbližším.....

radkan91
autor
19. led 2018

@garalela Ahoj, děkuji za reakci,cítím to podobne, tak snad to i u mě brzy vymizi 🙂 na začátek těhotenství mě to právě také překvapilo...

garalela
19. led 2018

@radkan91 JJ, to víš, že mi taky problesklo hlavou, že jestli tohle je začátek, jak to bude vypadat dál 🙂 ale samozřejmě to doktorovi v poradnách říkej a není od věci si sledovat tlak

radkan91
autor
19. led 2018

@garalela doktorovi jsem to již říkala,pokud to bude přetrvávat,ještě to raději připomenu,krevní tlak mám bezne hodně nízký,takže se možná ani není čemu divit...děkuji za radu 🙂

beruda
19. led 2018

Z počátku je to běžné, po dvacátém tt si zajdeš na EKG a pak by se to mělo pomalu srovnat. Těhotenství je zápřah, přibývá množství krve, srdce pumpuje rychleji. Také mám běžně nízký tlak a jednu dobu jsem vůbec nemohla ležet, nebo jsem si musela lehat velmi opatrně a rozdýchat to, jinak jsem se hned začala dusit. Na EKG ale vše v pořádku, Dr. mně jen upozornila, že kdyby se to nesrovnalo, poslala by mně na EKG znovu.

radkan91
autor
20. led 2018

@beruda děkuji za reakci,jsem ráda,že to opravdu není nic neobvyklého 🙂

pavicka
20. led 2018

@radkan91 taky jsem to tak mela, ted uz je o trochu lepsi..jen mam nekdy silne viditelny tep, ale to vsechno m tomu patri-mi rikala obvodacka, EKG mi vyslo v poradku, tak to tak proste beru, ze to ma byt ;)

majinka1981
24. led 2018

to se ještě máš :D já jsem v 9tt a motá se mi celý den hlava, je mi na omdlení a zvracím. Mám dceru pět let a musím s ní fungovat a jen dojít do školky a nesložit se mi dává zabrat :D

ladyhacek
24. led 2018

Také se mi těžko dýchá. Přisuzovala jsem to i mě nadváze, ale hlavně jak se zvětšuje děloha tlačí orgány tak to dle mě působí i na ty plíce 🙂

maii
24. led 2018

@radkan91 same here, nadvahu nemam a trenovana jsem dost. Najednou jsem neudychala ani 4km vyklus :D pak to bylo lepsi, ale prisly nevolnosti, pak bolest zad a trisel....

anetka9
24. led 2018

Mně se hůř dýchá snad už od 4tt...:D:D

radkan91
autor
24. led 2018

Děkuji všem za vaše zkušenosti 🙂

renuliena
14. únor 2018

Jojo, je to tak, prý za to muze teď nevím jaký hormon, taky se mi špatně dychalo od zacatku, jako kdybych měla melke dychani a neytacil mi dech, nyní i jsem ve 20tt a už je to mnohem lepší 😉