Pozná lékař v 8tt dvojčata?
Stalo se vam nekomu, ze v 8tt vam doktor nebyl schopny z ultrazvuku vubec nic rict a dokonce ani nevi jestli vidi dvojcata nebo ne? Diky za zkusenosti
@nick25 Ahoj, podle vynechané menstruace jsem také v 8 tt. Na kontrolu jdu v pátek, takže potom můžu napsat, jak jsem dopadla. Ale pevně věřím, že už vše uvidí...
@marketa1218 a na nejakem utz uz si byla?
@nick25 pouze na potvrzení těhotenství před 14 dny, chtěla jsem vědět kvůli štítné žláze, to mi ale lékař samozřejmě ještě nic neřekl, jenom že nález hezky odpovídá mému zpoždění a ať přijdu za dva týdny, tedy teď v pátek kvůli srdíčku. Podle mě tedy 8tt. Jsem trošku nervózní no.
@marketa1218 já byla poprvé 7+6, těhotenství odpovídalo 7+6. Delala mi vaginální utz, bylo už krásně vidět bijící srdíčko. S těmi dvojčaty se občas muže stát, ze jsou dobře poskladané za sebou a proste ještě dvojčata vidět nejdou, ale já doktorku také upozorňovala, ze máme v rodině dvojčata, tak hledala delší dobu a opravdu tam je jen jedno. Pak jsem šla až po třech týden si už pro průkazku, ale doktorka mi hned v tom 8 tt říkala, co a jak a jak to vypadá.
V 8tt by melo jit krasne videt vsechno vcetne srdicka, ale je mozne, ze jsou za sebou poskladani pekne 😊
No prave ze za sebou nejsou...jedno je tam videt a pak tam videl nejakou uzkou dutinku, ale v ni nic-asi-spis mi to prijde, jak kdyz se v utz vubec nevyzna...jsem z toho tezce otravena, vubec nic nevim, o srdicku nemluvil vubec ani u jednoho, takze fakt nevin co si o tom mam myslet
@nick25 tak to je skvely gynekolog 😁 ( promin ) mas i jine moznosti? Zajet treba k nekomu jinemu i kdyby do nemocnice..? Tam jim to treba vysvetlis, ze tvuj gynekolog, ti nic nerekl, ani ohledne srdicka, a ze ti prijde jako by se v UTZ ani nevyznal, jestli by se na tebe nepodivali . A urcite bych zmenila gynekologa
Uz jsem objednana jinam, ale ta bezmoc ted, 8tt uz je podle me dost na to, abych vedela co a jak...uz jen kuli tomu, ze kdyby to byla dvojcata, tak si to nechcia nemuzu nechat
Ahoj tak me doktor hned v 8tt dvojcatka dvojvajecna poznal,bylo to vse krasne videt,sama jsem byla v soku co vidim,necekali jsme dvojcata....i srdicka jsem poznala ja sama...a doktor muj ma bezny ultz nic extra..je to zvlastni,ze to nebyl schopny ti nic rict...me je i meril,jedno bylo cca o 4 dny mladsi...
Ahojky, já byla na 1. Utz tyden po vynechani. Teprve tam bylo jen oplodnene vajicko (4+4). Za 10 dni jsem šla na 2.utz vylouplo se z toho 6+3 a srdeční akce byla hezky videt dvojčátka tam také neviděli. Také máme v rodině tak snad to bude ok. Už máme 2 děti 🙂.
A proč ses nezeptala? Mně přijde, že gynekolog vidí za den několik těhotných, pro něj je to jak na běžícím pásu a kolikrát se neobtěžují vykládat dokola pořád to samé. Proto je dobré se ptát, když tě něco zajímá. Přijde mi divné, že by v 8 tt neviděl srdeční akci a nic neřekl. Jestli se s ním necítíš, je dobře, že měníš doktora. Máš ten snímek z ultrazvuku, pokud ano, tak ho sem dej - spíš ti někdo poradí.
Základ je se ptát, jste dospělá..
Tak dobrý gynekolog by to určitě poznal. Ještě v 6+0 mi potvrdil těhu a jestli si to necháme, tak jsem říkala, že ano, ale jen jedno a vtipkovali jsme, že se to může ještě rozdělit. A v 8+0 se to opravdu rozdělilo. A rázem z druhého bylo rovnou i třetí. Mít dvojčata je super.
Včera jsem byla na kontrole, 8 tt podle utz 7+1. Už bylo krásně vidět, že srdíčko tam je jedno, takže podle mě dobrý doktor to pozná.
@ann_87 mě ji doktor nabidnul, za 50 KČ vytiskne kdykoliv
@ann_87 Ještě jsem nedostala, ale měla jsem nutkání už si říct, také myslím, že to má kdykoliv za 50 Kč,-. Jdu teď mezi 11-12tt to už by bude dělat první sceening, tak to snad vydržím 😀
@ann_87 My budeme oznamovat teď v sobotu, ale ne s fotkou, ale s mandarinkou :D
@ann_87 Zkus to, určitě ti ji dá 🙂 Já čekám na první screening, pak oznámíme. Také s fotkou a s těhotenskou průkazkou 🙂 Zatím to ví jenom manžel a moje maminka.
@marketa1218 já jsem byla v 7 tt a hned jsem dostala fotecku i tehotensky pas ;)
@karoczde no jo, každý doktor to má jinak, u mě vše s prvním screeningem.
@yennefery jako fakt? A ja myslela že tam ty vajíčka putují rovnou dvě ale u jednovaječných nevím jak to je 🙂
Ahoj holky tak jsem trochu pátrala a jako ono není nikdy nic jisté cituji jednu slečnu "Tak mně doktorka objevila druhé mimčo až na prvním ultrazvuku přes břicho v 17. týdnu, když mi nabírali krev na tripletesty a chtěla radši zkontrolovat, jestli týden odpovídá. To bylo ale překvapení (nejdřív hrozný šok, slzy, ale štěstí) :lol: Ale v podstatě se potvrdily moje „divný pocity“, že břicho roste výrazně rychleji (říkala jsem si, že holt v druhým těhotenství už je „vytahanější“), že mnohem dřív cítím pohyby, už někdy ve 14. týdnu, v prvním to bylo až někdy ve 20., navíc tak zvláštně, chvíli pod žaludkem, chvíli úplně dole (aby ne, když tam byly dvě)… Takže ano, pokud je na prvním UTZ druhé dvojče (dvojvaječné) dobře v zákrytu, tak ta sonda moc vysoko nedohlédne. No a na dalších UTZ už pak doktorka okolí tolik nezkoumá, najde plod a dívá se a měří ten. " Začínám být paranoidní a nervózní z pondělního Utz ja uz mám za sebou dvě těhu a je mi podezřele blbě.... Víc než jiné těhu a jsem šíleně unavená.....
@terkamamka u těch jednovaječných dojde k rozdělení vajíčka a to se pozná o něco dýl, většinou na UTZ v tom 8tt už je to jasné. Jinak se stává, že ty děti jsou v zákrytu a nejsou hned vidět. Je to ale hodně výjimečně.
Ahoj, mam se dvojky prave v 8tt ukazali obe. V 6tt jsme o nich nevedeli.
6+1 srdeční akce,a zjisteny mono/mono dvojčata.Takze zjistit to jde

@nick25 to je divny v té době už je akce nás byl krásne videt i ze tam je jedno. Máme v rodine dvojčata oba tak hledal radši dyl.