8tt - bije už srdíčko?
Ahojky holky,
mám otázku sem objednaná na první kontrolu u gynekologa začátek 8tt, jak je to se srdíčkem? Bude už určitě vidět že bije, nebo je možné, že ještě ne? Děkuji za odpovědi 🙂 Míša
Určite nie, ale ak veľkosť bude zodpovedať tt, tak by malo byť aj biť
pokud tt, na který jsi objednaná je 8.mý i podle ovulace, tak určitě bít bude (tj. pokud si měla ovulaci třeba o deset dnů později, tak se může stát, že srdíčko ještě bít nemusí,ale dle menstruace už tam má být)
nooo na začátek 8tt... tak sem právě zvědavá a trošku se bojím aby bylo vše OK 🙂
Nám bilo 7+2
děkuju za odpovědi, a brali ste sebou i přítele/manžela? Ten můj by u toho rád byl, jen nevím jestli to není ještě brzy 🙂
U nas uz bilo od 5+6, ale pokud jsi mela ovulaci pozdeji, tak jeste nemusi 😉
Ano...od 7tt zacina bit 🙂
U nas bije a jsem 6+6, manzela jsem sebou brala, tak se pani gynekolozka divila, ze tu je tak brzy, ze panove chodi pozdeji, kdyz jde neco lepe videt🙂, ale manzel jit chtel
u nás bilo 5+5
to uz by melo, ale pokud ne, tak mohla byt pozdejsi ovulace.
Ja brala az na velky utz, to uz slo mimi pekne videt 🙂
Ahojky ja mela srdicko už v 5+6tt. A stále krásné bije 🙂 j
Já mela srdíčko 6tt, ale byla to jen blikající tečka.manžela bych vzala nejdřív 9-10tt kdy už to trošku vypadá jako miminko
Ahojky, podle Wiki je srdeční tep aktivní již od 6.tt viz.: https://www.modrykonik.cz/6-tyden-tehotenstvi/
Já jsem ostatně taky zvědavá až půjdu na 1.ultrazvuk co všechno půjde vidět, hlavně se těším na to srdíčko 🙂 Kontrolu mám naplánovanou na téměř konec 8.týdne, tak snad už tam bude 🙂
Ahoj holky čekáme s přítelem první miminko, podle poslední MS 20.12.2015 jsem dnes v 8týdnu + 2dny.
12.února jsem byla na prvním ultrazvuku a bylo vidět jen rybí oko.
Včera jsem byla na kontrole,další ultrazvuk kamarádka byla se mnou,já jsem ultrazvuk neviděla doktor ho měl otočený na sebe,druhou obrazovku tam nemá a byl tam prý vidět malý "mravenec" (jak říká kamarádka) že vypadal jak písmeno C. A když jsme se ptali zda je vidět srdeční činnost,tak doktor říkal,že ne,ale že si myslí že tam je. A podle velikosti prý odpovídá 8 týdnu.
Tak nevím co si mám z toho vydedukovat. Všude čtu,že srdíčko je vidět už i v 7 týdnu.
Mám přijíd na kontrolu za 4 týdny.
Děkuji moc všem, za info.
@moncicak1991 Chápu to dobře, že jsi byla byla na kontrole na konci 8tt, doktor neslyšel srdeční činnost a jdeš až za 4 týdny na kontrolu? Já byla v 7tt, srdíčko nebylo a na kontrolu jsem šla za necelý týden..
@geminiska no byla jsem tam včera byl to docela rychlí ultrazvuk + měření tlaku a kamarádka co tam byla se mnou se ho ptala zda je už vidět srdíčko a on říkal,že ne ale že si myslí že tam je. A říkal,že mám dojíd za 4 týdny a už by to mělo být i na fotku
@moncicak1991 Co to je za hloupost až za 4 týdny ? někde jsem četla že srdíčko vzniká ca 21.den , každopádně kolem toho osmého týdně by už mělo být
jinak já měla poslední ms 4.12. a srdíčko jsem poprvé viděla na kontrole 20.1. , takže jestli u tebe byla poslední ms 20.12. tak ať počítám jak počítám tak mi to vychází ... nemá tvůj dr. zastaralý utz ?
@kotty
v těhotenské průkazce mám první ultrazvuk co se zapisuje na 12-14 týden. Za ty 4 týdny to bude odpovídat 12 týdnu co už je na zapsání do té průkazky. Tak si myslím že asi zkrz to. byla jsem tam před 11 dny poprvé a to mi dělal první ultrazvuk a bylo tam to rybí oko.
Já sem totiž přešla od své původní doktorky k němu na doporučení kamarádky. U doktorky co jsem byla před tím,když jsem z 5ti testů zjistila,že jsem těhotná, tak ta mi pro změnu nechtěla vzít ani krev natož dělat ultrazvuk. Tak kvůli tomu jsem šla jinam navíc jí už bylo skoro přes 70 a hodně lidí si na ní ztěžuje,že nedělá vyšetření co by měla a kašle na ultrazvuky,dělá jen 4x za celé těhotenství
@moncicak1991 No, já bych si teda vyžádala ultrazvuk o hodně dříve. Co je to za doktora, který řekne "srdíčko nevidím, ale myslím, že tam je". Bud ho vidí a je tam, nebo ho nevidí.
@geminiska a ultrazvuky mám oba přes břicho
@moncicak1991 A proč ne vaginální? přes břicho se dělá později..
@misa3206 brala, ale cakal v cakarni. Takto skoro sa UTZ vacsinou este robi vaginalne, tak u toho uplne byt nemusel. :D
to já nevím, já tomu nerozumím
proto se ptám tady na vše
@moncicak1991 Zkus se podívat na stránky znamylekar.cz a tam si svého doktrova vyhledej, na recenze. Každopádně bych pro svůj klid podstoupila vaginální utz. No, nevím, pokud to doktor neudělal sám o sobě, jestli je dobrý. Zvlást, když máš jít na potvrzení srdíčka až ve 12tt.

Už by mělo být viditelné 😉