Dvě čárky pod stromeček - TP srpen/září. Kdo se raduje?
Ahoj holky. Tak kdo už tady se bude taky na vánoce radovat z pozitivního testu? Pojďte si povídat a sdílet své nadšení, obavy a výsledky kontrol 🙂
P.S. vím, že jsou tu termínové skupiny, ale diskuze mi připadá sympatičtější 😉
@misak48 děkuji, jsem to ale vůl🙈
@nikishkaaaa já myslím, že se nejsi jediná. Kdekdo se zapomene 😉
@nikishkaaaa jde jen o cukr v krvi kvuli cukrovce. Neboj se nic. Maximalne si zopaknes odber krve 🙏🏼
@b91 super! Moc děkuji! Glykemii vysvetlim, hlavně0 jsem se bala ovlivněni jiných výsledků. 😊 jsem prostě trdlo 🙈
@nikishkaaaa to se muze stat kazdemu 🙏🏼❤️
@martinie88 Jak ty jsi na tom s tím hematomem?
Jste tu někdo pracující? Kdy plánujete oznamovat v práci?
@pexi já mám DPČ při rodicaku, ale taky dělám jen z domova. Ale budu z té smlouvy čerpat nárok na mateřskou, takže hned po screeningu budu volat šéfovi, abych mu to řekla a nějak se s ním dohodla (už pak na tu smlouvu nebudu smět pracovat)...
Holky já se zblázním. Byla jsem na otočku v krámě jen pro pár drobností, co mají na rohlíku drahé a cestou domů mě trochu pobolivalo v podbřišku. A doma na toaletaku růžové špinění 🤦 bože ať už tahle šílená nejistota skončí a skončí dobře... Ještě 10 dní do screeningu, než se trochu uklidním :-/
@pexi Já jsem měla nastupovat 1.5. zpátky na svoji pozici. Na materskou můžu ale nastoupit až někdy v půlce července, tak se budu domlouvat asi na neplacené volno, uvidím. Chci počkat na výsledky screeningu a pak to oznámim. Snad mi vyjdou vstříc no...vyhodit mě nemůžou, tak nevím, co jiného by vymysleli.
@misak48 taky mě hodně silně bolí podbříšek, sice nekrvacim, ale i to je pry normalni, casto praskne cevka, jak se vse roztahuje. Taky uz se modlim, at mam po screeningu a uz ty prvotni nevolnosti, bolesti a nejistota odezni. Urcite to bude v poradku! 🙂
@nikishkaaaa musíme věřit ❤️ já s tím mám ale čím dál větší problém :-/ prostě po tom potratu se mi pořád vkládá myšlenka "když už se to stalo dvakrát, proč by se to nemělo stát znovu" a čím víc se na mimi těším, tím víc se bojím, že zase žádné nebude 😭 břicho mě nebolí, ale pořád spinim 😭
@ircza007 Jsi hodna, ze se ptas💗 No hematom je ted na druhe koleji😢 V pondeli mi zemrel necekane tatinek. Bylo mu jen 63 let😭 Takze jsem ted na hrane sesypani. Do toho mam covid, nakazila jsem se v te nemocnici, jak jsem jela kvuli krvaceni.
Na kontrolu muzu az 15/2 do te doby me nikdo nechce videt.
Takze ted se snazim prozit tu bolest po tatinkovi, mam i online psycholozku, abych to zvladla.
Jak se mas ty?❤️
@martinie88 až mi ukápla...to me neuvěřitelně mrzí! Nedokáži si představit čím si teď prochazis. Ach.
Táta je stále s tebou. Covid je fakt naprd. Doufám
Ze mas zatim dobrý průběh. Držím palce ať to prebolí
@ajriska Sedi to uplne presne. Clearblue ukazuje tydny podle poceti, ne podle ms.
Takze kdyz test ukazuje 2-3, lekar urci tehotenstvi na 4-5. Plus minus nejaky den zejo. Za par dni ti totiz ClearBlue ukaze uz 3+.
Tohle je muj stary test, kdyz sem byla na zacatku tehotenstvi a sedelo to.
@martinie88 teda vy to máte teď šílené. Moc mě to mrzí. Je super, že sis našla online psycholožku, abys to měla s kým probrat. Vůbec si neumím představit, jak bych to všechno zvládala já. Držím pěsti, ať to zvládnete 🍀🍀🍀
@misak48 ja si to bohuzel dokazu predstavit....po ZT jsem taky cela vystresovana. Vite, co me vzdy trosku "zklidni"? Reknu si, ze o tom stejne nerozhoduji...nekourim, nepiju, nepretahuji se a vice delat nemuzu ☹ verim, ze do tretice uz to musi u Vas dobre dopadnout 🙂
Ahojky, přidávám se k vám do skupinky, jestli můžu 🙂
@misak48 Naprosto ti rozumím, vím, jak se cítíš a jak je ta nejistota a strach, jestli se to zase nepokazí, ubíjející, hlavně, když TAM nevidíš. Moje řešení - prostě jsem si pořídila Angelsounds, od nějakého myslím 10+2 už jsem slyšela srdíčko a díky tomu šla poprvé na kontrolu nevystresovaná a naprosto klidná. Nechceš to taky zkusit? 🙂 Poslechnu si ho tak cca obden, co 3 dny na minutku a jsem klidná. 🙂 Já byla klidná i před 10+2, ale pak jsem zjistila, že jsem poslouchala sama sebe :D :D :D
@martinie88 To mě strašně mrzí 😕 Chápu tvoji bolest a posílám ti aspoň trochu síly a objetí. Upřímnou soustrast. ❤ Dávej na sebe pozor, je to moc smutné.
@martinie88 to mě mrzí ❤️ držte se 🍀
@pexi
@nikishkaaaa díky holky ❤️ já se snažím být v klidu, protože vím moc dobře, že to stejně neovlivním... Jenže jak se do toho strachu všeobecného začíná promítat ještě navíc to, že kdyby to teď nevyšlo, tak pak budu muset řešit ještě hledání práce a školky pro malou, protože další už bych nestihla 🤦 prostě se mi hlavou honí kraviny, místo abych se soustředila na to pěkné ☺️ musím na tom ještě hodně zapracovat...
@kaaacaaatkooo já nad nim uvažovala už u první, ale tím, jak jsem riziková, tak už takhle chodím odhadem tak na 5x víc ultrazvuků než ostatní (jen od 20 týdne do porodu jsem jich napočítala minimálně 8), tak nechci to dítě zbytečně vystavovat víc vlnám, než je nezbytně nutné... Ze stejného důvodu jsem zavrhla třeba i 3D UTZ... Ale věřím, že to dokáže uklidnit aspoň trochu ☺️
@martinie88 moc mě to mrzí 😢.
Po psychické stránce to musí být děs, jsi aspoň fyzicky v pořádku?(kvůli covidu myslím).
Miminko bude určitě v pořádku, myslím na Tebe i mimuško ❤️🙏🏼.
@misak48 Jestli tě aspoň trošičku uklidnim, skrz to krvácení/špinění. V devátém týdnu jsem jela na pohotovost, valila se ze mě krev i s kousky a mincí bylo v pořádku. Dostala jsem utrogestan, i přesto jsem občas spinila. Včera na kontrole a malé je v pořádku. Když jsem na jaře potratila, tak to byly opravdu silné bolesti, srovnatelné s porodem a spousty krve. Myslí pozitivně, všechno bude dobré ❤

@nikishkaaaa screening to určitě neovlivní, to se neboj 😉 já na odběry na screening chodím zvlášť a ty na jídle nazavisi, byla jsem tam asi v 11 po snídani a svačině 🙂 tu lacnou ti asi pak budou chtít zkontrolovat znovu a ještě by se tam měl dělat krevní obraz a tam si nejsem jistá jestli to taky něco neovlivní....