Cvičení v těhotenství. Jaké zvolit?
Ahojky ,zajímá mě ,která z vás v těhotenství cvičila a jak ? co mi můžete doporučit ? . Přidávám že nemám pohyblivé levé koleno .( Dřep neudělám ) . Nebo stačí delší procházky ? Děkuji .
@pipi_puncocha já zkoušela pár cviků z YouTube a moc mě nepustilo to koleno ....tak budu hledat dál třeba najdu něco co mi bude vyhovovat 🙂
@petranaty no ono doma si člověk může blbým pohybem i ublížit. Se mnou chodí na jógu paní co je právě po operaci kolen a lektorka jí vždycky poradí co může a nemůže dělat, vymyslí alternativu cviku atd.
Chuze je super. 🙂 Ja jsem teda bezec, ale v tehotenstvi mi beh nejak nesedel a tak jsem si koupila hulky a zacla jsem provozovat nordic walking - je super, ze zapojujes i horni cast tela. Za sebe moc doporucuju na youtubu kanal StillOnTheWay - pani ma nekolik videii s jogou a i jinym cvicenim pro tehotne, rozdeleno i podle trimestru. Cvicim od druheho trimestru, zhruba 4x tydne a pecka. 🙂 A Od druhyho trimestru je super i plavani - ja chodila jednou tydne aktivne plavat, ted mam bohuzel mykozu a do porodu se do bazenu uz asi nedostanu....Ale plavani me bavilo moc, voda te krasne nadnasi a je to moc prijemne. ;) Hlavne se neprepinej, poslouchej sve telo a kdyz nemuzes, tak se na to vyprdni. 🙂 Ale pokud to jde, tak se urcite hejbej. ;)
Chůze, nějaké protažení. Cvičila jsem doma, ale vždy jen tak, aby mi bylo dobře. Kolo už pak jen na trenažeru.
No s kolenem asi opatrne nooo... Asi zalezi jak kdo chuze urco, nejaka tehu joga a pod.. Ja teda cvicila uplne v pohode posilko az do porodu a pohoda.. /ale jsem zvykla cvicit noo 🙂 /
Já když jsem čekala první tak jsem především hodně ale opravdu hodně chodila 🙂. Vyhovovalo mi to, pes byl v sedmém nebi a navíc jsem si byla svým pánem. Přibrala jsem 8 kilo za celé těhotenství a to jsem vůbec netrpěla na nevolnosti 🙂.
@petranaty Neměla jsem na nic moc čas, v okolí nic nebylo. Já teda asi 2x zkusila aniball. Po třetí už jsem to nestihla :D.
K porodu je potřeba kondice, je to opravdu výhoda a třeba chůze ji trénuje naprosto skvěle. Ale já před otěhotněním jezdila několik tisíc kilometrů ročně na kole, běhala, cvičila... Takže jsem pravidelný pohyb potřebovala jinak by mě jeblo :D
Rozhodně gravid jóga. Kromě prevence nebo úlevy od těhotenských problémů je to super příprava na porod - dýchání, uvolnění. Jinak já ještě chodila na soukromé tréninky do fitka. Nejdřív klasický posilko, potom s břichem už trochu víc na pohodu. Co se týče cílené přípravy na porod tak cvičení s Aniballem, asi dva nebo 3 týdny cca ob den. Všechna ta práce se vyplatila, porod jsem měla v pohodě, žádné zranění a hubnutí po porodu šlo krásně.
Já cvičila až do porodu téměř každý den (jóga, pilates, cardio, posilování, běh do 5.mesice) a týden po porodu jsem opět začala. Moc záleží, jak je tělo zvyklé a jak se cítíš.

Chůze je nejpřirozenější pohyb, takže určitě super celé těhotenství. Já chodím ještě 2x týdně na jógu, bolí mě záda a dost mi to pomáhá. Hodně je doporučované i plavání, ale já si do bazénu v těhotenství netroufám.