Dvě čárky pod stromeček - TP srpen/září. Kdo se raduje?
Ahoj holky. Tak kdo už tady se bude taky na vánoce radovat z pozitivního testu? Pojďte si povídat a sdílet své nadšení, obavy a výsledky kontrol 🙂
P.S. vím, že jsou tu termínové skupiny, ale diskuze mi připadá sympatičtější 😉
@nikishkaaaa holky mě to taky čeká v pondělí a už začínám byt nervózní 🙈 ale určitě to bude dobré🙈 držím všem pěsti 🤍🙏🏻
@pepsikkeksik Ultrazvuk byl v pořádku. Tam se vůbec nic nepoznalo. Až pak z krve.
Holky a vy chodite nejdriv na UTZ a pak teprve na krev ke screeningu?
@jenssy podle toho, jestli je pohlavní hrbolek vodorovně s páteří nebo s ní svírá úhel větší než 30 stupňů. Tady je to hezký popsané 🙂 http://www.ingender.com/Gender-Ultrasound/Nub-T...
Holky, všem držím k prvnímu screeningu. Já měla jít původně zítra a kvůli tomu pitomymu Covidu jdu až za týden. I doktorka byla trochu nervózní, ale naštěstí krev jsme stihli odebrat ještě před izolaci a to je to důležitější. Takže na screeningu budu už ve 13+2, ale je to furt v normě. Tak vám držím pěsti, ať už máte tu pomyslnou první metu za sebou a je vše v pořádku! ❤
@misak48 No nakonec jsme to měli celá rodina a žádnej med teda. Manžel to měl furt stejný, bolela ho hlava, svaly, teplota, únava. Mě se každý den přidalo něco nového. Teď už vlastně zůstala jen silná rýma, kasel, občas mě bolí hlava a nemám čich. Od včera mě trápí nevolnosti, tak nevím, jestli je to z těhotenské, nebo z Covidu 😀 No, už aby to bylo za námi.
@ircza007 držím pěsti, ať ti zvládnete. Nám se teď covid objevil v práci a vedení se vztekalo, že si chci vzít 2 dny home office (počkat, ažse otestují kolegyně, se kterými jsem byla v kontaktu), ačkoliv i ví, že jsem těhotná... jsem z toho trochu teď na rozpacích.
Jibak jsem už 14+5 a nevolnosti se mi sem tam objevují stále...
Holky, hlásím ze screening mam za sebou. Utz dopadl na jedničku! Miminko odpovídá a ma všechno jak ma mít.
Čekám ještě na výsledky krve, říkaly ze kdyby něco tak budou volat do 16ti, tak snad volat nebudou.
Brali krev i na štítnou žlázu, to jsem vůbec netušila že se pri screening dělá.
@pexi Mě to upřímně strašně štve, jak k tomu někteří lidé přistupují. Jako chápu, že spousty lidí je bez příjmu, to je strašný, nám se taky teď nehodilo, že muž byl 10 dní doma, je OSVČ, ale herdek jde přeci o zdraví a teď už bohužel opravdu o život 😕 Držím palce, ať to dobře dopadne.
@pepsikkeksik a podepisovala jsi k tomu na šťiptnou taky kilion papíru? Taky mi to nabídli a vzali, je to z dotací EU 3)
@b91 jj asi 5x a4 papír jsem vypisovala.
🍐🍐🍑
Holky, tak mám za sebou screening. Ultrazvuk dopadl výborně, nosní kůstka přítomna a šíjové projasnění 1,75. Všechno prý ukázkové a vypadá to na holčičku. Nechala jsem si ale udělat NIPT test z krve, protože minulé těhotenství bylo pozitivní na Downa. Takže ještě počkat cca 14 dní na výsledky a bude se mi žít lehčeji 🙂
@lada4 super, gratuluji. Kolik stal ten test?
@pepsikkeksik neplatila jsem vůbec nic. Jde to na pojišťovnu. Asi díky tomu, že byl minulé screening pozitivní.
Holky tak u mě začíná období kdy budu chodit v noci na pribináčka 🙈 každou noc se budím mezi 1 a 2, jdu na záchod, pak je mi špatně z hladu a do rána nemůžu usnout a pořádně zabrat.. dneska v noci už jsem to nevydržela a šla na ten jogurt 🤭

@lada4 mohu se zeptat, to šlo poznat na utz? Ja u dvojčat měla obrovské šijove projasneni (5,1 a 3,9) proto nám to taky vyšlo pozitivně. Ale pak to geneticke testy vyloucili