icon

Lehká snídaně před prvním screeningem krve. Co vybrat?

23. říj 2024

Ahoj zítra jdu na odběr krve k prvnímu screeningu a sestřička mi řekla že si mohu dát malou lehkou snídani. Co si mám dát musím se nasnídat jinak mi je pak zle až na omdlení nějaké rady ? 😄 děkuji

prejeta_zaba
23. říj 2024

Jej, to jsou starosti 😀, klidně půlku toho, co snídáš obvykle - předpokládám, že když už ti to dovolila, nesejde na tom a jitrnice asi nesnídáš, takže cokoliv obyčejného - půlku rohlíku se šunkou, malý jogurt, zeleninu s nějakým knackerbrotem, postačí i hrstka piškotů. Prostě nic extra mastného nebo přeslazeného.

autor
23. říj 2024

Není to žádný problém😂 jen bych nerada narušila jejich plány tím že jsem snědla o trochu víc než jsem měla a nebo něco co sem neměla 😄

anetacoufalova
23. říj 2024

Mě neřekli nic o tom, že se má snídat nějak málo, takže já se nasnidala klasicky 🙂) dva tousty a rajčátka a bylo 🙂)

janule0123
24. říj 2024

Nejdes ještě na nějaký odběry ? Me nerikali o jidle nic.. byla jsem odpoledne 🤣myslím dokonce po obědě .. určitě jsem snidala standardně

j.a.n.i
24. říj 2024

Ne screening muzes jist úplně normálně.

hennrietta
24. říj 2024

U screeningu není nic, co by jídlo extra ovlivňovalo. Řeší se tam vývojové vady, hormony apod.

cilkat
24. říj 2024

Nepotřebují "na lačno", takže pokud se fakt "nepřežereš k prasknutí" - což běžnou snídaní sotva, tak jez úplně normálně. Jako půlka husy s šiškou knedlíku už by výsledkem možná hnula, ale na tom, jestli si dáš krajíc chleba se šunkou a vajíčkem, nebo nějaý "fit" jogurt už fakt nesejde. (asi jediné, co tam může být citlivé, jsou ukazatele preeklampsie, které jsou mimo jiné ovlivněné stavem jater, které umí reagovat v řádu hodin... ale počítám, že v nějakém 12tt párty s lahví vodky neplánuješ 😉 )

nel_ias
29. říj 2024

Ono to je v podstatě jedno, jen aby ses prostě nepřejedla. Slaninu ti také velmi nedoporučuji, ale klasickou snídani, co si zvykneš dávat, jen menší porci, to je úplně ok.