B-komplex forte v 1.trimestru, užívala jste některá?

xeal
28. kvě 2019

Ahoj, užívala jsem celý 1.trimestr denně B-komplex forte a pak se dozvěděla, že dávky některých vitamínů tam jsou pro těhotné příliš vysoké. Stalo se vám to některé? Bylo dítě v pohodě? Díky

beatty
28. kvě 2019

@xeal a ceho tam je pro tehotnou moc? To rikal doktor? Necetla jsi treba pribalovy letak? Tam je urcite psane davkovani, a budem tam uvedeno i tehotenstvi.

xeal
autor
29. kvě 2019

@beatty To jsem se taky chtěla dozvědět - všude jsem jen četla obecná zjištění... Tak jsem dala do googlování a toto jsou výsledky mého pátrání: Patrně "nejnebezpečnější" je předávkování vitamínem B6, ale našla jsem studii, která testovala dávky 130mg/den (tj.13x vyšší, než jsem brala) na těhotných a jejich děti nedopadly hůř než ty z kontrolních skupin. Dále jsem se dočetla, že byla studie, kde měřili hladinu vitmínu B12 a kys.listové v krvi rodiček a ty, které ji měly vysokou měli častěji dítě s autismem. Ale rozhodně to nebylo pravidlo. Navíc to měřili u rodiček. Poslední, co jsem na to téma našla, byla informace, že vitamín B3 byl pro těhotné testován pouze do dávky 35mg/den, proto je horní limit stanoven takto. To je vše, co jsem dohledala, takže jsem se sama uklidnila. Ad příbalový leták - na mém (od Gererica) není o těhotenství zmínka, ale na podobném produktu od Zentiva je napsáno, že není vhodné pro těhotné a kojící.

piedra
15. čer 2019

@xeal to s tím autismem je hodně zajímavé. Teď proběhla a dále pokračuje studie, kde zjišťují naopak vliv střevní mikroflóry těhotné na vývoj plodu. Dělali i transplantaci střevní mikroflóry od zdravého dítěte -> dítěti s autismem a zmírnily se projevy auti chování. U autismu je to velká neznámá stale nevíme co je spouštěč, ale nejvíce se zatím potvrzuje kombinace různých faktorů. Nejdůležitější je jíst zdravě a co to jde omývat potraviny nebo jíst co nejvíce bez postřiků. A maso bez antibiotik. Dále se NESTRESOVAT!!! Do poradny mi chodí děti s ADHD nebo ADD, kde byla nejčastěji maminka velmi stresovaná po dobu těhotenství. Takže tam asi nějaké to spojení bude.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru