Je normální mít slabé nevolnosti jen dva týdny?
Ahoj holky, jsem nějaká nesvá, mám strach a potřebovala bych se poradit.
První těhotenství, přesněji 1. a část 2. trimestru, bylo opravdu náročné. Velké nevolnosti, nechopenka, zvracení, jen jsem ležela a zhubla jsem asi 6kg. Nejedla jsem vůbec nic, dokonce i voda mi dělala zle. No holky, co jste to zažily, tak asi chápete.. Pak mi bylo super a jinak těhu bez problému.
Dneska jsem začala 8tt, od začátku 6tt mi je zle, ale ne nějak hrozně. Jeden den jsem měla křeče v žaludku, druhý den pálení žáhy, pak nevolnost - ráno ji něčím zajím a večer si jdu lehnout. Přes den, když jím na co mám chuť (to je dost omezené), tak je mi taky fajn.
Celkově mi příjde, že se to lepší, i když v tom 9-10tt to má být nějaký vrchol? Mám strach, jestli je vše vpořádku a taky jestli se to nemůže ještě zlomit a být hůř.
Dneska mi je asi nejlépe ze všech dní, ráno mi zle bylo (od hladu), občas mě pobolel podbříšek. Na prohlídku jdu za 2 týdny přesně, naposledy jsem byla 2 týdny zpět.
Holky je to normální?🙁🍀💕
U kluků jsem neměla nevolnosti skoro žádné. Spíš nechutenství a nejedla jsem výrazná jídla. U holky mi bylo blbě, stavy na zvracení, na omdlení, únava hrozná. Naštěstí když to bylo nejhorší 6-9 TT tak jsem byla na nemocenské s úrazem.
S první mi třeba blbě nebylo ani trochu. S druhou jsem zvracela od prvního dne příznaků až do porodu. Ještě dvě hodiny po porodu jsem vrhla jídlo, které jsem dostala po porodu. Každé těhotenství je fakt jiné a strachováním se tomu moc nepřidáš.
V prvním těhotenství jsem nezvracela ani jednou. Občas nějaká nevolnost.
V druhém jsem jednou denně nebo obden zvracela asi 3 týdny od 11tt. Pak se to uklidnilo.
Každé těhotenství je jiné.
@sofi183 chápu otázku a obavy. Já se ptala sama sebe taky zda je vše ok. Prvni tehu cely 1.tr. Nechutenstvi atd… ted jen mirne dva tydny taky cca od 6tt. A v tomto tydnu je mi fajn az na nejake chvilkove momenty. Verim ale ze je vse ok a proste telo si na to treba privylklo mebo to snasi lepe 🙂

Nechápu, co je na tom nenormálního. Někdo nemá nevolnosti vůbec, někdo zvrací až do porodu. Se zdravím dítěte to vůbec nesouvisí, tak bych se tím vůbec nezaobírala.