Sedí to? V kolikátém tt jsem?
Ahoj holky, nějak nemuzu spocitat tydny tehotenstvi.
Ms 4.12.202
Ovulace 30-31.12.
11.1.2021 clear blue 1-2 tydny
Pomuzete mi ? V kolikatem jsem tt?
@andelka Coz je prave ten podstatny rozdil, ze jo... protoze pujde v 6+ neco na kontrolu, nebude nic videt, a doktori budou hnat na revizi, prestoze je teprv 4 + neco...
@fifinka2020 Proc myslis ze doktoři zvou na začátku víckrát za sebou kdyz nic nevidí nebo si nejsou jisti co vidí? Aby viděli pokrok jak roste. A to je důležitý! Když roste jak má tak je jedno jestli je o týden menší! Žádný.doktor neudělá závěr z jednoho vyšetření! A zadny doktor ti nebude těhotenství počítat podle ovulace! Reknu kdy jsem mela poslední ms, reknu ze sem.si hlídala ovulaci a tu jsem mela tehdy a tehdy....A doktor na to prihledne pri určování stáří embria. Pokud ne,je to idiot. A na revizi z jedne navstevy nikdo nepošle! Pokud si neni jistej vetsinou pozve za tyden a musi videt urcity růst! Ale i přes to bude tp podle poslední ms. Ať byla ovu kdykoli. Proto je v prukazce kolonky TP podle MS a TP podle UTZ, a podle toho se pozdeji řídí! Vždyť datum podle ms a utz se může lišit treba i o tri tydny. Proto se pevny termín stanovuje az s velkým utz! Navic napíše týdny dle ms A velikost bud odpovídá nebo napíše na kolik týdnu odpovídá. Např, pujde na kontrolu v 6+5 dle utz bude embrio odpovídat 4+5, tak to tam napíše. Další návštěvu by si měla mít opět dva , např 7+5 odpovídá 5+5 , což znamená že je vše ok protoze roste jak má. Ze evidentne došlo.k oplodnění pozdeji nez v průměru. Upravovat si ale datum poslední ms je úplná pitomost a zbytečnost. A pokud by si měla problém se svým lékařem,prece neni problem jit jinam nebo požádat o kontrolní utz. Nez me poslala na revizi,udelala mi jich 5 aby mela jistotu ze je to v háji a ještě mi dělali jeden přímo tam. Sama jsem si prošla celkem slušným peklem,včetně zamlklych potratu a revizi. Takže nejsem žádný hej počkej od plotny.
Raději než resit kolikátý tyden a stresovat se tim,by si měla byt v klidu a užívat si ten pocit ze ti roste pod srdcem novy život. Držím palečky ať je těhotenství v poklidu.

@klpoiu To, ze mas 4 deti, jeste nemusi znamenat, ze se vyznas v poctech od poceti... Ja u prvniho ani nevedela, co to znamena ovulace. Navic nerekla jsem, ze doktori tomu nerozumi - neprekrucuj moje prispevky. O doktorech jsem psala, ze s nima nekdy neni rec, ze se drzi tabulek spis nez aby verili pacientovi (myslim ze nejen v gynekologii). A ohledne toho pocitani - samozrejme ze se tehotenstvi pocita od prvniho dne posledni menstruace, ale - pokud jsi pozorne cetla - psala jsem, ze k oplodneni muze dojit i 3 nebo 4 tydny od ovulace, ale "tabulky" pocitaji s oplodnenim 2 tydny od ovulace. Tudiz tam logicky vznika rozdil v prvnich tydnech i nekolik tydnu... A pokud si je zena stopro jista, kdy byla ovulace (dela testy, meri teplotu) nebo kdy doslo k oplodneni (treba se vickrat nesnazili), je dobre na to brat ohled, protoze ji to muze usetrit stres, ze je miminko mensi, nez by melo. Cemu na tom nerozumis prosim?