icon

Sedí to? V kolikátém tt jsem?

nat99
13. led 2021

Ahoj holky, nějak nemuzu spocitat tydny tehotenstvi.
Ms 4.12.202
Ovulace 30-31.12.
11.1.2021 clear blue 1-2 tydny
Pomuzete mi ? V kolikatem jsem tt?

Strana
z2
fifinka2020
17. led 2021

@klpoiu To, ze mas 4 deti, jeste nemusi znamenat, ze se vyznas v poctech od poceti... Ja u prvniho ani nevedela, co to znamena ovulace. Navic nerekla jsem, ze doktori tomu nerozumi - neprekrucuj moje prispevky. O doktorech jsem psala, ze s nima nekdy neni rec, ze se drzi tabulek spis nez aby verili pacientovi (myslim ze nejen v gynekologii). A ohledne toho pocitani - samozrejme ze se tehotenstvi pocita od prvniho dne posledni menstruace, ale - pokud jsi pozorne cetla - psala jsem, ze k oplodneni muze dojit i 3 nebo 4 tydny od ovulace, ale "tabulky" pocitaji s oplodnenim 2 tydny od ovulace. Tudiz tam logicky vznika rozdil v prvnich tydnech i nekolik tydnu... A pokud si je zena stopro jista, kdy byla ovulace (dela testy, meri teplotu) nebo kdy doslo k oplodneni (treba se vickrat nesnazili), je dobre na to brat ohled, protoze ji to muze usetrit stres, ze je miminko mensi, nez by melo. Cemu na tom nerozumis prosim?

fifinka2020
17. led 2021

@andelka Coz je prave ten podstatny rozdil, ze jo... protoze pujde v 6+ neco na kontrolu, nebude nic videt, a doktori budou hnat na revizi, prestoze je teprv 4 + neco...

klpoiu
18. led 2021

@fifinka2020 Proc myslis ze doktoři zvou na začátku víckrát za sebou kdyz nic nevidí nebo si nejsou jisti co vidí? Aby viděli pokrok jak roste. A to je důležitý! Když roste jak má tak je jedno jestli je o týden menší! Žádný.doktor neudělá závěr z jednoho vyšetření! A zadny doktor ti nebude těhotenství počítat podle ovulace! Reknu kdy jsem mela poslední ms, reknu ze sem.si hlídala ovulaci a tu jsem mela tehdy a tehdy....A doktor na to prihledne pri určování stáří embria. Pokud ne,je to idiot. A na revizi z jedne navstevy nikdo nepošle! Pokud si neni jistej vetsinou pozve za tyden a musi videt urcity růst! Ale i přes to bude tp podle poslední ms. Ať byla ovu kdykoli. Proto je v prukazce kolonky TP podle MS a TP podle UTZ, a podle toho se pozdeji řídí! Vždyť datum podle ms a utz se může lišit treba i o tri tydny. Proto se pevny termín stanovuje az s velkým utz! Navic napíše týdny dle ms A velikost bud odpovídá nebo napíše na kolik týdnu odpovídá. Např, pujde na kontrolu v 6+5 dle utz bude embrio odpovídat 4+5, tak to tam napíše. Další návštěvu by si měla mít opět dva , např 7+5 odpovídá 5+5 , což znamená že je vše ok protoze roste jak má. Ze evidentne došlo.k oplodnění pozdeji nez v průměru. Upravovat si ale datum poslední ms je úplná pitomost a zbytečnost. A pokud by si měla problém se svým lékařem,prece neni problem jit jinam nebo požádat o kontrolní utz. Nez me poslala na revizi,udelala mi jich 5 aby mela jistotu ze je to v háji a ještě mi dělali jeden přímo tam. Sama jsem si prošla celkem slušným peklem,včetně zamlklych potratu a revizi. Takže nejsem žádný hej počkej od plotny.
Raději než resit kolikátý tyden a stresovat se tim,by si měla byt v klidu a užívat si ten pocit ze ti roste pod srdcem novy život. Držím palečky ať je těhotenství v poklidu.

andelka
18. led 2021

@klpoiu máš štěstí na pečlivou a empatickou doktorku. To nemá každý.
Ono mnozí lékaři radši nemalují růžovou situaci,ale radši připraví na neúspěch. Takže si to,že těhotenství nesedí s ms a tak to není jak se očekává, nenechají pro sebe. A nervy jsou tady.

Strana
z2