Je moje práce nebezpečná pro těhotenství? Hluk, prach
Ahojte holky, chci se zeptat... Jsem v 7tt a chodím na noční do výroby... Kde je hrozný hluk a prach. Může to v tuto chvíli ublížit plodu? ☹
@tulikiss Ono by to asi fungovalo, pokud by trh práce byl vyrovnaný. Dokud je (ne uplně malá) nezaměstnanost, je potřeba ty zaměstnance trošku chránit - a zvlášť ženy (po škole nemají praxi, takže je nikde nechtějí navíc kolem 25 hrozí riziko odchodu na MD/RD, následně riziko onemocnění dětí no a pak už před důchodem to taky nebude med).
@luj89 celej ten system jak je nastaveny je na dve veci, ja treba ano mam dve deti, ale behem RD jsme vystudovala VS a i pracovala a pokud budou deti nemocne muze hlidat manzel a delat z domu a ja muzu chodit normalne do prace, ale on je problem ze zamestnavatel se na tohle vubec zeptat nesmi 😖
@luj89 trh práce nebude nikdy úplně vyrovnaný. Ani být nemůže, protože by to nemohlo nikdy fungovat...
Osobně si rozhodně nemyslím, že je potřeba ženy chránit tak jak je to v současné době postavené. Pro řadu z nich je to zbytečně kontraproduktivní a pro spoustu firem nepřijatelné a proto se dělají věci tak jak se dělají.
Jak kde co funguje a nefunguje je krásně vidět v mezinárodních korporacích.
Jasně, jít po zkušební době na neschopenku je nefér... Nehledě na to, že já jsem tam od léta dělala na dohodu a chodila dvanáctky a přesčasy, to už je věc druhá... Jo, ale oficiální smlouvu jsem neměla, bohužel... Taky mě využívali. Před tím jsem dělala rok a půl v autodopravě v kanceláři, ale dojížděla jsem 50km a nevyplatilo se mi to, tak jsem hledala něco blíž. Bylo mi to celkem jedno, co budu dělat... Vím, že to bude katastrofa si něco po MD najít, ale s tím bohužel počítám... Do takové práce, kde budu chodit na 3 směny a mít malé dítě se nevrátím a ani bych nemohla. Neměla bych ho kdy zavést do školky a kdy pro něj... Nikoho tu nemám... Rodiče mám daleko... A manžel jezdí kamionem, takže jsem skoro pořád sama... Tak asi tak...
@rolfinecka právě proto nechápu, proč se chceš vzdávat a být doma v "domácím vězení" . Ty jsi v právu 🙂
Jen nevím, co je na zneužívání když jsi dělala na dohodu a 12 😕 Nikdo tě k tomu přeci nenutil ne? To neber jako rýpání, jenom mne to tak zaujalo.
@blondynka400 Jo,no... Já jsem totiž takový vůl, že jsem byla pořád v práci i o víkendech a nedokázala jsem nikdy říct ne. Máš pravdu, není to zneužívání... Já jsem jen trubka. 😀
@rolfinecka 😀 Tak trubka už nebuď a stůj si zatím, co ti patří. Alespoň to zkus. Na neschpenku pak můžeš jít vždycky, kdyby to bylo fakt nějak moc nechutné.... 😉

Ahoj, tak zaměstnavateli můžeš říct, že jsi na těhotenství přišla až po uplynutí zkušebky... Máš dobu určitou?