icon

Nevolnost v 1. trimestru, poraďte osvědčený recept

michaelka1234
15. dub 2016

Holky jsem v 7 týdnu a je mi teda od začátku špatně,..jako na vodě...☹ ale nezvracim ..jen je mi zle když ne jim ikdyž se najim...☹ holky poraďte nějaký osvědčený recept jestli máte...Je to mé druhé těhu ale u prvního mi nic nebylo...vůbec nic...a teď peklo...vím že je to normální jen když musí člověk zkákat na kolem jednoho prcka a do toho ještě chodit večer do práce je to mazec🙂))a led cucat nebudu🙂))))))díky za rady🙂))))

Strana
z2
dannyblakely
15. dub 2016

Mně celkem pomáhala ledová Cola. Jinak nic.

michaelka1234
autor
15. dub 2016

To mě celkem taky pomáhala ale nemůžu pak spát🙂 a hlavně mě děsí cukrovkový testy který se zpŕísnily tak to sladký radši ne e🙂))

hani1234
15. dub 2016

@michaelka1234 Mně bylo v prvním trimestru také velmi nevolno, nemohla jsem ani maso , jedla jsem okurky, banány, občas piškoty, a co mi dělalo extra dobře, tak byly polévky . Také kousek hořké čokolády mi dělal dobře .. Těžko říct, každá to má jinak ..
A co týká testu na diabetes, tak se nemusíte bát .. Pokud jste zdráva, tak vám sladké neublíží .. Buď tělo cukr zpracuje nebo ne, potíže se projeví tak jako tak . Pokud se budete sladkému vyhýbat, tak budou výsledky zkreslené a šidíte jen sama sebe a miminko !
Přeji, ať nevolnosti poleví

michaelka1234
autor
15. dub 2016

@hani1234 no polévky teď vaŕím hodně🙂 no tak uvidíme ...je to pro mě nové🙂) já se sladkému ani nevyhýbám...jen nějak nemám ani chuť...a taky nechci na začátku kynout ...no snad po třetím měsíci to ustoupí ale je to hrůza teda🙂)kdyby aspoň člověk mohl odpočívat 🙂

hani1234
15. dub 2016

@michaelka1234 Tomu rozumím, máte to s dítkem náročné . Mě nevolnosti opustili asi tak po 13 tt , pak už OK . Taky jsem si kolikrát nevěděla rady, nesměla jsem mít prázdný žaludek ..

michaelka1234
autor
15. dub 2016

No právě🙂 prázdný žaludek špatně a plný taky🙂)) koukám že to máte za chvilku🙂) tak hodně zdaru a jste oba v pořádku 🙂

23363
15. dub 2016

Mně pomáhaly zázvorová lízátka z lékárny.... Ale mně vůbec pomáhalo sladké... 🙂

hani1234
15. dub 2016

@michaelka1234 Jé, děkujeme . Strašně to uteklo , už nás čeká poslední velký utz a pak už jen čekání 🙂
A Vám ať je brzo líp .. Člověk to musí přečkat no. Taky mi pomáhalo mražené ovoce , třeba jahody a borůvky

azalka123
8. kvě 2016

ahoj holky, druhý den zvrcacím co sním, přítel je na mě naštvaný, prý jestli umírám... každopádně, vubec se nemužu najíst a co sním to jde ven, jsem teprv v 6týdnu... piju heřmánek, ale nepomaha? nevím co dělat ☹

ivetka7686
8. kvě 2016

@azalka123 jak muze byt pritel nastvany? 😐 prala bych kazdemu chlapovi aspon jednou tehotenstvi Pak by mluvili jinak.Ohledne tech nevolnosti moc neporadim 😐 ale hlavne pij at nejsi dehydratovana a zkus nanuk ne smetanovy,ale takove ty vodove.Drz se!

azalka123
8. kvě 2016

děkuju za radu, koupím si nanuk a nějaký rohlíky... přítel občas dokáže být dost nepříjemný až se mi z toho dnes chtělo brečet. Dítě jsme hrozně chtěli, ale nemuže mi vyčítat, že zvracím... prý co to dítě bude mít za výživu když vše vyzvracím.. zkusím do sebe dostat co nejvíc vody o to malí nechci přijít

odula
8. kvě 2016

No... Ja myslim, ze musíš zkoušet sama a uvidíš. Každý to ma jinak. Me treba každý týden pomáhalo neco jinýho 😀. Jeden tyden kysany zeli, další tyden zmrzlina, další tyden cola, pak jsem se na ni nemohLa ani podívat. Pak broskve... Atd. Co jsem ovšem mohla furt byly kopce zeleninových salátů s balsamikem. Hoooodne balsamica. . Coz někdo nemůže ani cejtit. Tak zkousej a uvidíš. A hlavně - BUDE LIP!!!! 😉 .

azalka123
8. kvě 2016

ja právě nemužu cítít žádný jídlo, ale zmrzku bych možná mohla zkusit. Děkuju

odula
8. kvě 2016

@azalka123 to bylo pro autorku... Pardon. Jestli fakt nic neudrzis, tak by to chtělo asi poradit s doktorkou. O decko se kvůli zvracení neboj, ono si vezme všechno co potrebuje. Ale jestli zkolabujes ty... Ovocny nanuky je dobrej napad, chladit pomaha a dostanes tekutiny i cukr. Ale kdyby to pokračovalo s tim, ze nic neudrzis, tak určitěurčitě kontaktuj mudru. Aspoň poradi co delat. Jo a ještě pry jsou dobrý ty koktejly z lékárny pro spec. Vyzivu. drzim palce!!!

odula
8. kvě 2016

@azalka123 ja jsem tim prvnim prispevkem odpovidala na uplne jinej post, jsem mamlas. Pro tebe je ten druhej. Drz se!!!

jbzirafa
8. kvě 2016

Mě pomohlo počkat těch pár týdnů: ) nebylo mi ale extra zlé, nevracel jsem, hlavně nesměl být hlad, ani jsem se nesměla prejist. Ráno jsem sr okamžitě něčím nakopla (sladkým.- chleba s marmeladou, medem, ostatní cukrovinky mě nelakaly. A sladký čaj, který normálně nesladim, ten mi na pár chvil ráno dál trochu energie, ) hodně mě stavěly na nohy vyvary, hovězí, jen voda bez nudli či zeleniny, dodalo to sílu, která mi taky chyběla v péči o starší dítě,...a pak pokud byla na něco chuť, tak jsem si to dala, klidne 3 dny za sebou stejný oběd. Tělo si řekne.

brendamonique
8. kvě 2016

Jediné co mě u druhého syna zabíralo - jinak jsem s prominutím za to slovo ale doopravdy "chcípala" 😀 oproti prvnímu, kdy jsem měla takové ty klasické nevolnosti, tak u druhého masakr - myslela jsem, že skončím v nemocnici na kapačkách. Lízátka absolutně nezabíraly, po nich mi bylo snad ještě hůř. Jedinné co mě drželo trochu nad vodou, byla kyselina listová v tabletkách obohacená pyridoxinem, - B6, který, co se dočteš i na googlu pomahá proti nevolnostem, takže jsem zobala denní maximální dávky, abych se udržela při smyslech a naživu 😀 kolem 4. měsíce to potom naštěstí polevilo. Přeji hodně trpělivosti k překonání těhotenských nevolností 😀

azalka123
8. kvě 2016

@brendamonique kyselinu listovou mam, zkusím i ten vitamín B ten má přítel, tak si od něj vezmu 🙂 děkuju za radu

ivetka7686
8. kvě 2016

@azalka123 neboj o miminko kvuli zvraceni neprijdes,nektere zeny zvraci cele tehotenstvi a maji zdrave deti 😉 neplakej ikdyz vim,ze to je tezke,my se s pritelem hadali cely 1.trim az jsme se malem rozesli,diky bohu je to za nami.Drz se at je brzo co nejlepe

brendamonique
8. kvě 2016

@azalka123 ... já měla tenkrát právě tabletky, které byly kombinované a obsahovaly tu kyselinu l. i ten pyridoxin jako bonus 🙂 ale už je to skoro dva rok, takže si přesně nevzpomenu na název, ale myslím, že lékárník/lékarnice bude vědět. Hodně štěstí 🙂 a jinak i moje teta vždy říkala takový heslo "ten, kdo zvrací nepotrácí" tak jsem se toho držela 😀 ... přítel by měl být trochu chápavější ... to, že je ti špatně je na "prd" ale zase dobré pro mimčo, znamená to, že máš vysokou hladinu hormonu HCG

slecnajohanna
8. kvě 2016

moje doktorka říká, že čím větší nevolnosti, tím silnější miminko - že to znamená zvýšenou hladinu těch správných hormonů v těle. a o miminko mít strach nemusíš, vezme si od tebe všechno, co potřebuješ, i když neudržíš jídlo.

blecha94
8. kvě 2016

Já nesměla pozřít nic, kromě CocaColy. Jenom díky ní jsem neskončila na kapačkách - jsou to tekutiny, a zároveň mi cukr dával energii. Nic jinýho neexistovalo, na jídlo jsem nemohla ani pomyslet, vyblila jsem všechno. Vodu, čaj, piškoty, lízátka, homeopatika... Musela jsem ležet a srkat brčkem, jakmile jsem šla do svislý polohy, bylo zle. 😀 Pak mi tyhle nevolnosti plynule přešly do nevolností z hladu a naopak jsem musela mít pořád něco v puse, jinak mě návštěva mísy neminula. :D

ivetka7686
8. kvě 2016

@slecnajohanna ahoj takze kdyz jsem nezvracela to znamena,ze moje miminko neni silne? 😐

zmrzlinka
8. kvě 2016

@azalka123 skus Colu nebo ovocný nanuk.Mně pomahalo hodne ovoce.Priteli děj přečíst něco o hyperemessis gravidarum.Je tu i zvlášť tema o těžkých nevolnostech.Já jsem skončila u prvního těhotenství v nemocnici na kapackach.O miminko se neboj.Já jsem s prvním zvracela hodně a malej je zdravej.

slecnajohanna
8. kvě 2016

@ivetka7686 tak to asi úplně ne, ale je pravda, že už jsem několikrát slyšela od některých maminek, že třeba potratily z kraje těhotenství, když jim nebylo špatně, a naopak, když zvracely, miminko se udržedlo... ale nejde to brát stoprocentně, to určitě ne.

myslím, že to je daný hodně geneticky. moje mamka taky takhle zvracela - jako já - celé těhotenství.

eldoradoh
8. kvě 2016

Ovoce, džusy, Cola.. Po prvním trimestru bude lépe 🙂

gepe
8. kvě 2016

@eldoradoh to bych zase tak netvrdila. Ja napriklad pri cekani mlady mela nevolnosti od cca 7tt az do 24tt. 🙂
@slecnajohanna neni to geneticky, me bylo zle viz o radku vys a pritom, kdyz me cekala moje mama, tak ji tenkrat absolutne nic nebylo 😅

ivetka7686
8. kvě 2016

@slecnajohanna no prave,moji mamce taky nebylo spatne a ma dve zdrave dcery 😊

slecnajohanna
8. kvě 2016

@ivetka7686 jééé, já taky nikde netvrdím, že když je člověku dobře, že to automaticky znamená, že u miminka je to špatný.

Strana
z2