Neschopenka s jedním vaječníkem. Co si o tom myslíte?

daniela146666
3. čer 2020

Ahojte holky! mam takovej dotaz/problem s tematem neshcopenky v tehotenstvi.Sem 6+3tt tehu,s pritelem sme se snazili cca 2roky,mam jen jeden vajecnik...v pondeli sem navstivila svoji lekarku ktera mi potvredila ze sem tehu a rekla zenje to zazrak ze se to povedlo ale jakmile prisla rec na mou praci tak bylo zle..delam ve fabrice na 3smeny,8 hodim u stoje stojim,prach hluk barvy atd a uz to nedavam jak mi je porad spatne ale pani doktorka o nejake neschopence nechtla ani slyset ! a to sem si myslela ze kdyz mam ten vajecnik ze bude priorita abych byla v klidu nez aby se neco stalo..chtela bych vedet jaky na to mate naroz

mzacikova
3. čer 2020

@daniela146666 a těhotenství je jinak zatím bez problémů? Žádné krvácení například apod.? V práci vas musí podle zákona přeřadit jinam, pokud je tohle v těhotenství náročné. Neschopenku by vám lékař dal jen v případě, že je v ohrožení plod nebo vy.

kackakastanka
3. čer 2020

myslim, ze mas nárok i na to, nepracovat nocni smeny, urcite nic těžkého nezvedat a barvy také nejsou to prave orechove… nechces to probrat v praci, zda by ti nevysli vstric?

tulikiss
3. čer 2020

a co ma jeden vajecnik spolecneho s tehotenstvim?

1772
3. čer 2020

@tulikiss Nic. Důvod k PN není. Jen je potřeba domluva se zaměstnavatelem o podmínkách dle zákoníku práce.

kackakastanka
3. čer 2020

@tulikiss no, tak, je urcitym zpusobem snizena pravdepodobnost otehotneni a asi byl i nejaky důvod k odebrani toho druhého, takze tam urcita rizika jsou... ve vazbe na zdarne otehotneni a zdarny prubeh tehotenstvi...

1772
3. čer 2020

@kackakastanka Ale na průběh těhotenství to vliv nemá. Dobré těhotenství se udrží, ale pokud je nějaký problém s vývojem, klid na lůžku nepomůže.

tulikiss
3. čer 2020

@kackakastanka Ano sance na otehotneni je trochu snizena, ale pani uz tehotna je. Na dalsi tehu to vliv nema. Proste pani natrefil na doktora, ktery nedava neschopenky jen tak a je z toho vedle.

kackakastanka
3. čer 2020

@1772 jasne, ale ona je podle vseho rada ze otěhotněla a protože cesta byla klikata, nechce to nejak ohrozit, takze nic bych nerekla...

kackakastanka
3. čer 2020

@tulikiss jasne, netvrdim, ze ma nárok na neschopenku, ale chapu ji, ze se boji... a nocni smeny a práce v prachu, ve stoje a nejake barvy, taky nic moc, takze ja ji proste chapu, ze se pta a chtěla by to zmenit

tulikiss
3. čer 2020

@kackakastanka ale tak to musi zmenit se zamestnavatelem, to ze ma spatnou praci neresi gynekolog. Nocni pokud sama nechce delat nemusi. Ostatni veci zalezi jake barvy to jsou. Musi ji umoznit u prace posedavat a delat si casteji pauzu. Nebo ji dat jinou praci, ale to musi vyresit se zamestnavatelem.

kackakastanka
3. čer 2020

@tulikiss tak to ona ale podle vseho asi nevi, proto se pta, nebo tedy divi, ze nedostala neschopenku, tak ji poradme a je to? ne?

daniela146666
autor
3. čer 2020

Necekala sem tak negativni komentare od jedne pani,co na to rict...samozdrejmne kdybych nevedela ze prelozeni na jinou praci u nas ve firme neni mozny tak sem ani nepisu,jen sem chtela znat vas nazor nebo radu co mam delat..a ano bojim se o mimino kdyz to tak dlouho neslo,kdo by se taky nebal!

pe_tu_ss_ka
3. čer 2020

@daniela146666 pokud nemají možnost jiného pracovního místa, tak je nárok na to být za 100% doma..

drep
3. čer 2020

@daniela146666 ale ona ti radí správně. Na neschopenku není nárok, podmínky pracovní neschopnosti upravuje zákon a důvodem není, že se bojíš. Ale máš zase zákonem dané úlevy v práci. Řešit by to měl Váš závodní lékař. Pokud máš nárok na přeřazení a zaměstnavatel nemá kam, tak tě musí nechat doma za 100% platu. Ale sám to to nejspíš nenabídne, musíš o to požádat. To znamená informovat oficiálně, že jsi těhotná. Měl by tě poslat k závodnímu a ten určit, jestli tvoje práce obsahuje zákonem daná rizika.

gruyerre
3. čer 2020

@daniela146666 pouze jeden vaječník ale opravdu není důvodem k neschopence... Těhotenství není kvůli tomu ohroženo víc, než těhotenství ženy se dvěma vaječníky. Jsou ženy, které čekaly na těhotenství 10 let a stejně kvůli tomu nedostaly neschopenku, takže vaše dva roky čekání taky nejsou důvodem.
V práci si s vedením domluv práci a pracovní dobu vhodnou pro těhotné.

kackakastanka
3. čer 2020

hele holky nechte toho, ona se pta, a my ji muzeme poradit, tyto narážky, jak chce neco, na co nemá nárok mi prijdou krajne nevhodne a verte, ze i cekani dva roky jsou psycho... natoz tedy vice let... můžete projevit trochu empatie vuci této tazatelce a méně velitelského učitelského pristupu, ze se dovolila zeptat... nejak to uz dnes nevydejchavam

uzivatelkapetra
3. čer 2020

Taky jsem dělala na směny, když jsem měla průkazku, řekla jsem nadřízenému (ale jen proto, že je to zároveň kamarád) týden dopředu, že budu oznamovat těhotenství, ať mi vymyslí nějakou práci.
Pokud někde pracuješ na směny nebude to firma o deseti zaměstnancích a určitě se s tím už setkali. Pokud nebude ochotný přímý nadřízený zajdi si na HR a tam si nedovolí ti říct zaříďte si pn.
Určitě máte i nějakou kancelář plnou kvaliťáků, plánovačů, vedení a ti ocení nějakou specialistku na zakládání do šanonů, či přepisování nudných čísel do pc

tulikiss
3. čer 2020

@kackakastanka me teda neprijde ze je nevhodne nekomu vysvetlit, ze neschopenku urcuje lekar a to jen ze zdravotnich duvodu. ono po precteni kone ma obcas clovek pocit, ze jit na pn i jen tak, je bezne. a je dobre aby to vedela, protoze zamestnavatele nez aby upravily podminky, tak casto nuti zenskou at si zaridi PN.

kackakastanka
3. čer 2020

@tulikiss me vadi to, co ma spolecneho jeden vajecnik s tehotenstvim NIC, a to ty cekas dva roky a chtěla bys nemocenskou, ha, tu nedostanou ani ty, co cekaly deset let, atd. proste mam pocit, ze nemate o psychice konecne tehotne zeny ani sajn a mohly byste ubrat na kousavých poznámkách... nemam problém s tim, ji normalne poradit, na co ma a nemá nárok, ale není potreba schazovat jeji touhu po neschopence... muj nazor

mzacikova
3. čer 2020

@daniela146666 já třeba to, že se bojíte chápu. Ale absence vaječníku na těhotenství vliv nemá, pouze na otěhotnění. A každý zaměstnavatel Vás musí podle zákona přeložit na jinou práci. A jestli přesto opravu nemá kam a práce (nevím s jakými konkrétními) barvami je nevhodná tak Vás může nechat doma. Za klasický plat

tulikiss
3. čer 2020

@kackakastanka jasne ty vis co za sebou mame nebo nemame ze? tak jen pro info mam syna z IVF. o dite se boji kazda mama a je jedno jestli se snazila mesic nebo 10 let. to ale neni proste duvod pro PN. a ona to neni zadna vyhra sedet doma a neustale se pozorovat.

kackakastanka
Autor odpověď smazal
Zobraz
gruyerre
3. čer 2020

@kackakastanka mně přijdou zase nevhodné tvoje komentáře, vyznívají totiž tak, že dítě, které se povedlo na první pokus, ma menší cenu a nevadí tolik, když se potratí, než dítě ženy, která se dlouho snažila. A jen pro info, aby nekdo neměl pocit, že nevím, jak je to hrozné, na první těhotenství jsem taky čekala pres dva roky, zrovna jako zakladatelka diskuze, a taky jsem se o dítě bála.
A opravdu se mi nezdá, že by tu zakladatelce psal někdo něco hnusnyho, prostě jen fakta. Na nemocenskou se chodí s rizikovým těhotenství, jeden vaječník ani dlouhé snažení o dítě neni rizikový faktor, úlevy si musí vyjednat se zaměstnavatelem.

nolies
3. čer 2020

@daniela146666 Ahoj, mám jeden vaječník i vejcovod. Na první mimčo jsem čekala 2 roky a opravdu jak je výše zmíněno, se z tohoto důvodu PN nedává. Musel by být zdravotní důvod a to tohle není. Jinak druhé a třetí mimčo se povedlo hned.

nolies
3. čer 2020

@daniela146666 a můžu se zeptat, proč ti řekli, že je to zázrak? Protože jeden vaječník automaticky neznamená sníženou plodnost. Ten jeden nahradí oba.

kackakastanka
3. čer 2020

@gruyerre jezismajra, co ty z toho tady překroutíš, jen jsem vas požádala, abyste nebyly kousave, všechno ostatní jsou vyplody tve mysli, ja tady vůbec neresim, hodnotu materstvi nebo deti, probuh, fakt nevim, jak si na to prisla… jen jsem zadala o empatickou komunikaci vuci zakladatelce... fakt se svet uz asi zblaznil, nechapu tvůj komentar, fakt ze ne

gruyerre
3. čer 2020

@kackakastanka já jsem napsala, jak na mě působí tvůj příspěvek, což ale nutně nemusí znamenat, že to tak je. Ty jsi tady začala s poučováním, jak máme a nemáme psát komentáře, tak se nediv, že ti pak na oplátku zkrituzuju zase já tvůj koment 🙂.
Já si myslím, že moje odpověď zakladatelce byla úplně v pohodě a pravdivá, určitě jsem nenapsala nic špatného ani jedovatého

kackakastanka
3. čer 2020

@gruyerre ja se nedivim uz vůbec nicemu, prijde mi, ze neumis cist, a nechapes co se tady snazim rict, vzdavam se

gruyerre
3. čer 2020

@kackakastanka číst umím a rozumím tomu, co píšeš, ale nesouhlasím s tebou 🙂

kackakastanka
3. čer 2020

@gruyerre diky za informaci 😀

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru