icon

Rizikové těhotenství nebo práce?

blondterezka
30. kvě 2016

Byla sem studentka ,ale ted už 8 měsíců pracuji jenže mám problém moje práce je moc psychická zátěž ,musím si nosit materiál a sou tam i zapachy . Máme pěkně zlou nadrizenou ,která nemá pochopení . A ted nevím jestli tam ještě zůstat ,aapon na ti ch par mesicu, abych mela odpracovany rok a nebo neriskovat a jít na riziko.?

andreaandrejka
30. kvě 2016

A ty jsi těhotná? Nic o tom totiž nepíšeš.
Jestli půjdeš na rizikové, tak o tom nerozhoduješ ty ale k doktor. Ten pro vypsání rizikového musí mít nějaký důvod,resp. by jsi musela mít nějaké komplikace. Jen tak ti to nenapíše.
Jinak pokud jsi těhotná a máš v práci problémy, tak by tě měli nechat přeřadit na jiné místo, které by jsi jako těhotná vykonávat mohla.

azalka123
30. kvě 2016

@blondterezka zajdi si k doktorce pro klasickou neschopenku a máš to

blondterezka
autor
30. kvě 2016

Jj sem v 5tt ... Aha a to mám jako říct na fera ze chci neschopenku ??

azalka123
30. kvě 2016

@blondterezka ja to tak řekla, dělám v továrně také pořád něco nosím a nikdy nevím kam mě šéfová dá. Ja šla k obvodní a řekla jí že jsem těhotná a že to v práci nedávám že jsem pořád uvanevá a ona se na nic neptala a rovnou mi neschopenku dala

azalka123
30. kvě 2016

@blondterezka pak mi řekla že až mi bude chtít dát gynekolog, že tu neschopenku k němu jen převede. A ja jsem ráda, že jsem doma, mam totiž od 8 tt šílený nevolnosti, každý jídlo vyzvracím, ale to jsem v době vystavení neschopenky neměla

blondterezka
autor
30. kvě 2016

Tak děkuji . . 🙂ja nevím vůbec jak se tyhle veci řeší 🙂

blondterezka
autor
30. kvě 2016

No to chápu já v pátek byla v práci a chxtla me nevolnost musela sem si vzít dovolenou a je nesmysl abych si kazdej druhej den brala dovolenku

azalka123
30. kvě 2016

@blondterezka mno to ti dr neschopenku dá. Jen se nesmíš bát tam jít a říct to na ferovku 🙂

azalka123
30. kvě 2016

@blondterezka psala jsem ti zprávu, přišla?

blondterezka
autor
30. kvě 2016

Ji už sem ti odepsala ted 🙂

xpila
30. kvě 2016

@blondterezka O neschopence rozhoduje doktor, ne ty. Takže opravdu nestačí říct "já chci neschopenku". Pokud ti nic není, tak ti jí jen tak bez důvodu nenapíše.
A především - pokud máš nevhodnou práci pro těhotné, tak musíš zaměstnavatele požádat o přeložení na jinou - vhodnou - práci. Má povinnost tě přeřadit. A pokud by takovou práci neměl, tak budeš doma za plný plat.
Na neschopence by ses zbytečně připravila o peníze a byla vázána vycházkami.