Odběr krve v 10+4tt. Nemohou být výsledky zkreslené?

liana2552
10. čer 2025

Ahoj holky,

v kolikatem tt jste byly na odber krve? Mne poslali uz dnes a to jsem 10+4, neni to brzo? Nemohou byt zkreslene vysledky? UTZ mam az 22.6, proto nechapu proc uz dneska jsem byla pozvana. Dekuji za odpovedi

krisstina93
10. čer 2025

Je to v poradku, někde odebírají uz v tomhle týdnu.

terezareza
10. čer 2025

@liana2552 Ahoj, je to normální,já byla na odběru 10+6 😊

lokesa
10. čer 2025

Ano, odběr se standardně dělá dříve.

reeeza
10. čer 2025

@liana2552 a můžu se zeptat, to jsou odběry na zjištění čeho? Jsem 10tt a jdu na utz ve 12tt, ani nevím, jestli tam budou nějaké odběry...

takaya
10. čer 2025

@reeeza soucast privotrim screeningu, cituju: “ Součástí toho vyšetření je i náběr krve matky, kde se stanovuje hladina placentárních hormonů a bílkovin, PAPP –A a free βhCG. Na základě těchto vyšetření se stanoví kombinované riziko chromozomální vady pro plod, především Downova, Edwardsova a Patauova syndromu.”

reeeza
11. čer 2025

@takaya aha, dobře 🙂
No my si chceme platit NIPT test na Downa atp. Ten je v něčem přesnější, nebo bychom akorát vyjazovali peníze??

takaya
11. čer 2025

@reeeza s tim moc neporadim, ja na nipt nesla, protoze mi jak v lonskem tak letosnim tehotenstvi vyslo nizke upravene riziko u vsech tri syndromu, navic mam na to vysoke BMI, takze kdyby z krve vyslo nejake podezreni tak bych musela spis na odber plodovky..

lenkaaa1113
20. čer 2025

Holky a jaký jste meli výsledek papp-a z krve ? Než jste šli na utz? Já dneska byla pro výsledky a mam jenom 0.75 takže celkem nižší. Už aby bylo prvního a já šla na screening

felis
20. čer 2025

@liana2552 je to uplne v pohode.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru