Emetofobie - strach ze zvracení

eleanorra3
29. bře 2019

Ahoj vsem,

jsem akorat nekdy na konci 9.tydne a trpim celodenni nevolnosti, a to vlastne uz tri tydny. Snad uz od detstvi mam sileny strach ze zvraceni - nezvracela jsem dlouhe roky, protoze jsem si zvykla vsechno dukladne kontrolovat, nepit moc alkohol, skryvat si hlavu na slunicku, davat si v aute vcas kinedryl, kontrolovat lhuty potravinam - je toho fakt hodne, co tak nejak automaticky delam.

Ted je to ale jine. Spatne mi byva cely den, nekdy na zvraceni a zazivam pri tom hrozny pocit strachu. Torecanove cipky mam, ale nechci je brat porad a ani nevim, jak moc jsou ucinne. Pak dohledam na internetu nejhorsi scenare a ctu o tehotnych, co jim je zle celych 9 mesicu a opravdu intenzivne (a ze jich je!). Ja jsem uz ted neschopna cehokoliv, lezim, co to jde a snazim se zapomenout, jak mi je. Obcas propadam panice, ze tohle uz nikdy neskonci. Dny neutikaji, nedokazu se na nic tesit. Pak mam zase vycitky (co by za tohle jini dali a ja jsem nevdecna). Co delat? 😢

Dekuju!

Ted je to ale jine.

misulkari
29. bře 2019

Vychlazena coca cola po lzickach, jedine, co mi trochu pomahalo a myslela jsem, ze me to taky nikdy neprejde. V 17tt prisla uleva, uz jsem neverila. Zvraceni taky nesnasim a manzel tvrdi, ze neumim spravne zvracet, protoze mi hned hrknou slzy a dychat nemuzu, ale kdyz uz to jinak nejde, tak to telo proste neovladnes. Nevim, co jinak poradit, snad jen, ze v tom nejsi sama, taky jsem panikarila, rikala, ze to nepreziju a klidne i brecela. Ted jsem 27tt a clovek fakt rychle to zle zapomene. Drz se, moc drzim palce, at te to pusti, co nejdrive. Kdo nezazil, nepochopi.

ivis04
29. bře 2019

Ahoj. Trpím také emetofobií. Bylo mi špatně tak do 5-6 měsíce, ale nezvracela jsem. Bylo špatně celý den a večer nejhůř. Trošku mi pomáhalo cucat hroznový cukr. Když jsem vařila, chodila jsem se vydýchávat k otevřenému oknu. Taky mi dělala dobře hořčice 😁 A ačkoliv jsem kvůli nevolnostem vůbec nechtěla chodit ven, partner mě vždy vytáhl a ten pobyt na čerstvým vzduchu mi fakt dělal líp.
Přeji ať tě co nejdřív přejdou, vím jak ti je 🤨

calvac
29. bře 2019

@eleanorra3 Necetla jsem vse, ale mne pomahala zazvorova lizatka z lekarny. Drz se. Drzim palce.

xxxdeny
29. bře 2019

Urcite nemej cerny svedomi. Jsem tehotna po ivf po 8 lete snaze. Vsechno jsem se zatatyma zubama zvladla. I punkci vajecniku bez narkozy. Ale emetofobii mam taky a nikdo ten strach ze zvraceni proste nechape. 😔 Od dr jsem dostala torecan, ve vetsine pripadu pomohl, ale od cca 12.tt do 19.tt jsem proste rano zvracela i pres leky. 😔 Po 2 tydnech jsem si na to nejakym zpusobem zvykla a uz se psychicky na wc nehroutila, ale vylecena tedy nejsem.
Torecan si klidne vezmi, neublizi a pomuze. A nezapominej pravidelne jist, me bylo vic zle kdyz jsem mela prazdnej zaludek.

deniska2
11. dub 2019

Sem 15tt a blbie mi bylo moc od 4tt az do ted 😣😏jinak trpím taky emetofobii a co ja si vytrpela hlavne po nocích ufffff to boli tazke dlhe pekelne noci.a prez den mi bylo taky blbie ...noo delala sem vsechno mozne jen abych nezvracela pila colu furt neco jedla malinko pak Tereccan cipky sem si davala no nikdy sem nezvracela snat uz ani nebuddu je to sileny pocit a ten strach zvladnut

zelenaesmolda
11. dub 2019

@eleanorra3 tohle je psychicky problem,res to s psychologem ci psychiatrem

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru