icon

Rychlý růst hCG a zpomalení. Je těhotenství prosperující?

reeeza
23. kvě 2025

Holky zase píšu ohledně hcg, ale bohužel pořád mi nedali termín na utz, a to jsem už 6+3. Rostlo mi opravdu rychle a hodně. Za 9 dní jsem měla 53x vyšší hodnotu ( z 420 na 23500). Ale růst se zpomalil :(.

V pátek to bylo 23 500, ale o čtyři dny později jen 60 000. Kdyby to byl dvojnásobek za dva dny, hodnota by byla 94 000 :(

Myslíte, že i tak se může jednat o prosperující těhotenství?

Omlouvám se, ale jsem z toho už opravdu vyděšená. Bohužel žiju v zahraničí, vše zde strašně trvá, zdravotní péče je tu strašná...:/

takaya
23. kvě 2025

@reeeza ahoj, ja vim, ze je to stresujici, ale ted neni proste jina moznost nez cekat, ja na utz sla az v 9tt a taky to byly trochu nervy, ale ze zacatku je to proste bud a nebo.. drzim palecky, bude to dobry uvidis, nestresuj se, ac chapu, ze po tom co mas za sebou je to tezke ❤️

reeeza
autor
23. kvě 2025

Ach jo, už mě i začalo bolet břicho :(

lvl16
23. kvě 2025

@reeeza Osobně si myslím, že se nic neděje a moc se sleduješ. Proč pořád chodíš na krev? Já za tři těhotenství (jedno z nich bohužel nedopadlo) neměla HCG měřené snad ani jednou.

lencaa11
23. kvě 2025

@reeeza asi tak to ani hodnota HCG nic neřekne a tělo ví co má dělat pokud TT bude špatne tělo si řekne samo pokud bude vse ok to ukáže čas já bych to neřešila stejně teď nic nelze řešit lékař dal termín a do té doby je to jen čistě na těle ženy a miminku a věrit že bude vše ok ...

helen_h
23. kvě 2025
@reeeza

@reeeza A kdy si tě tedy objednají na uzv? Chápu, že máš strach, kdyby to byla ta mola, tak se to na uzv zjistí, protože nebudou plodové struktury.
Ale opravdu to nemusí nic být, odběr se mohl jen trefit do nějakého růstu hcg, ono to zas nejde přepočítávat podle šablonek, hlavní je především nález v děloze. Ale ty to teď nijak neovlivníš, prostě se musí počkat.

jipe
23. kvě 2025
@reeeza

@reeeza s proč chodíš pořád na krev? Já byla na ultrazvuku 6+4 a ještě nebylo poznat, jestli se jedná o prosperující těhotenství. Nestresuj se, bříško pobolivat může, určitě ti dají termín na ultrazvuk do 14 dnů

1pomnenka
23. kvě 2025

Vydrž 14 dní a na utz už bude vidět srdíčko.

takaya
23. kvě 2025
@jipe

@reeeza s proč chodíš pořád na krev? Já byla na ultrazvuku 6+4 a ještě nebylo poznat, jestli se jedná o prosperující těhotenství. Nestresuj se, bříško pobolivat může, určitě ti dají termín na ultrazvuk do 14 dnů

@jipe @1pomnenka protoze zije v zahranici a tam to je jinak.. psala to v jinem prispevku..

reeeza
autor
23. kvě 2025

Holky moc děkuju, trochu zklidním a na utz pojedu nakonec příští pátek. Jinak na krev chodím hlavně proto, že mám za sebou 2 zamlklé potraty a tohle je jediná možnost, jak vědět, že se to zase neděje. Člověka taková zkušenost poznamená...:(

Ake zjišťovala jsem si to a v 6-7tt se prý růst hcg zpomaluje a už není dvojnásobný, protože jeho produkci přebírá vzniklá placenta. Tak snad je to ten případ.

Ale je fakt, že se přehnaně pozoruju a panikařím. Budu s tím muset něco dělat jinak bude těch 9m na palici 😂

lencaa11
23. kvě 2025
@reeeza

Holky moc děkuju, trochu zklidním a na utz pojedu nakonec příští pátek. Jinak na krev chodím hlavně proto, že mám za sebou 2 zamlklé potraty a tohle je jediná možnost, jak vědět, že se to zase neděje. Člověka taková zkušenost poznamená...:(

Ake zjišťovala jsem si to a v 6-7tt se prý růst hcg zpomaluje a už není dvojnásobný, protože jeho produkci přebírá vzniklá placenta. Tak snad je to ten případ.

Ale je fakt, že se přehnaně pozoruju a panikařím. Budu s tím muset něco dělat jinak bude těch 9m na palici 😂

@reeeza bohužel zamlke těhotenství nikdo dopředu neohali ani krev jelikož tělo pořád pracuje že je žena těhotná pokud je od začátku těhotenství ok tak tělo to vezme když není tělo dá jasný pokyn ..tohle lítání a stresovani zrovna je nejhorší ..bohužel život někdy hází špatne zkušenosti tam kam by neměl věřila bych svému tělu a lékař řekne své ..

jipe
23. kvě 2025
@reeeza

@reeeza hcg fakt není až tak smerodatne, já měla zamlkle, hcg relativně vysoké, v děloze skoro nic, takže se řešilo, jestli to není mimodelozni, ale naštěstí jen revize a hcg začalo klesat. Počkej si na ultrazvuk. Co se má stát, stane se.

europa00
24. kvě 2025

@reeeza ahojky jaký máš důvod so kontrolovat hcg? Zbytečně tě to stresuje Hcg je vždy dobre resit zároveň s ultrazvukem s to v případě nějakého podezdreni a osobně si myslim ze to hcg uz se v tolika tisících neznásobuje 2 x presne a hcg od určitého tydne spomaluje. Tlak v děloze atd je naprosto normální cely se prokrvuje… kdyz nekrvácíš nemáš co řešit. Ted bude smetodatna srdeční akce kd jdes na kontrolu ? Většina lékařů objednává az někdy v 8 tydnu pokud žena nemá žádné problémy tak neni divod ani hrát hcg ani dělat ultrazvuky. Tak se zkus uklidnit a užívej těhu

ai30
24. kvě 2025

@reeeza Nejsi 'uz' 6+3, jsi 'teprve' 6+3. Bezne se na prvni ultrazvuk chodi nejdriv po 8. tydnu, kdy uz je sance videt srdecni akci. Chapu tu pocastecni nervozitu kvuli zamlklym tehotenstvim, ale v teto fazi s tim doktori nice neudelaji. Vim, ze se na to neda nesoustredit, ale ber to tak, ze na nektere veci musis proste pockat a vydrzet to, i kdyz zvedavost je velika.

hennrietta
24. kvě 2025

Jako promiň, ale tímto sledováním stejně neovlivníš, i kdyby se něco dělo. Pak akorát řešíš každé píchnutí, bolest a hodnoty.🤷‍♀️
Bolesti jako na menstruaci jsem měla u obou těhotenství až do 14. týdne. A to i u toho, které nedopadlo.