icon

Můžu zvedat v práci v těhotenství těžké věci?

nikyiy
12. kvě 2018

Krásné ráno přeji. Otěhotněla jsem i přes syndrom polycystyckych vaječníků, takže se stal zázrak🙂 bohužel teď ale řeším to, pracuji ve strojírenské firmě kde 8 hodin stojím u stroje a zvedám železné plechy, některé jsou do 10 kilo, některé mají ale třeba 20, i více, a ve dvou třeba zvedáme a otacime díly kolem 60 kilo. Můj názor je takový že to co tam zvedám správě ani nemůžu i když bych nebyla v jiném stavu. Ale manžel a jeho rodiče řekli že prý můžu normálně pracovat jsem z toho špatná, na gyndu jdu až za týden tak snad se nic nestane. Protože říct ať mi dají něco jiného nemůžu, jelikož těhotenství ještě nemám ani potvrzené, myslíte že je to má takhle na začátku vliv?

Strana
z2
duhovakony
12. kvě 2018

@lachtanice86 asi tak....ale nepochopite nikdo kdo nedelal ve zbrojovce ve strakonicich

duhovakony
12. kvě 2018

@uzivatelkapetra pokud vim existuje vyrovnavaci prrispevek...a kdyz jde o moje mimi komu na penezich zalezi?

magdalenax
12. kvě 2018

Takovou práci bych nedělala, ani kdybych nebyla těhotná. Stačila ta moje, a snížená děloha je výsledek

lachtanice86
12. kvě 2018

Teď se na mne klidně vrhněte, ale zakladatelko, máte dost našetřeno? Jestli jo a finančně vás nebude bolet ta tvoje "zbytečná" pn tak hurá na ni, polud se nechceš dohadovat se zaměstnavatelem. Jinak si uvědom že pn je i omezení vycházek a taky snížení peněz no

uzivatelkapetra
12. kvě 2018

@duhovakony samozřejmě to nikomu neberu, ale nikdo jí příspěvek nedá pokud půjde na pn. Musí si to vybojovat u zaměstnavatele, což v česku asi projde jedné z tisíce.
Já bych se asi zbláznila 3/4 roku sedět doma s pár hodinami denně vycházek, já bych se nechtěla nechat vyhnat na pn, pokud by opravdu nebylo nutné mít klid kvůli mému zdr. stavu

magdalenax
12. kvě 2018

@lachtanice86 Tak to je pěkný blábol. Převést těhotnou na jinou práci - s dosavadními penězi je povinností zaměstnavatele. Pokud takovou pozici v rámci svého podniku nemá, sám zaměstnavatel pracovní neschopnost doporučí

lachtanice86
12. kvě 2018

@magdalenax to já vím a píšu to od začátku, stačí si přečíst diskuzi, ale to je moc práce že ? Jenže už na začátku autorka napsala že ji nejspíš nebude kam preradit a když tak jiné prostředí kde bude smrad a tak. Takže to vypadá že na pn vyloženě chce.

magdalenax
12. kvě 2018

@lachtanice86 Nechtěla jsem se Tě nijak dotknout, to ani náhodou, jsou tu diskuze na několik stran a také určitě nečteš všechno.... . Já bych na jejím místě na nemocenskou klidně šla, než přijít o vytoužené dítko,. Mám kamarádku, -- věděla, že je těhotná, pracovala v marketu a než se dostala k lékaři pro potvrzení, bylo v akci mléko, přeházela pár balíků mlíka a bylo vymodelováno

duhovakony
13. kvě 2018

@uzivatelkapetra no tak jelikoz jsem mela 35dnu stary dovoleny tak doma 3/4roku nesedim,a verte tomu nebo ne doma se nenudim ono okoko baraku s dobytkem a se zahradou se clovek nenudi ani kdyby chtel

uzivatelkapetra
13. kvě 2018

@duhovakony taky máme dům s kdejakou havětí, stejně mimo vycházky teoreticky můžu venku sedět, ale makat nee.
Myslím to spíše, že bez těch sociálních kontaktů je to na palici, jsme téměř na samotě, manžel je teď měsíc a půl doma a už je z toho dost nešťastný, taky bych nechtěla.

duhovakony
13. kvě 2018

A je to tak jak tak pisou jine maminky. Maminka co zalozila tuto diskuzi se nepta jak si ma zaridit prachy a praci a ja nevim co...ale jak psala otehotnela je za to stastna a mela by si sve stesti chranit a pokud ji jeji gynekolog rekne ze ma bejt doma na neschopnosti tak proste bude... takze nevim proc tady jine damy resi treba ,,mou"neschopnost a proc sem doma atd.to je prece moje vec... nektere by ste se meli zamyslet nad pravym duvodem diskuze...

kepu
13. kvě 2018

@lachtanice86 na pn pani nemusi mit nasetreno ... A z vlastni zkusenosti muzu rict ze kdyz jsem sla na pn tak jsem na tom financne mnojem lip nez kdybych resila jak muzu chodit do prace ....na pn jsem sla hned protoze mam nevhodnou praci ale i kdybych nesla hned tak v 10tt bych musela kvuli komplikacim. .

duhovakony
13. kvě 2018

@kepu maminko mluvite mi z duse

bananekll
Autor odpověď smazal
Strana
z2