Je možný screening v 10+2 týdnu těhotenství?
Příští týden jdu na druhou kontrolu a budu 10+2tt je možné že mi udělá už screening ?
Tiež ma poslala moja gynekologička na screening inde, nie každý má na to licenciu a vybavenie, aby mohol robiť screening. Takisto ma poslala inde aj na morfologický ultrazvuk v druhom trimestri.
Ne, je to moc brzo. Ale zjisti si, jestli ho tvůj dr. Dělá.
Můžou třeba odebrat krev už. Na první screening se nejprve dělá odběr krve na lačno, pak mi doktor jen v rychlosti změřil miminko a naplánoval ultrazvuk na týden 12+ . Pak spojí výsledky z krve s výsledky z ultrazvuku a z toho vznikne screening.
Ano můj doktor screening dělá již jsem jedno těhu u něj absolvovala jen Si už nepamatuji v kolikáten tt mi ho dělal 🙂 jinak děkuji za odpovědi .
Dělá se okolo 12tt, kdy týden dopředu musíš na odběr krve, bez něj screening defakto nejde. Určitě se na kontrole zmiň o screeningu a on ti řekne, jak budete postupovat.
Přijde mi, že si pleteš pojmy, je rozdíl mezi UZ kontrolou u OG a mezi 1.screeningem, který se dělá na specializovaném pracovišti v nemocnici. Dělají to většinou Centra fetální medicíny, ještě jsem neslyšela o tom, že by to udělal OG ve své ordinaci. A na internetu se dá vyhledat, že se dělá v rozmezí několika týdnů, ale ano, nejčastěji ve 12 tt.
@rosalindamelinda no nic si nepletu 🙂 ano můj doktor mi 1 screning děla u nej v ordinaci 🙂
@rosalindamelinda někteří doktoři to dělají na svých pracovištích. Pokud na to mají lepší ultrazvuk, není potřeba nikam ženu posílat. Moje doktorka třeba posílá ke svému kolegovi ve stejné budově. Takže ten své pacienty taky nikam neposílá a dělá to ve své ordinaci.
@rosalindamelinda Na screening jsme jezdila do HK do Štěpán s.r.o. a nejen, že dělají screeningy, ale je tam normální gynekologie. A Bestvina, či jak se dr.jmenuje, také v HK je obvodní gynekolog a dělá i screeningy 😉

Nevím tedy jak u Vašeho gynekologa, ale můj mě screening nedělal. Zavolala jsem si na specializované pracoviště kde ho udělali.