icon

Opatrné posilování na zadek, nohy a ruce v 9tt?

lenka253
31. led 2018

Zdravím,
jsem 8+4 a už mám nahoře skoro 2 kg. Od Nového roku jsem se chystala začít chodit cvičit, ale bohužel to trošku nevyšlo 😂 Že mi roste váha, mě zas až tak netrápí, říkám si, že po porodu to prostě shodím, ale spíš mě trápí to, že jsem taková "rozkydlá". Na podzim jsem posilovala s blogilates a některá videa byly jen na čtyřech - zrovna u cviků na zadek se jen zvedala noha nahoru a břicho v tom zapojené nebylo, cviky byly poměrně jednoduché. Na cvičení zvyklá nejsem, myslíte, že začít teď (samozřejmě pozvolna) posilovat tyto tři uvedené partie je rizikové? Ještě ke všemu nás čeká v 7. měsíci svatba, tak bych ty ruce chtěla do šatů trošku zpevnit 🙂 Taky mě začínají bolet záda - v září jsem si narazila kostrč a nevím jestli je to těhotenství, ale začíná mě při delším stání v práci pěkně bolet a od toho mi cvičení vždycky pomohlo.
Děkuji za odpovědi

berenika39
•
31. led 2018

Pokud se zvedá noha, je v tom vždy zapojené břicho. Ted bych rozhodně nezačínala s novým cvičením. POsilovat paže není problém - sedíš, nohy pevně opřené o podložku a opřená záda- pažemi cokoliv - s malou zátěží - ramena, bicepsy, tricepsy.
Jinak - nejvíce si v těhu pomůžeš tím, že budeš chodit, chodit, plavat, chodit, plavat. Nebo stacionární kolo🙂))). To mi vydrželo do 6. měs.
Posilování sice vypadá, že je nevinné, ale zapojují se vždy i takové svalové skupiny, o kterých to netušíš.

aidelina
•
1. únor 2018

Můžeš zkusit tehotenskou jogu nebo plavání, tím si neublížíš.

lolam10
•
1. únor 2018

Cvicte jak to budete citit.telo si rekne.ja neposilovala na bricho ale jinak jsem cvicila lehce do 6.mesice.pak jsem sla na tehotenske cviceni ale je to celkem o nicem...spis pro pocit☺

hlasimse
•
3. únor 2018

A jde v těhotenství nějak posílit břicho?