Opakující se špinění v těhotenství. Má někdo zkušenost?

jarpa111
25. říj 2019

Ahoj, od 4tt se mi vrací světle hnědé špinění. Nyní jsem 9tt. Pár dní spinim a pak mám třeba týden klid. Nyní je to delsi, začalo to v neděli. Ve středu jsem byla na utz, vše v pořádku, ten den zrovna bez špinění a od čtvrtka zase. Je to malinko, občas když se utři, tak na papíře. Zavádím utrogestan, takže to vyteče spolu s ním. Myslíte, že je to normalni? Furt jsem akorát ve stresu. Děkuji

pipi_puncocha
25. říj 2019

Měla jsem přerušovaně špinění celý první a druhý trimestr, na pohotovosti jsem byla 3x, vždy jsem byla uklidněna, že se nic neděje... jedna doktorka mi říkala, že to značí nějaký problém jen asi ve 20% případů a že dokud k tomu nejsou bolesti či není jasně červená krev intenzity menstruační či silnější tak že mám být v klidu. Taky jsem teda měla Utrogestan a klidovější režim...

Teď jsem 38tt a snad každým dnem budeme mít miminko na světě, tak držím palce, ať to u tebe taky pokračuje jak má.🍀

jarpa111
autor
25. říj 2019

@pipi_puncocha A ten utrogestan jsi zaváděla? Právě mám občas pocit, že mi to zhoršuje a mám po něm bolest v podbřišku, ale zase se bojím polykat. Jinak moc gratuluji a přeji bezproblémový porod.

pipi_puncocha
25. říj 2019

@jarpa111 abych byla upřímná, tak jsem se na něj po pár dnech vykašlala, protože mi právě přišlo, že mě dráždí a že to pak není o nic lepší... ale to rozhodně nechci uvádět jako nějakou radu nebo doporučení.🙂 jinak moc děkuju.

lenula02
25. říj 2019

Spinila jsem každý měsíc minimálně 2x.az do 8 měsíce
3x2 ascorutin a bylo to ok. Zlobil čípek. Ale vždy jsme jeli na kontrolu... Člověk nikdy neví 😊

dejvitka
25. říj 2019

@jarpa111 mela jsem totez od 6tt- 14tt. Ascorutin + Utrogestan a klidovejsi rezim. Na pohotovost jsem s tim jela 2x, pak uz jsem nejezdila s poridila Angelsound od cca 10 tydne pro klid. Doktorka mi nabizela i neschopenku, ale to jsem odmitla, ciste lezeni nicemu nepomuze. Nevedela z ceho to bylo, zadny hematom, na cipku nic podezreleho a i presto stale dokola. Jinak ten Utrogestan jsem polykala. Pry je lepsi vstrebatelnost pri zavadeni, ale u tak pravidelneho spineni jsem se zavadet bala. Doktorka s tim byla OK. Drzim ti pesti, je to hodne narocne s takovou komplikaci, dost to vydesi, ale nemusi to nic znamenat.

zuzangel
25. říj 2019

To ti prostě stejně nikdo neřekne, já spinila každé tehotenstvi a jen jednou sme to zvládli a máme krásnou zdravou holčičku, jinak vždy problémy. Vždy jsem Utrogestan zaváděla plus Ascorutin.
Ale taky to nic být nemusí a jen se plod uhnizduje a přizpůsobuje se mu prostředí. Přeji ať je vše ok.

maki90
29. říj 2019

@jarpa111 při obou těhotenstvích jsem spinila téměř celý první trimestr. Utrogestan jsem zavadela. První dcera v pořádku, s druhou mám termín za dva týdny ☺️naopak při zamlklem potratu jsem nespininila vůbec.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru