icon

8+0 místo 8+3. Je to velký rozdíl?

1306
22. pro 2020

Ahoj holky, minulé pondělí jsem byla u dr a naměřil, že jsem 7+3, toto pondělí naměřil jen 8+0, je to velký rozdíl? Mám mít strach, nic mi k tomu neřekl, jen že je vše v pořádku. A já se v tom nevyznám...Prosím, kdo má víc zkušeností, napište mi...

emillyhk
22. pro 2020

@1306 Ahoj, buď v klidu, pár dní je úplně normální. Mě to taky nejdřív zneklidilo (u nás bylo mimčo o tři dny napřed), ale doktorka říkala, že pokud to není týden, tak je to OK 😊
Já se teda vždycky snažím pocitově řídit víc tím, co doktor říká, než tím co píše... Pokud je v klidu doktorka a říká, že je všechno v pořádku, tak to tak beru 👍

mamikry
22. pro 2020

@1306 Ono se to takhle na zacatku spatne meri. Milimetr vedle a uz mate o den mene. Ovulace muze byt posunuta atp. Hlavni je, ze male roste.

ema90
22. pro 2020

Kdyby to nebylo v poradku, tak vam k tomu lekar urcite neco rekne.

snahnah
22. pro 2020

Já měla rozdíl 10 dní a vše v pořádku 😉

1306
autor
22. pro 2020

Děkuji moc za Vaše zkušenosti. Teď bude těch 14 dní do další kontroly nekonečných. Mám toho za sebou už hodně, tak je strach velký.

ema90
22. pro 2020

@1306 Cely prvni trimestr je dost nejisty a pote taky bude mezi kontrolami rozestup treba mesic, kdy dokud necitite pohyby, tak nevite, zda-li je mimco dole v poradku.
Strach chapu, ale stat muze kdykoliv cokoliv, takze si to zkuste spis uzivat, nez se nervovat 😕

mamikry
22. pro 2020

@1306 Presne, jak pise @ema90. Bat se budete cele tehotenstvi, ale prvni trimestr je zaklad, tak se nestresujte. Clovek tim stejne nic nezmuze, spis to zhorsuje. Tri dny jsou uplne v pohode, doktor by vam rekl, kdyby to bylo spatne. Chapu vas, taky mam za sebou smutnou zkusenost, ale clovek se nad to musi zkusit povznest. Drzim palce, at male roste, jak ma.

krupka3
22. pro 2020

Milimetr sem, milimetr tam, to se doktor o jeden uklikne a tehule uz je ve stresu. Proc vubec tak brzy chodis k lekari kazdy tyden?? Tohle z toho pak presne vyvstava.

1306
autor
22. pro 2020

@krupka3 Protože jsem po 3 mimoděložních a 6-ti potratech!!!! Tak mě CHCE doktor hlídat už od začátku a po týdnech. Věř mi, že bych radši šla jednou, ale po zkušenosti, kdy jsem to nechala být, tak mě odvážela rychlá s 2,5L krve v břiše a já málem umřela, tak už to jen tak být nenechám! Nemusela ses vyjadřovat, žádala jsem pouze o podporu.

krupka3
22. pro 2020

@1306 ne, zadala jsi o zkusenosti. A ja uz se na tomhle foru pohybuji pravidelne 10 let, takze opravdu vim, ze je to extremne casta situace a vykyv o 3 dny je na 98% zpusobeny chybnym merenim, 2% je sance, ze se zarodek vyviji pomaleji, ale jake jsou prognozy ti nikdo nerekne, i kdybys byla v tech 2%. Pokud se ma miminko udrzet, tak se udrzi. Takhle brzy s tim neudela nikdo nic, pouze priroda a tve telo. A to nejlepsi co pro sebe ted muzes udelat je nestresovat se. Preji at je s miminkem vse v poradku.

1306
autor
22. pro 2020

@krupka3 Ještě jsem chtěla dodat, že témata nejsou vždy od hysterických žen. Může za tím být mnohem víc. V 6 tt mi objevil malý hematom, proto také ty časté kontroly, protože jsem dva dny špinila. Jinak vím moc dobře, že je to buď anebo, ale nikdy jsem nedošla k nějakému měření, proto asi stresuji víc, než kdokoli jiný. Jinak děkuji za přání.

keksik002
22. pro 2020

@1306 nikdy neni 100% jiste jak daleko jsi 🙂 pokud busi srdíčko a plod roste, nevidím důvod k obavam 🙂

ema90
22. pro 2020

@1306 Tak to preji hodne trpelivosti, protoze se budete tim padem bat cele tehotenstvi 😕

krupka3
22. pro 2020

@1306 Nikdy jsem ve tve situaci nebyla. Nikdy jsem se nemusela o miminko v brise strachovat, proto uznavam, ze mi v prvni chvili nedoslo, ze k tomu muzou byt i vaznejsi duvody. To vis, clovek tu po case otupi, kdyz je tu jeden dotaz 5x denne. Rozumim, ze se ted vseho bojis a znovu dodavam, ze to nejlepsi, co pro sebe a miminko ted muzes udelat je nestresovat se. Ja bych se naopak vsem doktorum vyhla, vyhledavala klidne prostredi v prirode, snazila se delat vse, co miluji a byt s temi, ktere miluji. Trpelivost ruze prinasi. Snad ti ten nekonecny zacatek rychle utece a vse bude jak ma byt.

sticker
cilkat
22. pro 2020

Drž se. Ale odchylky menší jak týden se opravdu neboj - je to chyba měření, to, jak se dítě zrovna natočí, kde přesně ho ultrazvuk "prosvětlí"... Prostě to líp nejde.
Hlavně, ať roste 😉 .