icon

Špinění v 5. týdnu těhotenství. Jak se uklidnit a co dělat?

elaelca
8. kvě 2024

Ahojky, ziju v zahranici a ta pece Tady je nekdy silena, doktori na pohotovosti nemaji ani ultrazvuk. Vcera vecer jsem zacala spinit po celkem narocnem dni v praci, po pulnoci co jsem stale byla na pohotovosti se to trochu ustalilo, dneska to zase pokracuje :( cipek mam uzavreny a rekli mi ze je to jen spineni ze na dnes nemaji misto na ultrazvuk, obvolala jsem vsechny kliniky v okoli, nikdo me nechce vzit. Jsem 5+6 test krasne silil, najednou zacina byt svetlejsi, krevni testy byly v poradku, mam strasny strach nechci o miminko znovu prijit. Co jsem prisla domu own lezim ale s kazdym utrenim a spinavym toaletakem ztracim veskerou nadeji, porad se modlim at je miminko v poradku zitra bych mela dostat progesteron pokud se nic nerozjede. Vylozene mi to prijde jak cekani na nejhorsi, prestala me bolet prsa tak jak me bolela. Mela jste to take tak nektera? Jsem z Toho strasne smutna a mam Strasnou uzkost a uz Nevim jak se uklidnit

Strana
z2
elaelca
autor
12. kvě 2024

@arevb v anglii, normalne Ja jsem uz psychicky fakt v haji, treti krevni test, uz nespinim, vlastne neodeslo nic, hcg mi stoupa nahoru. Ja uz se fakt zblaznim

klpoiu
12. kvě 2024

@elaelca jak moc stouplo???

elaelca
autor
12. kvě 2024

@klpoiu vic nez dvakrat behem 48 hodin

klpoiu
12. kvě 2024

@elaelca Bohuzel se obavam,ze to mimodelozni je vice pravdepodobne. Utz delali??? Jaka přesně je hodnota hcg??

klpoiu
12. kvě 2024

@elaelca Na utz je neco videt kolem 1000 hcg. Do te doby bohuzel je to hledani jehli v kupce sena. V sestem tydnu,ty uz v sedmem, by hodnota hcg mela byt přes 1000, dokonce v teto dobe jiz je videt i srdecni akce. V tvem pripade je hcg opravdu velmi nizke a na utz to proste neuvidi. Pokud bude hcg nadale stoupat a deloha prazdna,budou hledat mimo. Bohuzel, nejde nic jen cekat kde se to ukaze. Nemuzou te rezat jen tak bez potvrzeni kde je embryo uchycene.

elaelca
autor
12. kvě 2024

@klpoiu tedka mi rekla ze hyoerovoluju a ci pouzivam neco na ovulaci ze ovuluju z obou vajecniku, rekla mi ze v levem mam neco jako prasklou cystu a chce tohle brat jako mimodelozni a ze me Mozna budou brat hned na operaci, Ja chci 4ty test, je mi dobre spinit jsem prestala a pokud ovuluju z obou vajecniku aji oplozeni vajicka mohlo byt jindy, hcg mam nizke kolem 200, chcou mi pichat methotrexate, ale pak se nesmime snazit minimalne 3 mesice :( oni sami nevi a Ja uz jsem fakt nervama tak v haji

elaelca
autor
13. kvě 2024

Dneska mi pani doktorka z privatniho nasla folikul v deloze o velikosti 4mm, zitra jsem mela jit na injekci kvuli mimodeloznimu tehotenstvi. Jen je nenapadlo ze mohlo byt brzo…

klpoiu
13. kvě 2024

@elaelca Tam je velmi zvlastni to, ze ti hcg kleslo a pak opet vzrostlo. Tohle proste vede k domence, ze slo o mimodelozni. Ale to ze je v deloze nalez je dobra zpráva. Tak drzim palecky aby těhotenství bylo v poradku a rostlo a delalo radost. Urcite dej vedet jak to pokracuje.

elaelca
autor
14. kvě 2024

@klpoiu Ja Jim porad rikam, ze ovulace byla v obou vajecnicich a ze Mozna se jedno oplodnene vajicko neudrzelo. Na scanu mi rikala sestra dva dny zpatky, ze stale ovuluju!! Takze Ja uz se nedivim nicemu, bud udelala chybu laborka a nebo se mi zblaznilo telo, kazdopadne tomu folikulu dame sanci se vice ukazat, rozhodne nechcu momentalne zadny zasah do tela.

europa00
14. kvě 2024

@elaelca ahojky mrzí je to ale klesání hcg je jasné… bohužel to odchází… držím palce abys nemusela na vyčištění a odešlo to samo. Ono příroda km/hod hi pro. To děla za je určitě lepší než čekat postižené dítě. Jedno projde rada na to správne vajíčko a dočkas SR neboj

elaelca
autor
14. kvě 2024

@europa00 jednou mi to kleslo a on te doby jen stoupa je videt folikul a vevnitr krouzek takze bych to zase asi tak cerne nevidela, sama soukroma doktorka rekla nekdo musel nekde asi udelat chybu, a nebo jak jsem zminovala vys byla ovulace z obou vajecniku. Vychazi to 5+5 dneska coz je hoodne brzy, ale neztracim nadeji a kdyby nahodou alespon vim, ze nemam mimodelozni a nemusim pouzivat jejich leky co jsou v podstate na chemoterapii nebo jak mi rekla ze by mi vse brali laparoscopicky. Je to bud a nebo, vim to ale jedine co me opravdu uklidnilo je to ze nemusim podstupovat drasticke zakroky se kteryma oni prichazeli, pro ne jsem byla v utery - hrozici potrat, ctvrtek - potrat, sobota - mimodelozni/ tehotenstvi bez nalezu lokace. Od te doby porad minodelozni, zadna jina cesta, akorat nadeje umira posledni a jak jsem psala soukroma lekarka tehotenstvi v deloze nasla hned. Malinke ale hned. Nejsem prvni clovek a jen behem 14ti dni komu rekli spatnou diagnozu a jel k pani doktorce. Pani v 7 tydnu rekli taky mimodelozni - 7+2 miminko je v pohode, srdicko bije. Dalsi pani vysetrovalo 5 doktoru a ze nic nenasli (jeden negativni test tudiz pro ne to tehotenstvi nebylo) mela mimodelozni ve vejcovodu hodne spatne, 5 hodin operace. Pani doktorka ji zachranila zivot. Jeji ultrazvuk je Porsche - to co maji v nemocnici Skoda 120… uz se nenechavam rozhodit nemocnici protoze me dostali na tak Temne misto a tak me znicili psychicky ze k nim uz ani nechcu jit.

klpoiu
14. kvě 2024

@elaelca No je to mazec. Opravdu ti držím palecky aby bylo vše v poradku. Ta ovulace je teda mazec. Kdy jdes na dasli kontrolu??

elaelca
autor
14. kvě 2024

@klpoiu jednu mam v nedeli u soukrome a dalsi v
Pondeli v nemocnici, dneska a vcera me zase strasili, ze co kdyz je vacek prazdny, ze to stale muze byt mimodelozni a podobne reci. Je to proste nechutne. A ten pristup uplne sileny, on soukrome mam napsano, ze mam byt pod prisnym dohledem nemocnice. Ti od Toho v podstate dali ruce pryc. Ale radeji si vazne zaplatim, nez tohle priste jdu s nejakym problemem uplne nekde jinde.

europa00
14. kvě 2024

@elaelca aha já teda prehlidla ze ti hcg zase roste to jsem nečetla ale spíše to možné není jsk jednou začne klesat… možná spíše jiná Laborka nebo těžko co se vše mohlo odehrát … je super ze se ns té E podíval někdo s dobrým ultrazvukem. Ale je to mazec sama mám za sebou Jj tolik věci orsbe i mimodelozni a druhé bylo zároveň v děloze kde jsem ho potracela a mimodelozni mi museli sebrat vylo to šílené vhodili se na mě všichni dívat ze to zs svůj život neviděli. Drz se

elaelca
autor
14. kvě 2024

@europa00 me s Tim prave porad strasi, ze to je vlastne taky moznost, rikala mi to aji soukroma ale pry je to hodne vzacne, sama rikala, ze to jeste nevidela. Je Toho hodne co my zeny musime zvladnout a projit. No doktorka rikala - bud nekde nekdo udelal chybu nebo je to relativne zazrak, Ja ji porad rikam pani doktorko ja si myslim ze tam oplozene vajicka proste byly dve. Myslim, ze to I do tedka je vsem velka zahada. Ja mam za sebou tri potraty, tohle mi psali jako ctvrty, ale uz nemuzou. Doufam, ze od ted bude vse v poradku, ale normalne mam strach jit na zachod a utrit se… ale tentokrat vim, ze do nemocnice nepujdu. Nestoji mi to za ty silene nervy a skatulkovani bez duvodu. Snazim se drzet. Verim, ze ted uz bude lip ❤️dekuji

europa00
Autor odpověď smazal
klpoiu
24. kvě 2024

@elaelca Jak si dopadla??

elaelca
autor
24. kvě 2024

@klpoiu cauky, nakonec jsme potratili 18.5. :(

klpoiu
25. kvě 2024

@elaelca To me moc mrzi. 😔 Na revizi si byla ci ne?? Pokud ne,mas pekne pripraveno. Necekala bych a sla do doho. Pri revizi bohuzel se cekat musí.

elaelca
autor
25. kvě 2024

@klpoiu ne vsechno to slo normalne, Ja nechtela zadny zasah do tela obzvlaste od nemocnice, snad dneska jsem uz prestala krvacet. No s chlapem se nebavime tak Nevim 🫣🤣

klpoiu
25. kvě 2024

@elaelca To je dobre. Ja po revizi krvacela 14 dnu. Bolesti,hnus. Kdyz to slo samo tak za tyden, temer neznatelne. A dalsi mesic znovu pocato. Heled, na sex a poceti se s tebou chlap bavit nemusi ,hubu nepotrebujes. 🫣🤭😂 Mu to i rekni, pojd milacku,jdeme se posmajchlovat....chlap samozřejmě bude reagovat, ale s tebou se nebavim, bavim se s nim. 🤪 A mas po tiche domácnosti.

elaelca
autor
25. kvě 2024

@klpoiu joo uz Planuju jak se s nim pobavim :D on je brucoun zaprdeny nekdy na to kolik mu je 🤣 ale vim, ze Jakmile neco vypustim z pusy tak se Mozna chytne :D Ja krvacela skoro tri tydny i s Tim spinenim, pres to vsechno jsme videli vacek, pak kleslo hcg a uz to slo, ale bylo to relativne klidne bolesti jsem mela dva vecery, pomohl mi kontryhel. Delala jsem si teda jeste pro jistotu test a je kompletne bily, takze at se dneska tesi a pro jistotu cely tyden alespon kazdy treti den :D je celkem zaneprazdneny takze necekam na to kazdy den :D stejne me pri posledni kontrole porad strasili z mimodeloznim, silene

klpoiu
25. kvě 2024

@elaelca Delala bych si ovu testy,ona ta ovulace může přijít trosku jinak nez je bezne. Aby si chlapa nepresexovala. 🤭

elaelca
autor
25. kvě 2024

@klpoiu budu muset nejake objednat, mam jen tri, a jakoze digitalni jenom nechcu :D i kdyz podle jeho nalady dneska urcite nic taky nebude :D normalne mam hodne kratky cyklus tak jsem zvedava co prijde

Strana
z2