Nevolnosti v těhotenství - co vám pomohlo?

tereziebrhelova
23. bře 2019

Ahoj holky prosim o jakoukoli radu ohledne nevolnosti.
Jsem v 8.tydnu a z ničeho nic uz tyden šílené stavy...doktor mne napsal zazvorove tablety a torecan cipky ale nepomaha.
Cely den me trápí šílená nevolnost ale nemuzu se vyzvracet...dělají se mne hnusné sliny a pachuť v puse...mam zavrate...vse mne smrdi nemůžu do sebe nic dostat ani piti vse se mne příčí..nemůžu ani normálně fungovat.

lachtanice86
23. bře 2019

@tereziebrhelova vydržet. Studená cola, vyhlazené mandarinky, suchý rohlík, lizatka. Někomu nezabere nic

misicka1988
23. bře 2019

@tereziebrhelova Mě nezabralo nic, po 4 týdnech to udtalo samo, a pak už pohoda. Měla jsem to stejné jako ty. Smrděl mi i nadmíru čistotný manžel 😁 Musela jsem mu to říct, aby mě tolik neobjímal 😁 U předchozích těhotenství jsem to neznala.

tereziebrhelova
autor
23. bře 2019

@misicka1988 ano smrdi mně naprosto vsechno...nejhorsi je ale to slineni kdyz to nevyplivu a polykam to navaluje se mne...ale je to šílené slin a slin...nekdo pise,ze mu pomohly kapacky.

tereziebrhelova
autor
23. bře 2019

@lachtanice86 lizatka ani colu nemuzu uz ani citit...cetla jsem ze je to tim jal roste hcg...ustane do prej nekdy kolem 16.tydne...do te doby umřu

misicka1988
23. bře 2019

@tereziebrhelova Hmm to nevím. Trochu mi pomohlo to zajímat, jíst v krátkých intervalech. Ale stejně žádná sláva..

tercasv
23. bře 2019

Také jsem myslela, že umřu 😀 pomohla mě studená cola a piškoty, jeden jsem jedla třeba půl hodiny. Zvracela jsem třeba 10x denně i večer, potom už jen hleny 😑zhubla jsem 7kg. snaž se aspoň trochu pít, třeba jen po lžičkách 🙂 musíš to vydržet 😉

tereziebrhelova
autor
23. bře 2019

@tercasv kdy Te to přešlo?

lachtanice86
23. bře 2019

@tereziebrhelova já blila od 8tt někdy do 22tt

tercasv
23. bře 2019

@tereziebrhelova Začala to tak v cca 7 týdnu a přešlo mě to tak v cca 15tt 🙂 Třeba 3 dny mě bylo dobře, jedla jsem "normálně" a další 3 dny jsem prozvracela. Ke konci mi už bylo líp, ale někdy se mi např. u obědu udělalo špatně a už jsem nesnědla ani sousto. Jak to bylo před vánoci, tak mě hodně pomáhal čerstvý a studený vzduch nebo když jsem cítila, že se mi dělá nevolno, tak jsem to šla rozdýchat na balkon. 🙂 A ještě mi pomáhal pomeranč a mandarinky :D

tereziebrhelova
autor
23. bře 2019

@tercasv tak doufam,ze mne to přejde taky tak.

ito
23. bře 2019

@tereziebrhelova Bylo mi strasne spatne v obou tehotenstvich. Cely den. Aspon trochu pomahalo jist porad, ale v malych davkach (optavdu furt, klidne ovoce, zeleninu,...) a chodit hodne ven na cerstvy vzduch (ne smog,...)- prochazky, nenarocne vylety, i kdyz se ti nechce, ale ono to pomuze. Nejlip dopoledne (pokud ale pracujes, jako jsem delala ja, tak je to blby) pozdeji odpoledne uz je clovek moc unaveny.

hezz17
23. bře 2019

Mě teda jaks taks pomohlo jíst průběžně. Ale tak maximálně suchý rohlíky. Blila jsem strašně. Cca od 7.týdne do 24. Hrozný. Až ve 24 týdnu jsem byla teprve na výchozí hmotnosti. Do té doby 6 kilo dole. Nemohla jsem ani pořádně pít, okamžitě to šlo ven.

tereziebrhelova
autor
23. bře 2019

@hezz17 to je strašný az cloveku prestane byt zle,tak se nevyspi kvuli brisku a pak je porod a nevyspis se uz vůbec 😅

lucifux
23. bře 2019

V prvním těhu jsem nevěděla co to je nevolnost. Ale teď v druhém, musel vařit manžel, absolutně jsem to nezvládala, už jen ty pachy, pro mě smrady, strašný... Musím říct, že jsem fakt trpěla, pila jsem čistou vodu, kupovala jsem balenou a trochu dochucovala citr. šťávou. Co se týče jídla, tak jsem ráno u postele měla třeba čokošku, a snědla jsem čtvereček. Abych dopnila cukry, pak jsem využila každé minutky, kdy se mě aspoň malinko ulevilo a snědla jsem kousek ovoce či zeleniny, něco co je lehce stravitelný, abych to dlouho necítila v žaludku. Jinak myslím nic moc nezabírá. Jen to vydržet a doufat, že to brzy přejde.

brookmichaela
23. bře 2019

Jestli To muzu poradit, rekni dr at Ti napise jine cipky. Jsou jeste jedny silnejsi a ty by Ti mely zabrat. Muj dr mi taky predepisoval ty co mas ted a rikal, ze zaberou 6 tehotnym z 10. A kdyby mi nezabrali tak mi da ty silnejsi. Nastesti me pomohly. Vim jak se citis, me bylo spatne do 16tt nezvracela jsem ale bylo mi porad na “zvraceni” vsechno mi smrdelo. Drzim pesti at je Ti brzy lepe 🙂

tereziebrhelova
autor
23. bře 2019

@lucifux ja doufam, ze jiz brzy...zneprijemnuje to cely chod domacnosti ...nemuzu nic delat...syn v 1.třídě...manžel jezdi jen na vikendy domu...asi skoncim na kapacce prej by melo pomoci.

tereziebrhelova
autor
23. bře 2019

@brookmichaela ja asi zitra pojedu na ty kapacky za zkušenou nic...uz tak nemuzu fungovat...

radullah
23. bře 2019

Měla jsem u prvního těhotenství...hnusná nekončící "kocovina" jak po propařeným víkendu, spousta slin (pak už jsem chodila plivat), všechno smrdělo, vadil mi chlad..venku nebo třeba i z lednice a dělalo se mi děsně zle z jedněch mých pruhovaných šatů :D Nejhorší bylo, že jsem nemohla pořádně pít - teplé vůbec, čaje pro těhotné tu někde leží dodnes. A studené jak co a vždy to šlo jen na chvilku. Ochucená perlivá minerálka, pak třeba cucání ledových kostek, nalívala jsem si panáky láku z okurek (to jediný bylo nejvíc přijatelný) ..přeslo mě to v 11tt. Držím pěsti, aby jak to přišlo, tak to zas brzy odešlo!

tereziebrhelova
autor
24. bře 2019

@radullah to je mazec...ja skoncila dnes v nemocnici na kapacce doktor mne jeste nadal,proč jsem neprisla driv🤣

radullah
25. bře 2019

@tereziebrhelova a pomohlo aspoň? Je ti líp? 🙂

tereziebrhelova
autor
26. bře 2019

@radullah no moc ne,ale jsem rada,ze jsem jela mam nízko draslil a minerály, tak mne je dodavaji v kapacce ...sestricka porodní asistentka mne rikala,že nemam spěchat domů, ze se to muze zlomit az po tydnu u tech kapacek.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru