icon

Pozdější ovulacepo mimoděložním těhotenství

alena17121979
22. črc 2019

Ahojte maminky a snazilky. V lednu sem prodelala mimodelozni tehotenstvi, kdy mi byl odstranen pravy vejcovod. Uz mame jednoho 2,5 leteho prcka a chceme mu poridit sourozence. A ted k me otazce, jestli ma nekdo stejnou zkusenost. Cykly mivam 26 - 28 dni. Posledni menstruace 20. 5. 19. Ovulacni testy byly pozitivni 14, 15, 16 DC. Styk byl 13,14,15,16,18,20,21 DC.Teh.test byl silne pozitivni 31 aDC a kolem 28 aDC jen slabuky duch. U dr. sem byla podle posledni menstruace 7+3 a stari dle utz o 2 tydny mladsi tj. 5+3. Ve ctvrtek jdu na kontrolu a zajimalo by me, jestli to taky tak naka z Vas mela. Ve vacku jeste nic nebylo, ze sme pocali pozdeji. Dekuji za reakce.

alena17121979
autor
22. črc 2019

@alena17121979 Mohla byt jeste 2 ovulace treba o tyden nebo 14 dni pozdeji?

hermij
22. črc 2019

Ovulace je v cyklu vždy jen jedna. Fyziologicky. Další by Ti museli nastimulovat injekcí. Dvojčata (přirozeně) vznikají tak, že se při jevu, který se nazývá ovulace, uvolní dvě vajíčka, ze dvou folikulů, které dozrály společně. Ale ovulace proběhla jen jedna. Toť k fyziologii ženského cyklu ;)
Podle toho, co píšeš, že 28.DC byl pouze duch a pozitivita až 31.DC + skutečnost, že ovulační testy pouze upozorňují na to, že někdy v nadcházejících dnech proběhne ovulace, tak bych se přikláněla k ovulaci klidně až kolem 16.-18.DC. Což by nahrálo mladšímu plodu na ultrazvuku, ale ne o tolik jako uvádíš 😲. UZ má ale velký rozptyl (až 30% a to je hodně), věk a termín porodu budou upravovat ještě několikrát... měření bazální teploty by nám řeklo víc, ale to asi nemáš, tak nebudeme spekulovat co by, kdyby. Uvidíš, jak se bude vyvíjet dál 🙏

aurelie34
22. črc 2019

@alena17121979 já nemám tedy mladší o 2 týdny ale týden. Na kontrole jsem byla podle MS 6+3 na ultrazvuku byl jen gestační a žloutkový váček ale vím na 100% že ovulsce byla až 17 den cyklu tak že tomu by odpovídal ultrazvuk. Na kontrolu jdu 29.7 a to bych měla být dle ovulace 8+5 tak uvidím zda bude vše tak jak má. U tebe to mohla být pozdější ovulace pokud ji tedy nevíš přesně na den. Ale samozřejmě to taky může být neprosperující těhotensvi. Rozdíl 2 týdnu už je poměrně hodně. To by jste musela mít ovulaci těsně před MS a těhu test by nebyl pozitivní ten 31 DC