Špatně vypočítané týdny těhotenství
Ahoj, mám dotaz. Podle prvního dne menstruace bych měla být v 7. týdnu, ale plod je dle doktorky velikost 5. týdne. Sama říká, že bych měla být 7. týden. Já vím, přesně, kdy jsem otěhotněla, což tomu odpovídá 5 týdnů. Příští týden jdu na kontrolu, tam se uvidí, zda prcek rosete, ale řekněte mi, jak to tedy vlastně s tím počítáním je. Docela mě vyplašila. Dík
@nufinkanufinka Ale jsi v 8 tt, ne? Počítá se to od poslední MS, ne od oplodnění. To by měl mít 14-20 mm. Může být pozdější třeba o týden. Ale jestli roste žloutkový váček a embryo je furt mrňavé, tak to může být špatnej signál, měla jsem to teď tak. Ale vydrž s nervem, nech si třeba udělat kontrolní hcg, jestli ti roste, ať jsi před kontrolou klidnější. Držím palce.
@vineta hcg roste
@nufinkanufinka A roste ti to tím cca dvojnásobkem za 2, 3 dny?
@vineta jee to nevím, to mám jít každý den na kontrolu?
@nufinkanufinka ale ty jsi v osmém,pochop,že se neberou tvoje počty,ale tak jak to vypočítá lékař,tzn. podle tvé poslední mentruace,tedy začátek menstruace,což dělá 2 týdny rozdíl.
@petulejan chápu
@nufinkanufinka Každý den ne, ale tak, aby z toho byl znát ten progres, já šla na odběr jednou a potom za dva dny znovu, aby se právě viděl ten růst. Ale spíš je prostě dobře, že to neklesá nebo nestagnuje, tam by to pak bylo špatný, jinak je naděje vždycky. Tak držím palce, ať je jen opožděnej 🍀. U mě to bohužel nedopadlo, ale mě rovnou dr řekl, že se mu nezdá ta velikost žl váčku a že se holt uvidí. Jinak je tu spousta příběhů, kdy to bylo jen pozdější ovulací. 🍀
@vineta doktroka řekla, že velikost váčku a žloutku je naprosto v pohodě a super
jéžiš v klidu..dyk to vůbec nic nemusí znamenat. mnohdy to je prostě o trochu menší, než by jakože mělo bejt (tak dítě roste skokově žejo), a pak to zase dožene, taky to měření nebude úplně na milimetr přesný, a přitom v takovýmhle určování je i milimetr seknutí se hodně.
nech to osudu a snad bude všecko v pořádku🙂 kdyby nebylo, stresováním to stejně neovlivníš... ale nemaluj hned černý potraty na zeď🙂 (za tuhle blbou poznámku od dr. bych hodně dávala pozor na to, co a jak říká a uvažovala bych o změně dr.)
@nufinkanufinka Tak žádný stres,mohlo se to stát ještě později a pak je chyba ve výpočtu a prcek to dožene 😉
Pokud jsi měla MS 2.12. a ovulaci 17.12. což je 15 DC tak bys to měla naprosto ideáplně plus minus v půlce. Pokud jsi dle dr. v 6 tt tak musela být ovulace až někdy kolem přelomu roku.

@nufinkanufinka ty ale nejsi 6tt, ale 8tt. Ty dva tydny od ms musis pricist, budou se pricitat vzdy a vsem.