7. tt a ztěžka se mi dýchá
Ahoj, končím 7.tt a ztěžka se mi dýchá (mimo další bezne potize). Doktor mi řekl, že to není nic neobvyklého, přesto mě to znervózňuje. Máte s tím některá zkušenost? Děkuji
Z počátku je to běžné, po dvacátém tt si zajdeš na EKG a pak by se to mělo pomalu srovnat. Těhotenství je zápřah, přibývá množství krve, srdce pumpuje rychleji. Také mám běžně nízký tlak a jednu dobu jsem vůbec nemohla ležet, nebo jsem si musela lehat velmi opatrně a rozdýchat to, jinak jsem se hned začala dusit. Na EKG ale vše v pořádku, Dr. mně jen upozornila, že kdyby se to nesrovnalo, poslala by mně na EKG znovu.
to se ještě máš :D já jsem v 9tt a motá se mi celý den hlava, je mi na omdlení a zvracím. Mám dceru pět let a musím s ní fungovat a jen dojít do školky a nesložit se mi dává zabrat :D
Také se mi těžko dýchá. Přisuzovala jsem to i mě nadváze, ale hlavně jak se zvětšuje děloha tlačí orgány tak to dle mě působí i na ty plíce 🙂
Mně se hůř dýchá snad už od 4tt...:D:D
Děkuji všem za vaše zkušenosti 🙂
Jojo, je to tak, prý za to muze teď nevím jaký hormon, taky se mi špatně dychalo od zacatku, jako kdybych měla melke dychani a neytacil mi dech, nyní i jsem ve 20tt a už je to mnohem lepší 😉

Ahoj, mně se těžko dýchalo v začátku těhu také, když jsem mluvila a moje práce byla hodně o mluvení s lidmi. Měla jsem pocit, že nevystačím s dechem, velmi mně to polekalo, že již takto v začátku, ale nezhoršilo se to, přestalo to. Vždycky když jsme se potřebovala vydýchat, tak jsem pila. Ono se totiž nehodilo před lidmi funět a vysvtlovat nezlobte se, jsem těhu a hůř se mi dýchá, když se to v té době neříká ani nejbližším.....