Špeky na břichu. Zhubly jste tuk na začátku těhu?

20. pro 2022

Ahoj holky, omlouvám se za anonym..
jsem momentálně v 6tt. Moje břicho je docela dost velké.. mám na něm samý špek😬
Rozhodně nechci držet žádné diety, ale teď jsem se dost přejídala a díky tomu i přibrala a samozřejmě mi šlo vše do břicha… když budu pravidelně jist a zdravě ( hlavně kvůli miminku chci!! ) má někdo zkušenost, že zhubnul tuk takhle na začátku těhu a pak měl krásne těhotenské bříško?
Prosím žádné komentáře, že by se v těhu žádná dieta neměla držet, to samozřejmě vím.. jen chci najet na zdravou stravu kvůli miminku a ráda bych věděla, zda některá z vás nemá podobnost zkušenost.. děkuji moc.

palja
21. pro 2022

Já jsem zhubla i břicho, když jsem držela dietu při těhotenské cukrovce. Měla jsem i na nic inzulín. Ale byla jsem pod lékařským dohledem, jídlo jsem si musela zapisovat, kontrola každých 14 dní a odběry jednou za měsíc.
Jestli nechceš být jak koule, tak vynech pečivo, cukroví, nezdravé pochutiny (chipsy..), vše sladké včetně sladkého pití. Jíst pravidelně v malých porcích, necekat, až budeš mít hlad.

autor
21. pro 2022

@palja děkuji moc.. a čím jste nahradila pečivo?

carmenz
21. pro 2022

Já mám také těhotenskou cukrovku a váha stagnuje už asi měsíc (ale já jsem už v 35tt), přibrala jsem celkem necelých 8 kg. Pečivo nenahrazuji, resp. hlídám si množství a jím zdravější verze - žitné, večerní chlebík atd.
No. Ale obecněji - jsem štíhlá, ale geneticky od dětství mám ten břišní tuk taky vyšší. Musím říct, že prostě do nějakého 5.- 6. měsíce ještě nebylo celkem poznat, jestli jsem těhotná, nebo trochu najezená 🙈 A u první tuplem.
Zhubla jsem přitom na začátku cca 4 kg kvůli nevolnostem, ale na břišní tuk to mělo vliv minimální. Ten je prostě nejhorší a jeho zbavení se vyžaduje i bez těhotenství komplexnější přístup, je to sviňa. Takže držím palce 🍀❤️, ale nehroutila bych se, to bříško jednou vyleze.

palja
21. pro 2022

Knackebrod

helen_h
21. pro 2022

Ono to těhotenské bříško prostě ze začátku často působí "špěkatě" nebo že je žena přejedená. Ale cca od 5. měsíce dál se začne kulatit a větší bříška pak už na normální postavě opravdu špekatě nepůsobí, takže stačí jíst tak nějak normálně (ne se vyloženě přežírat) a on se ten Váš pocit s růstem bříška hezky srovná.

jjasmina
21. pro 2022

Nej je nahradit celozrnnymnebo zitnym, popr knackenbrot

krisstina93
21. pro 2022

Tak břicho dělá hlavně strava, takže když budeš jíst zdravě, tak nic nezkazis. Nicméně mě třeba v 7tt vždy začaly šílené nevolnosti, takže sem byla ráda, když sem snědla aspoň něco :D váha šla pak do půlky těhotenství dolů a teprv potom sem začla něco nabírat a mot trochu bricho.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru