Neúspěšná potratová pilulka. Sdílejte své zkušenosti a pocity.
Ahoj, pro potratovou pilulku jsem se rozhodla z mnoha důvodů. Tím největším důvodem jsou hlavě finance, jsem na vysoké a zatím jsem tedy nepracovala. Rozhodla jsem se tedy pro farmakologickou interrupci. Přítel mě do toho i celkem nutil, dítě zatím nechce. Včera jsem šla po dvou týdnech na kontrolu do nemocnice. Nastal obrovský šok, miminko tam pořád je, srdeční akce také. Doktorka říkala, že vypadá spokojeně a hezky vyrostlo. Stalo se někomu to stejné? Prý je to hodně vzácné. Beru to jako zázrak a znamení a po miminku teď toužím a mrzí mě, že jsem pilulky vůbec podstoupila. Mám, ale o miminko šílený strach. Příští týden mám jít na prvotrimestrální screening. Zajímá mě, jestli někdo zažil to stejné a jak se k tomu postavil. Neodsuzujte mě prosím, už takhle je to pro mě neskutečně těžké.
@laura12976 Moc ti to přeju, určitě to je v osudu že máš miminko mít 😊🍀🍀🍀🍀
@laura12976 a jak se k tomu postavil otec dítěte? Já jsem tedy otěhotněla ve třetím ročníku bakalářského studia. O víc jak 2 týdny se mi posunul cyklus, selhal kondom a pilulka po nezabrala. Do potratu mě můj ex taky tlačil a to dost urputně. Miminko nechtěl vůbec a tvrdil, že o tom má právo rozhodovat. Dlouho mi to vyčítal. Dceři je dnes 5 let. S jejím biologickým otcem jsme to neustáli, ale máme krásnou rodinu, dceru od miminka vychovává můj partner, se kterým máme společnou mladší dceru a letos nás čeká svatba. Musím tedy dodat, že jsem měla velkou podporu ve své rodině. Moje mamka mě v mém rozhodnutí plně podpořila a po rozchodu jsem se vracela zpět domů i s miminkem. Nikdy jsem toho nelitovala.
@leslieth Moc Vám děkuji za podporu
@laura12976 bakaláře jsem dělala v nějakém 6. nebo 7. měsíci. 😀 Ideální to asi nebylo, ale dcera je zdravá. Myslím si, že ke mě byli profesoři celkově milejší. Jak u státnic, tak co se týká docházky a dojíždění na těhotenské kontroly. Nikdy nebyl problém. 🙂 Já jsem celkově těhotenství hodně probrečela, ale kvůli škole to vážně nebylo. My jsme se tenkrát s ex i rozešli, můj postoj byl k tomu takový, že miminko bude s ním i bez něj. Na něm to nezáleželo. Ex nakonec tenkrát přišel s tím, že mě v tom nenechá, asi zapůsobil pocit viny, ale v podstatě jsme se v tom rok neskutečně plácali. V porovnání s druhým oboustranně chtěným těhotenstvím, mě to samozřejmě mrzí. Nedá se to vůbec srovnat, ale bohužel stalo se. V tu chvíli se dělalo, co se dalo a jsem za ní vděčná.
@laura12976 dej tomu čas. Nic jiného teď stejně ani nezbývá. Je to pro vás oba čerstvé a šokové. U tebe už pracují hormony, takže to vnímáš úplně jinak. Těšíš se na miminko a začala jsi ho mít ráda. Pro něho je to teď momentálně zatím pouze abstraktní a velmi děsivá přestava. Buď se s tím časem srovná nebo ne. Na nějaké hlazení bříška je stejně ještě hodně brzy. A ještě dlouho potrvá, než to to miminko začne vnímat. Hlasy a pohlazení vnímá miminko až po 20. týdnu. Až začnou být cítit pohyby a uvidí ultrazvuk na druhém screeningu, může se jeho postoj změnit. Může se to změnit až po porodu, až když si prvně miminko pochová. Ženy to mají s láskou k nenarozenému miminku o dost jednodušší.
@laura12976 Chlapů můžeš mít spoustu, ale dítě je prostě tvoje dítě. Navíc chlap co odmítne svoje vlastní dítě u mě není chlap, ale blbeček který by do života nebyl stejně dobrá partie.
Stalo se tak kolegyni - brala prášky na ukončení těhotenství,ale ty nezabraly , byla stále těhotná. Dítě se ji marodilo zdravé. Taky si pak ty prášky vyčítala . Šla bych na všechna dostupná vyšetření , byt tebou . Ale dítě bych si nechala .
Ahoj, škoda těch promazaných odpovědí, docela ráda bych si o tomhle tématu něco přečetla. Spíš by mě zajímalo, co říká tvůj přítel na to, že si miminko nakonec necháš, vzal to nějak v pohodě nebo se zlobil? Jak budete do budoucna řešit bydlení, budete bydlet všichni spolu nebo budeš u rodičů? 🙂
@fioreta je to pořád všechno v řešení, není mi z toho vůbec dobře. Jinak na dnešní kontrole mimčo naprosto v pořádku🥹
@laura12976 Tak to je to nejdůležitější 🤩🍀🍀
@klokanka31 ano, mám radost🍀
@laura12976 A tak v jakým jsi teď týdnu?
@klokanka31 10+4
@laura12976 Ahoj, slyšela jsem o takovém případu a paní porodila krásnou zdravou dcerku. Pokud to dítě chceš, nech si ho a přítel buď při tobě bude nebo nebude, my ženy jsme silné a zvládneme všechny situace.
Budu držet palce, ať to dopadne ve všech směrech výborně!

Já jsem to sice nezažila, ale přeji Vám, ať to s tím Vaším štístkem vybojujete do zdárného konce 😊