Šílená bolest zubu v těhotenství. Co na to?

erickaf
26. srp 2019

Muze se nejaky lek na bolest zubu nebo proste musime trpet? 🙂 To jsem necekala, ze me postihne migrena a bolesti zubu. Auvajs :(

sudylichozrout
26. srp 2019

@erickaf ahoja, maximalne Paralen. Vic bohuzel nelze. Soucitim s tebou, zbam to. Musela jsem pretrpet zanet okostice jen s Paralenem, byla jsem tehotna. Drz se a at je brzy lepe.

hezz17
27. srp 2019

Nejlepší bude zajít k zubaři. Při bolestech zad se dává např i analgin, novalgin, aulin do žíly. Takže by neměl být problém dostat i něco víc než paralen. Ale jiný lékař než gynekolog vám ho zřejmě nedá, většina se těhotných boji a nedala by nic.

katka_nedo
27. srp 2019

O tehotenstvi tu neni zminka,takze me pomohl Tralgit

hezz17
27. srp 2019

@katka_nedo 😀 to je pravda 👍

j.a.n.i
27. srp 2019

@katka_nedo Az na to, ze je to v kategorii prvni trimest.

jitule_hrachule
27. srp 2019

@erickaf Ahoj mě pomohlo, krom zubaře samozřejmě, cucání hřebíčku a pokud ti to bolest dovolí tak ještě lepší ho je rozkousat, působí protizánětlivě a docela mi to pomohlo. Ale ne každý dá jeho chuť, já měla nevolnosti celé těhu (jen v osmém jsem měla pokoj), tak když me chytil v prvním trimestru zub, tak jsem se asi víc soustředila na to, abych se nepozvracela. A když me v práci šíleně bolela hlava, tak ke mě kolegyně přiskočila a tak mě štípla do ucha, az mi vyhrkly slzy, kupodivu mě bolest hlavy přešla, jen ucho jsem měla červené jak Mach ve večerníčku 😂. Kolegyně mě pak se smíchem vyprávěla, že ji vzdycky tatínek povídal, že jedna bolest vyhání druhou .. něco na tom bylo.

claire90
27. srp 2019

Co jsem mela prehled leku, tak treba Ibalgin/Brufen byl psany, ze lze uzit v 1.+2.trim. na doporuceni lekare v co nejnizsich davkach a co nejkratsi dobu. Takze bych si lupla jeden brufen a dosla si k zubari, pokud jde o kaz/zanet, at to spravi at mas klid

katka_nedo
27. srp 2019

@j.a.n.i No tak to jsem si nevsimla.😊Jsme jen lidi

zrzeckas
27. srp 2019

Me pomahalo vyplachovat salveji a paralen (byla jsem dokonce i tehu a dala si brufen, ono se taky nic nestane, kdyz se neji jak lentilky, dohromady jsem mela myslim 3) jinak k zubari, ani umrtveni nevadí.... Akorat pokud by by byla potreba a musel tahat nervy tak to nesmi dotahnout do konce, pokud bys byla tehu.... V tehu se nesmi pouzovat ta vypln

lida9
27. srp 2019

na bolest zubu bych zkusila zubare... nekde jsem slysela, ze to pomaha 😀

lenulka89
27. srp 2019

Hřebíčkovy olej k dostání v lékárně nebo v těch obchodech kde mají přírodní produkty jako kosmetika atd.Uživam už dlouho místo prášku když bolí zub i v těhu. Namaže se zoubek i dáseň a ono to "umrtvi"Jinak jeden ibalgin prý neuškodí říkala gyndařka.

julca9
27. srp 2019
Uživatel julca9 je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od julca9.

Už jsem to tu psala, ale proti bolesti zubu je dobrý konopný/CBD olej, popřípadě kapsle. Pomáhá to na uklidnění a nemá to vedlejší účinky, takže za mě supr🙂 Snad pomůžu.
Konkrétně bych zkusila tyhle:

https://www.canatura.com/alpha-cat-cbd-konopny-olej-10-30-ml?utm_source=modrykonik&utm_medium=link
https://www.canatura.com/enecta-cbd-konopny-olej-24-10-ml?utm_source=modrykonik2&utm_medium=link

Měli by mít v lékarně aspoň jeden z nich, nebo ve specializovaném obchodě, ale kdyby ne tak tady jsou odkazy no...

shaun40
27. srp 2019

@lida9 S tímto souhlasím taky držíme tuhle zastaralú léčebnu metodu a často každý pul rok.😀Ale psala v noci tak snad je už po ošetření.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru