icon

Potrat ano nebo ne?

lidija1234
24. srp 2018

Dobrý den,
obracím se na všechny kolem sebe protože jsem zoufalá. S "přítelem" jsem se přestala vídat před měsícem, protože celý rok ze mě dělal hroznou blbku....mazal mi med kolem pusy všechno naprosto všechno si dokázal obhájit i to že spal s jinýma, protože v podstatě jsme spolu nechodili takže se nejednalo o podvod....teď mi řekl že ani neví jistě jestli mě doopravdy miloval nebo ne i když mě to pořad říkal.....no katastrofa.....teď jsem měla v planu odjet pryč vymazat ho ze svého života, protože jsem to hrozně špatně psychicky snášela a teď jsem se dozvěděla že jsem těhotná a nevím co mám dělat.....on nechává rozhodnutí na mě s tím že by byl rád kdybych šla spíš na potrat......nejsem si jistá jestli s tím člověkem chci mít něco vůbec společného a dítě by nás do smrti svázalo.....ten člověk mě naprosto zničil a nedokážu si představit že by měl v mém životě ještě hrát nějakou roli.....jinak mimčo jsem si vždycky přála je mi 25 let rodina mě podporuje a bydlet taky mám kde ale já prostě nevím mám pocit že se každou chvíli zhroutím a nejsem připravená udělat tak důležité rozhodnutí......netuším co mám dělat...

Strana
z7
priefi
26. srp 2018

@zelenaesmolda staci hlavne zacatek. Chlap za nic nemohl, proste to neklapalo, ale nebyla to jeho vina, pak zjistili, ze je tehule, poslal jina potrat, ona nechtela (uz jeden mela za sebou), vek mela asi kolem 25 nebo tak nejak (mozna kecam, je to v diskuzi), tim, ze se chovala po jeho rozhodnuti potrat odtazite, tak vse byla jeji chyba, nabrknul si jinou a podvedl ji, sli od sebe a po nejakem tom tydnu zjistil,.ze vlastne to dite chce a ze si nedovede predstavit, ze by dite vychovaval jiny a ze teda chce zpet partnerku, ktera byla teda takova odtazita. Diky diskuzi zjistil, ze je pekny vul a ze chyba byla na obou stranach a ze se nema cemu divit, ze ho uz nechce videt a nechce, aby byl otcem jejiho ditete. Nakonec si sypal popel na hlavu a snazi se ji i mimi ziskat. Ale tezko rici, jak to dopadne... kazdopadne tim, ze jsem sem poslala tento odkaz chci poukazat na to,.ze kdyz dotycny ted rekne, at jde na potrat, neznamena to, ze pak, kdyz si mimi necha, nebude mit zajem, prave naopak, muze chtit byt otcem. Muze to prijit v dobe tehu, tak jako ted u nej, anebo az se mimi narodi. Bylo tady hodne nazoru, ze kdyz posila na potrat = nema zajem o dite

monca14
26. srp 2018

@zelenaesmolda Jak říkám, Tebe už neřešim, ty seš pro mě člověk bez významu, s Tebou já nic řešit už určitě nehodlám, ty máš své rádoby rady ať jde uživatelka na potrat a sama si nešla, tak tu jen neraď, když sama si vyřešila problém a dítě si nechala, to je vše 😉

zelenaesmolda
26. srp 2018

@monca14 jenze moje situace a jeji je uplne odlisna,muj chlap se na me nevykaslal a dite jsme chteli,nepodvadel me a nebyla jsem jeho bokovka.jenze v zivote se stavaji ruzne veci a ne vzdycky je vsechno tak,jak si naplanujeme.
nechapu proc se do me navazis,nemusis se mnou souhlasit ale neni duvod na urazky.Ze je muj nazor jiny neznamena,ze jsou to "radoby rady",to stejne bych ja mohla rict o tech tvych ale nedelam to,respektuju,ze mas jiny nazor.
ty by sis mozna v jeji situaci dite nechala,chlapa vyskrtla a tahla vsechno sama,ja bych do toho nesla,kdyz uz si dite udelali oba tak se oba maji starat.

zelenaesmolda
26. srp 2018

@priefi no ja byt asi tou autorkou te diskuze tak mu odpustim,ulitnout a udelat chybu muze kazdy a navic v tomhle pripade za to mohli oba

astyna
27. srp 2018

@priefi

Ja bych rekla,ze u autorky je to jina situace...

priefi
27. srp 2018

@zelenaesmolda cetla jsi tu diskuzi? To jak jsem psala, ze on za nic nemohl, jsem myslela ironicky. Byl na ni nastvany, ze nesla na potrat, podvedvadel ji a pak sli od sebe a dite ho nezajimalo a na potratu trval. Jak sli od sebe, tak sel za tpu, se kterou ji podvadel, ale ta mu taky nesedla a pak, po x tydnech mu preplo v hlave a o dite zacal mit zajem a udajne i o svoji ex., ktera o nem nechtela slyset. Ja bych teda se k nemu uz nevratila.

lidija1234
autor
27. srp 2018

on sice to dítě nechce, ale pokud si ho nechám chce se na tom podílet jako například s kým se budu vídat, že má poslední známost se mu nelíbila a že v žádném případě takový člověk nebude vychovávat dítě že si budeme muset nastavit pravidla atd....to je ten problém, že když si dítě nechám tak už se ho nezbavím a bude se chtít angažovat

lidija1234
autor
Autor odpověď smazal
monca14
27. srp 2018

@lidija1234 On už Ti ale nemá co se Ti plést do vztahu po tom Vašem. Může zasahovat do výchovy budiž, ale o tom s kým ty pak třeba to dítě budeš vychovávat, Ti nemá co mluvit, praxe bude v tomhle ale jiná, protože se pak očividně bude chovat jako debil. V tomhle případě by to asi mělo velké následky na dítě, v tomto případě bych si teda dítě také nechala odebrat, aby to neodnášel prcek.

zelenaesmolda
27. srp 2018

@priefi ja bych mu sanci jeste asi dala,nikdo nejsme neomylny

zelenaesmolda
27. srp 2018

@lidija1234 tak do toho s kym ty zijes je mu hovno,pokud to neni nejaky ochlasta nebo nasilnik

lidija1234
autor
27. srp 2018

né to nebyl hlavně to byl spíš kamarád ale jemu se prostě nelíbil že je primitivní atd...a přitom ho vůbec neznal.....ale to je vedlejší jde o to že oba máme i jiný názor na výchovu on je ten benevolentní v podstatě aby si dítě dělalo co chce atd...a s tím já zas nesouhlasím a už v tomhle by jsme nikdy nebyli za jedno a co když se pak bude chtít tahat po soudech protože se mu nebude líbit můj styl výchovy...….

kaculik007
27. srp 2018

@lidija1234 Jak jsi se rozhodla?

lidija1234
autor
27. srp 2018

@kaculik007 po všem co jsem si od něho vyslechla se spíš přikláním k interupci ale že bych si tím byla 100% jistá to říct nemohu

priefi
27. srp 2018

@astyna me ta situace prijde docela podobna. Akorat ze ex tak netlacil na potrat a hned rekl,.ze pokud si chce nechat, tak se chce podilet. To ze tamta slecna nesla na potrat, neznamena,.ze nad tim nepremyslela, v tamte diskizi je pohled toho chlapa. A taky jak pise autorka viz vyse, chce se ji plantat do zivota, akorat ze se asi uz nechce vratit

priefi
27. srp 2018

@zelenaesmolda jasne chapu 😉 co clovek, to nazor 😊 kazdy se bere neveru krapet jinak

astyna
27. srp 2018

@priefi

V tvém odkazu vidím odlišnosti hlavně v tom, že:
- chlap se ženou spolu již bydleli, nebral ji jako bokovku,
- nepodváděl, až po rozchodu si našel jinou ženu...

mě tohle přijde jako velké odlišnosti. Autorka psala, že ji bral nalehko, že "jako spolu ani nechodili, takže ji vlastně nepodváděl", "spolu spali jen tak"... To je hodně jiná situace.

astyna
27. srp 2018

@lidija1234

Z vlastní zkušenosti, čím dříve tím lépe. čím déle budeš otálet, tím to bude pro tvé tělo horší. Já šla tenkrát v 5.tt na miniinterupci a za 2 hodiny z nemocnice domů...

Co tvoje rodina?

tera891
27. srp 2018

Ahoj, n3vim jak jsi se nakonec rozhidla, ale jak uz tady bxlo psano, je to jen o tobe, zda jsi pripravena obetovat dosavadni zivot, pro zivot toho prcka.. loni mi bylo 27 a take jsem otehotnela neplanovane, kdyz to s chlapem bylo uplne na prd, od zacatku a do dne porodu me hnal na potrat, i ted mi to pripomina a to ma prcek 4 mesice, ale uprimne po otrepani z soku jsem proste citila, ze to mrne musim chranit, nikoho jineho krome mne nema, byt by to bylo i pred jeho otcem.. mela jsem i sbalenou tasku ve skrini a ze pujdu i s tim ,, batuzkem,, od chlapa pryc, ale zvladli jsme to a ani jsem moc neuvazovala, jak to zvladnu, proste se obevil ochranitelsky pud, ze ho proste nedam.. na druhou stranu mam kamaradku, ktera na dite pripravena neni a neciti se na to, na potratu byla uz cca7x, s riziky je seznamena, ale jak to v tom cloveku neni, tak je to nejlepsi volba.. ty to proste musis citit sama, zda chces nebo ne.. nakonec ma kamaradka rocniho neplanovaneho kluka a nelituje, zboznuje ho a je fajn mama, ja mam 4mes prcka a taky nelituju, byt posloucham denne pripominky, tak i t3n muj ubrblany chlap ho ma rad a hraje si s nim. A navic tebe ani jeho nikdo na tu matriku na zapis otce nikdo donutit n3muze, leda soudne se pak muze prit on, az se ditko narodi, ale to je takova doba, ze se toho spousta jeste zmeni

zelenaesmolda
27. srp 2018

@tera891 ty jo 7x na potratu?tak to je sila...kamaradka neslysela o antine? 🙂

tera891
27. srp 2018

@zelenaesmolda kamaradka ji i pouzivala, nikdo to nechapeme, loni porodila, zavedla telisko a mesic zpatky poslala fotku se tremi pozitivnimi testy, asi tak ;) hold nekdo na to ma telo, ale ne dusi..

zelenaesmolda
27. srp 2018

@tera891 tak pro ni jsou jenom dve moznosti-sterilizace nebo abstinence :D

tera891
27. srp 2018

@zelenaesmolda obavam se ze abstinence nehrozi, jsou horsi jak krecci 😂 kdykoliv a kdekoliv.. a sterilizaci jsem ji taky navrhovala, ale rika, ze co kdyby se tomu prckovi neco stalo, tak si ooridi druhe, at gaplni diru v srdci, hold ma trochu zajimave argumenty ;)

odula
27. srp 2018

@tera891 už mohla mít prcku sedm a díra v srdci by nehrozila 😕 ježková to je podivuhodnej přístup toto

zelenaesmolda
27. srp 2018

@odula no urcite by vyhrali kazdy karneval s maskou Snehurka a 7 trpasliku :D

priefi
27. srp 2018

@astyna tak to jsi cetla sptane, tamten ji podvadel uz ve vtahu a pak se rozesli a s tou, se kterpu podvadel, se dal dokupy, ale nesedli si, tak sli od sebe a pak se chtel vratit ke sve byvale pritelkyni. Co se tyce tady toho, tak bud to byl pritel, nebo nebyl. Rok je dlouha doba, takze pokud to obema takto vyhovovalo provozovat rok, je uz vec druha. Ale pointa neni v tom, co kdo komu udelal, nebo neudelal, parner nepartner, ale v tom, ze dite nechtel, poslal na potrat a pak si to rozmyslel a chtel byt tatou.

astyna
27. srp 2018

@priefi

Ja jsem cetla jem uvodni prispevek. Ty jako,uprimne je mi to jedno. Jen je mi obcas lito tech chlapu,ktery dite nechteji,ale na vybranou nemaji,kdyz zena nejde na preruseni...znam takovych vypocitavych ulhanych potvor a tam je chlap fakt chudak.

lidija1234
autor
27. srp 2018

@astyna tak to chápu ale pokud být otcem nechce tak nemusí a co se týče skrze placení alimentů tak to má hold smůlu pokud nechce mít dítě s vypočítavou potvorou tak se má chránit aby snižil riziko otěhotnění...

odula
27. srp 2018

@zelenaesmolda no co... mohla to dotáhnout na jedenáctku a založit vlastní fotbalovém klub

priefi
27. srp 2018

@astyna no to chapu. Ten uvodni prispevek tam je zavadejici, ale to je skoro vsude. Tamta ho nechtela dat ani do rodneho listu tusim, nemel ani jeji adresu, proste ho odstrihla. A mas pravdu, tech potvor je vic nez dost. Jeste pred nedavnem takto casto zenska uhnala chlapa do chomoutu, protoze se ji libil. Nehoda (nekdy hodne dobre planovana) a muzi tak nejak automaticky pak svatba a na zaver po nejake te dobe rozvod, protoze to neklapalo. Nerikam, ze to nemohla byt nehoda, ale casto nebyla. Jen v rodine v ramci jedne generace hned 3 takove svatborozvody. Pokud ovsem zena nejde na potrat a otec ma zajem byt otcem, nevidim duvod, proc by tam nemel byt zapsan. V konecnem vysledku, pokud o to bude stat hodne a pozene to k soudu, protoze domluva nebude mozna, tak to stejne vyhraje a matka bude calovat soudni vylohy, protoze to projede. Ja osobne nikdy neradim potrat, nejsem jeho zastance, ale v techto situacich ani primo neradim, aby si dite dotycna dite nechala. Je to hlavne o tom, zda zena zvladne nebo nezvladne jit na potrat, zda zvladne nebo nezvladne roli matky. Jakmile je zrealizovan potrat, uz to nejde zvratit, jakmile se dite narodi, taky neni cesta zpet (neco jineho je dat dite do babyboxu, nebo adopce, ale myslim, ze to je pro zenu jeste horsi nez potrat?protoze casem bude mit touhu dite vyhledat)

Strana
z7