Dlouhé cykly a plod malý
Ahojky holky chci se zeptat.. Byla jsem u dr. v nejakem 5+3 to nebylo nic videt a zda mam dlouhe cykly tak,ze mam prijit za tyden. v 6+1 jsem zacala spinit tak rovnou do nemocnice tam dr.ze vidi embryo se srdecni akci,ale že mam pocitat,ze odejde kuli tomu spineni.. Pak jsem byla u sve dr. A ta nic nevidela jen gestacni vacek ☹ a v pondeli mam prijit a pokud nic neuvidi tak me posle na kyretaz ☹ Zazil nekdo neco podobneho ja mam delku cyklu 36 tak i na to dr, musi brat ohled ne? Děkuji moc snad to neni moc zmatene...
@horvathova3 Ahojky,moje dr. Ma starsi utz i ja mela co delat abych tam vubec neco videla. Prave,ze mam taky dost dlouhe cykly a podle toho mi vychazi,ze je prcek mensi nez by mel. Tak to souhlasim je to i dost stresujici 😞 Dekuji moc.
@jasminek Pokud máš cykly 36 dní, mohla být ovulace klidne až 26.den, takze muze byt plod o temer 2 tydny mladsi, nez podle vypočtů. Bacha na to, někteří doktoři na to moc neberou ohledy (nechápu, jak je to možné, ale bohužel takoví fakt jsou) a dělají unáhlené závěry, že embryo není v pořádku. Vyčkej do toho pondělka, snad už bude vidět, pokud by nebyl ultrazvuk v pořádku, počkej třeba další týden.
@jasminek řekni Dr. že je pravděpodobné, že jsi měla ovulaci později, než 14. den cyklu, ať počká ještě dalších 7 dní, nechápu, proč hned tak brzy nutí člověka na kyretáž, když před nimi viděl Dr. mimi se srdeční akcí.
@lucka662006 To videli v nemocnici a moje dr. Nic nevidela tak se rozcilovala,ze jak tam mohli neco videt kdyz ona nevidi nic 🙈prave,ze sem rikala,ze mam delsi cykly,ze to proste bude jinak tak me zaskocila tou kyretazi 😏
@jasminek já měla cyklus v létě 34dni. Ovulace byla 23dc. Doktor to furt nechtěl pochopit, proč je embryo o 10 dní menší. Měla jsem pocit , že mluvím do dubu normálně. Prostě mají tu svoji tabulku, že každá má 28dni a 14dc ovulaci. By mě zajímalo jak pak řeší extremni cyklus 50 a více dní. Hlavně se nestresuj! 🙂
Na kyretáž tě případně pošlou do nemocnice - a můžeš i pár dní ještě počkat s tím, zda nepřijde MS sama (v těchto raných fázích to není žádný problém). A určitě před případným výkonem je nutné pomocí UTZ zkontrolovat, zda to náhodou už není těhotenství. BTW pokud embryo skutečně odejde, tak je to často potom zbytečný zákrok (ale nemusí být). Stejně je to divné - embryo se srdeční akcí už by měl vidět každý. Je tudíž opravdu možné, že odešlo, jak říkali, že se může stát (dobrý UTZ vidí i případné hematomy a problémy).
@jasminek KLID! Oni si jen myslí, že je mimi starší, než je. Pokud byla ovulace v cyklu později, došlo i k oplodnění později, než 14. den cyklu, ze kterého vypočítávají porod. Proto se mají hlásit korigované měsíčky a ne reálné. Spousta gynekologů se o to nezajímá, ale naštěstí už jsou i ti, kteří drží krok s dobou, novými poznatky a vědí to 🙂 Vyčkala bych. Pokud došlo ke komplikaci, ona se projeví... ale snad ne ;)
Dekuji moc vsem za rady❤️ Bohuzel tehotenstvi dnes rano nedopadlo.
@jasminek je to jiste? Muzes i krvacet, a presto se embryo udrzi...
@sudylichozrout Byla jsem na utz uz tam nic neni.
Vím jak ti je, přesně tím jsem si prošla před 4 měsíci, jen teda doktorka mi nechtěla dávat falešnou naději a říkala, že je šance, že šlo o pozdní ovulaci a že uvidíme (chodila jsem na kontrolu dva týdny dvakrát týdně, byl to hrozný stres) Mam cyklus okolo 32 dní. V šestém týdnu jsem začala krvácet a bylo jasno, plod se okolo toho 4 týdne asi začal špatně vyvíjet, hodnoty lezly děsně pomalu. "Štěští" v neštěstí bylo, že nedošlo ani na srdíčko, takže to ze mě vše vyšlo přirozenou cestou bez čištění. Teď jsem znovu těhotná a k doktorce jsem si řekla, že půjdu nejdřív na konci šestého týdne, že se tímhle už nechci stresovat (pokud teda nebudu mít nějaké potíže). Jinak co jsem vypozorovala, u toho prvního jsem měla slabě pozitivní test až den po očekávané mestruaci a den před ní nic. Teď jsem měla slabý proužek 5 dní před očekávanou menstruací a ještě z odpolední moči, tak snad...

@jasminek ahoj, záleží jak má tvůj doktor citlivé přístroje a tím pádem je možné, že v nemocnici viděli víc. Jinak já mám cykly také delší, takže vím, že ovulaci mam až 19dc. Když jsme byla v létě u doktora srdíčko viděl až v 6+3. Bohužel jsem v 9tt začala špinit a v nemocnici mi řekli, že jestli jsem otěhotněla přirozeně ať nic neřeším. Prostě do 12 týdne je to loterie ☹