Kdy oznámit v práci těhotenství?

helena1033
15. lis 2020

Řeším kdy oznámit v práci že jsem těhotná. Už jednou před rokem snad zadařilo to sem řekla jen pár lidem v práci a vedoucímu, jenže to nedopadlo a v 9tt sem byla na revizi. Vrátit se pak do práce nebylo nic příjemného 😞 když to věděli. Teď po roce a půl se podarilo znova ( ovšem za pomoci lékařů, inseminace) nejvíc mi přišlo na přílišnou srážlivosti krve, píchám si injekce a berou utrogestan. A teď, říct to v práci? Teď sem 5+1 ještě jsem to neřekla.... Pracuji v obchodě teď jsou zkrácené směny 9-18 krátký dlouhý bez neděl takže to jde i když se občas na běhám. Ale jakmile to povolí a otevřou budem tam 9-20 třeba i 4-5 dny v kuse a bude to masakr, lidí můžou jak šílení nakupovat už to vidím 🤦‍♀️Chtěla jsem to oznanit aspoň až budu mít těhotenskéy průkaz ale obávám se že dřív otevřeme. Ale asi to řeknu jen vedoucí, kdyby náhodou....... Mám z toho obavy, jsem hrozně šťastná že se to povedlo a zároveň se bojím aby bylo vše ok.
Jste některá v podobné situaci? Pořád to oddaluju...
Minule to vědělo celkem dost lidí, tentokrát to neví nikdo.
Nemám ani extra příznaky ( jen mne bolí prsa, píchá v pravém boku a únava jak, kdy ale nic hrozného) .........

pepickovapavlinka
15. lis 2020

@helena1033 já bych se poradila s dr.Já třeba to mám jasné porodila jsem jednou předčasně a od té doby mě dr bere jako rizikovou takže půjdu zase na nemocenskou.Na první kontrolu jdu 18.11. a do práce se vrátit nehodlám po 3 letech snažení mi nestojí za to miminko ohrozit

janinasm
15. lis 2020

Já bych to takhle brzy fakt nikomu neříkala. Jestli máš obavy, že až budeš muset pracovat, že tě to nějak ohrozí, tak radši zajdi za gynekolog Em, vysvětlí mu situaci a buď na neschopence. Dřív jak ve čtvrtým bych rozhodně nikde nic neoznamovala.

sumitra
15. lis 2020

Ja to rekla az v patem mesici. Presne z duvodu, kdyby to nevyslo, tak abyc to nikdo nevedel.

helena1033
autor
15. lis 2020

No jenže další,, problém,, kdybych šla na nemocenskou na směně je náš 6 jeden vypadne v době největšího formou a všichni budou chtít vědět proč co se mi tak z ničeho nic stalo že sem doma? Minule sem to pro ty co nevěděli svedla na záda, no jenže na nemocnice je razítko ginekologie že ... A už to bylo. Asi to řeknu jen vedouci aby věděla že se může stát že zůstanu doma na nemocence..... A budu doufat že to nebude potřeba. S tím že ji poprosím ať to zůstane jen mezi námi....... Snažili sme se dva a půl roku nechci to ryskovat, zní to blbě ale pro mne by bylo nejlepší kdyby vše zůstalo zavřené do nového roku ale to se nestane, čím dřív otevřeme tím dřív to budu muset vedouci říct. Uvidíme jak to celé dopadne.

mandala
15. lis 2020

Řekla bych to pouze vedoucí, aby tě eventuálně šetřila, nebo aby byla připravená na to, že můžeš kdykoliv zůstat doma na nemocenské...

ejmate
15. lis 2020

@helena1033 Já jsem to řekla až v 6. měsíci, nikdo to na mě nepoznal 😅 Že začátku jsem se bála jako ty, první těhu taky nedopadlo. Tak jsem s tím nespěchala.

soleilll
15. lis 2020

@helena1033 Zkus se domluvit s praktickým lékařem, ať ti napíše neschopenku na základě těhotenské průkazky nebo doporučení gynekologa. Navíc razítko z gynekologie nemusí nutněznamenat těhotenství, ale různé zdravotní komplikace, třeba cystu atd.. Navíc v dnešní době může o to častěji člověk lehnout ze dne na den a nikomu nic není do toho, proč jsi nemocná co tě trápí. Dřív něž po 1. screeningu bych o těhotenství neřekla nikomu jinýmu, než partnerovi, natož v práci - tam to můžeš oznámit třeba až při odchodu na mateřskou.

michaela666
15. lis 2020

Taky pracuji v obchodě a těhotenství jsem oznámila v 7 tt pouze ředitelce prodejny s tím, že ji prosím aby mě přeřadila na " lehčí práci" ( běžně jsem skládala závoz 10kg krabic do mrazáku). Chtěla jsem chodit do práce co nejdéle. Ve výsledku to dopadlo tak, že se to stejně dozvěděl celý obchod. Na nátlak manažerek a ředitelky jsem musela zůstat doma. Ze začátku mě to hrozně štvalo jaká je drbna, ale pak začali nějaké komplikace. Ve výsledku jsem byla ráda, že nemusím poslouchat blbé řeči kolegyň, že dostávám lehčí práci a nezajímá je moje těhotenství. Těhotné prý mají sedět doma na zadku a ne chodit do práce a vybírat si co zrovna chtějí dělat. 😀
Takže za mě bych to řekla pouze nadřízené a důrazně ji požádala, aby si to nechala pro sebe. Ono taky záleží co konkrétně děláš za pozici.

lenivekotatko
15. lis 2020

Ale od letošního ledna jsou jen e neschopenky a ty se posilaji rovnou na firmu, takze by to na provozovne nemuseli vedet s cim marodis ne? Nebo aspon ja jako vedouci v nasi firme nikdy nevidim zadny papir s razitkem...

priefi
15. lis 2020

@helena1033 pokud není ve hře prodloužení pracovní smlouvy, klidně jí to řekni hned, aby už se mohla pomalu poohlédnout po zástupu. Navíc v dnešní době by bylo asi rozumné možná již v zimním období na dpn

konidana
16. lis 2020

Rekla jsem to asi nekdy po 3.m. t. A to hlavne proto, ze to stejne bylo vsem jasne, kdyz jsem na celofiremni oslave skoro nepila. Jinak jsem normalne bez ulev delala az do 8.m.t. kancl a i sluzebni cesty s tahanim cca 5 az 10 kg veci.

levandulka_fialova
16. lis 2020

@helena1033 Přišlo by mi fér to říct přímé nadřízené, aby věděla, že s tebou pravděpodobně nemá počítat a už se na to mohla připravit. Do práce bych už asi nešla, i když to některé neschvalují 😉

helena1033
autor
16. lis 2020

Dneska se mi o tom zdálo, že sem ji to řekla ve snu ji to moc nezajímalo a šla pryč. Ve skutečnosti sem to chtěla říct dneska, přišla jsem do práce ale byl takvy frmol že sem se zastavila až na oběd a pak se mi tu už ne jak nechtělo říkat . Ve čtvrtek jdu na kontrolu na gynekologii tak možná v pátek to řeknu, nějak se mi do toho vůbec nechce.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru