icon

Práce v těhotenství a změna pozice z náročné na administrativní

misana155
22. črc 2019

Prosim o radu.. V praci jsem,musela vedeni kvuli me praci oznamit tehotenstvi. Mela jsem fyzickou praci. Presadili me na jinou pozici jak nazyvaji administrativni. Mam mensi plat a zbytek mam vyrovnavaci prispevek od OSSZ. Ale... I v nove pozici nemam co na praci, jsou to same prkotiny, poslou me zamest bordel, udelat minimum papiru mebo neco malo uzitecneho. Uz 3 tydny ale i 4 hodiny denne cumim do blba a cekam... Vim ze mam narok byt doma na 100%..a chci se na to poptat u vedeni zda je to mozne, ale chci se zeptat jak to kdo z vas resil a hlavne... Jestli je to nekde v zakoniku, protoze cele dopoledne hledam at mam na ne neco v ruce a nenasla jsem zatim nic 😞

drep
•
22. črc 2019

@misana155 nárok být doma za 100% nemáš, protože tě přeřadili na nerizikové pracoviště. Nárok bys měla v situaci, kdyby pro tebe to nerizikové místo neměli.

zelenaesmolda
•
22. črc 2019

@misana155
Bud rada za takovou praci,co by za to jine zenske daly.Proc bys chtela byt doma kdyz mas praci odpovidajici tvemu zdravotnimu stavu?

misana155
autor
•
22. črc 2019

No,kamaradka mi ted neco takoveho psala no...

misana155
autor
•
22. črc 2019

@zelenaesmolda protoze i tak,pro,me tu praci nemaji a ja jen 8,5 hodin sedim cumim do blba a usinam

martinau5
•
22. črc 2019

@misana155 buď ráda, za to co máš. Jezdila jsem do 6. měsíce na služebky a kolikrát jsem celý den běhala po provozu a v jedné firmě jsem s pupkem lezla po žebříčcích 🤦‍♀️ A stresovala jsem se do odchodu na mateřskou

misana155
autor
•
22. črc 2019

@martinau5 tak na sluzebky asni nesmis,ne?

zelenaesmolda
•
22. črc 2019

@misana155
tak se zabav,vem si knizku,strykuj ponozky,cokoliv

misana155
autor
•
22. črc 2019

@zelenaesmolda neznas korejce 😊 nesmim byt na mobilu, lustit, cist si... To je,na, houby..kdyby neco z toho slo tak to neresim 😂

drep
•
22. črc 2019

@misana155 to chápu, mě by nečinnost zabila. Tak bych chodila několikrát denně za svým nadŕízeným, že mám hotovo a co mám dělat teď

misana155
autor
•
22. črc 2019

@drep tak to,on,vi jenom nic,noveho nema

ito
•
22. črc 2019

@misana155 za 100% platu te doma nenechaj, pravo na to v tomto pripade opravdu nemas, kdyz tu "praci" mas. to ze te dostatecne nevyuzivaji nebo jen narazovite je ale jen jejich vec.

misana155
autor
•
22. črc 2019

@ito jojo je to tak..bohuzel

martinau5
•
22. črc 2019

@misana155 můžu je odmítnout jako těhotná. Bohužel, byla bych proti sobe, protože to byly moje zakázky. A nikdo jiný by to neudělal...

misana155
autor
•
22. črc 2019

@martinau5 to je pak,tezke no

motylcice29
•
22. črc 2019

Ne, zaměstnavatel udělal všechno správně a dle zákona. To, ze se nudis a nemáš co dělat uz je věc druhá, ale na to opravdu žádný zakon není.