Cysta v prvním trimestru, máte zkušenosti?

zuz4ina
14. říj 2014

Dobrý den, prosim rada bych se zeptala zda mate nktera zkusenosti s cystou na vajecniku v prvnich tydnech tehotenstvi?vcera jsem byla u gynekologa jsem v sestem tydnu,ale krome toho mi nasel cystu v prumeru 47 mm.pozval me na konteolu za 14 dni a jedine co mi rekl ,ze ji budeme sledovat,mam byt v klidu netahat nic tezkeho a v pripade,ze by se dostavila velka bolest mazat do nemocnice,ze by mohlo jit o prasknuti te cysty.dost me to vydesilo u prvniho tehotenstvi jsem nic takoveho nezazila,to bylo bez problemu.v pripade,ze se najde nekdo s podobnym problemem, budu rada za vase reakce, dekuji zuz4ina

vlajka1
14. říj 2014

Mela jsem cystu na vajecniku 5x6cm. Zjistil mi ji dr. uz v 5tt. Dostala jsem neschopenku, zakaz tancovat, delat prudke pohyby a zadny sex. Bohuzel se ale tehotenstvi nevyvijelo jak melo a ja byla v 9tt na revizi. Cysta pak praskla sama, bolelo me trochu bricho, ale nic hrozneho. Nez se vstrebala trvalo asi 6 tydnu. Bylo mi receno, ze cysta na zacatku tehotenstvi byt muze, ale hrozi, ze se "otoci" a muze zaskrtit vajecnik. Takze na sebe davej pozor, bud co nejvic v klidu a bude dobre 🙂 drzim pesti.

kronecka007
15. říj 2014

Já měla také cystu, dr se o ní zmínil při první kontrole, ale byla jsem tak vykulená ze všeho, že jsem se zapomněla zeptat, co se s ní dál bude dít. Říkal, že je to poměrně časté a nyní jsem v 19 tt a od té doby se o ní nezmínil, takže předpokládám, že se asi vstřebala.

sonislavab
16. říj 2014

Tiež sa mi urobila spolu s tehotenstvom, podľa krvi ju doktor označil za hormonálnu, mávnul rukou a iba sa sledovala, postupne sa zväčšovala z 2 na 5 cm a do 20tt zmizla. Vraj je to pomerne časté. žiadne obmedzenia ani neschopenka mi neboli doporučené.

susenkamakova
31. říj 2014

Ahoj holky, jsem v 6tt a při kontrole mi doktorka našla cystu u levého vaječníku. Poměrně hezky mi to vysvětlila, že to je pravděpodobně pozůstatek z vajíčka a že obvykle sama ve 12tt praskne vlivem roztahování dělohy a růstem miminka a sama se vstřebá. A taky říkala, ať si z toho nedělám hlavu, že je poměrně častý jev. Tak buď na sebe opatrná a nedělej si z toho vrásky..mělo by to být všechno v pořádku. Držím pěsti ;)

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru