Psychicky náročná práce v těhotenství
Ahoj holky, jdu si k vám pro radu. Omlouvám se za dělší post..
Mám psychicky náročnou práci, k tomu dokončuji školu. Momentáně jsem těhotná (už 9. týden) a už to nějak nedávám. Před těhu jsem zvládala školu i práci na ráz, s tím, že práce mi brala strašně moc energie, ale nějak se to dalo. Školu dělám dálkově, takže chodím jen jednou za měsíc a to jde. Sice delám v kanclu, ale práce je dost. Jednám s klienty, řeším jejich problémy, řeším problémy kolegů, řeším projekty, nechávám si na sebeod klientů řvát (protože náš zákazník, náš pán) a již několikrát se stalo, že jsem musela odběhnout pryč, abych se z toho uklidnila (teď už nedokážu udržet ani slzy a brečím jak mimino). No, každopádně bych ráda stres vynechala, myslím si, že to není dobré pro miminko, které si s manželem strašně přejeme. Navíc po práci nemám sílu na žádnou další aktivitu a prostě jdu spát. Jsem jak tělo bez duše...
ALE! Řešila jsem tento problém se svým gynekologem a ten mi řekl, že mi neschopenku nedá, protože je ministerstvo prej pokutuje, když pro marození není pádnej důvod. Prej dokud neuvidí krev, nemám u něj šanci. Docela mě to vyděsilo, protože si osobně myslím, že až bude krev, bude už pozdě a celkem se bojíme, aby miminko bylo zdravé a hlavně v pořádku. Změnu dr. jsem zkoušela, ale mají plno. Ale řekli mi, že stres není dobrý. Dokážete nějak poradit? Jinou práci mi ve firmě dát nemůžou. Není jaká.. Je to maličká firma... Děkuji za rady.
můžu se zeptat co děláš za práci? náplň tvé práce?
pokud se ty sama necitis dobre, tak je lepsi byt v klidu, i pro tebe......... dulezite je tvoje poklidne tehotenstvi a miminko a pokud to tak citis, je lepsi byt na PN, ma to svoje negativa, ale zase pro klid duse....... ja jsem treba musela na PN hned, zvracela jsem, jen co jsem se rano postavila, a nedalo se skoro fungovat ani pres den....... obcas i 10-15x denne...... mazec....a opakovalo se to i pri druhem a trvalo skoro do 30 tydne......... takze chapu........a popravde jo, byla jsem vic v klidu, ale zase furt bleda, porad kyblik, pytlik, zazvorovy lizatka...no nebylo to moc prijemny, takze ja si tehu rozhodne neuzivala......a doktora bych zmenila hned........
@saela Nejde se na tu práci vykašlat? Práce bude, děti vždy třeba být nemusejí-nejsi z dlouhodobého Tvého hlediska nenahraditelná, takže bych buď našla jinou např. brigádu-dle Tvých schopností, nebo bych se poradila s jiným dr., nebo bych klientovi řekla, ať neřve-jakýpak pán-pán se chová snad slušně-počítám, že dospělý člověk by se měl ovládat.O takového zákazníka vpodstatě není škoda přijít. Ono je vše o lidech. Pokud to ví zaměstnavatel a je mu to jedno, je to smutné a nezáleželo by mi na takovém.
@ija1 Dobře, při takto silných nevolnostech má PN logiku. Ale chtít ji na to, že mám náročné zaměstnání, tak pak můžou být doma automaticky všechny těhotné. Protože zaměstnání, pokud se má vykonávat dobře, je vždycky náročné - bud fyzicky nebo psychicky, to si člověk nevybere.
Mám trochu pocit, že autorka diskuze už se tu neobjeví 😀 Asi čekala vlnu podpory a nadávek na neschopného gynekologa, který jí zlý ošklivý bubák, nedovolil jít na neschopenku 😂 Já jsem do 5.měsíce svoje těhotenství tajila a vzheldem k tomu, že jsem se až do 6.měsíce v podstatě prozvracela, tak si kolegové v práci mysleli, že mám permanentní kocovinu 😀 A do toho jsem celý první trimestr usínala všude, při čekání na tramvaj, v tramvaji, v práci, doma, jak jsem si sedla, tak jsem spala 😀 Z práce jsem byla "odejita" 3 týdny před porodem a myslela jsem si, že se zblázním. Teď mám doma 2,5 měsíce prcka a přesně jak tu někdo psal, dala bych cokoliv za to, kdyby se to nějak dalo skloubit a já se mohla alespoň částečně vrátit do práce 🙂 Celé těhotenství jsem byla ve stresu, do toho se dlouhodobě léčím s psychickou poruchou a prcek je relativně pohodový a vysmátý mimino, takže pardon, ale pokud je z fyziologického hlediska všechno v pořádku, tak těhotenství fakt není důvod k neschopence, je to jen o přístupu 🙂

Když to bude i presto náročné, tak bych to na nějaký problem ,,uhrála,,;) uvidíš bude dobre.