icon

Špinění v těhotenství po užití léku Amelgen. Máte zkušenost?

svobodka86
7. čer 2025

Prosím neužíval jste někdo Amelgen a pak při něm spinil? Mám to už asi 3.tyden. na utz žádný zdroj krvácení dr neviděl. Je to červené špinění. Myslím si jestli nemůže být nějak posevni sliznice podrazdna. Ještě si redim krev. Beru i 3x2 ascorutiny. Na utz už bylo i srdíčko ale toto stále přetrvává...v pátek sem objednana k hematologovi. Neřešil jste někdo něco podobného?

martulka88
8. čer 2025

@svobodka86 špinila jsem u 2. i 3.těhotenství. Proč se nevěd3lo. Měla jsem i hematom. Vždy jsem špinila cca 10 týdnů. Nadazen ascorutin a globule utrogestan.

svobodka86
autor
8. čer 2025
@martulka88

@svobodka86 špinila jsem u 2. i 3.těhotenství. Proč se nevěd3lo. Měla jsem i hematom. Vždy jsem špinila cca 10 týdnů. Nadazen ascorutin a globule utrogestan.

@martulka88 moc moc dekuji. Samozřejmě neřeším noc jiného, bojím se co bude na dalším utz. Snad to nějak přestane. A udelala jste něco jinak nebo to odeznělo samo?

martulka88
8. čer 2025
@svobodka86

@martulka88 moc moc dekuji. Samozřejmě neřeším noc jiného, bojím se co bude na dalším utz. Snad to nějak přestane. A udelala jste něco jinak nebo to odeznělo samo?

@svobodka86 Více jsem odpočívala. Ségra špinila v prvním těhotenství a musela ležet. Ono je dole vše více prokrvené v těhotenství. A pokud není hematom, tak je to jen prokrvenější.

svobodka86
autor
9. čer 2025
@martulka88

@svobodka86 Více jsem odpočívala. Ségra špinila v prvním těhotenství a musela ležet. Ono je dole vše více prokrvené v těhotenství. A pokud není hematom, tak je to jen prokrvenější.

@martulka88 dneska bych řekla že to splnilo nejméně. V neděli jsem 2x amelgen zavedla rektalne. Jestli se to zlepší...no možná jo. Ale teď před chvílí to samý co minulý týden, přesně takhle odpo, vzali mě kvůli tomu i o den dřív na utz, krvaceni na skoro celou intimku a pak nic. Žádné bolesti...mě jen po skoro jakékoli aktivitě která je ve stoje bolí břicho, jako kdyby natlakovane...nebo jak to popsat. Toto sem přesně měla minulý týden, krev skoro na celé intimnce, pak hned klid jen lehké spineni. Ale já se radši smirovala s nejhorším a nakonec sem viděla i srdíčko. Takže nevím jestli zas zítra volat, pokud by se to teď hned uklidnilo tak asi volat nebudu. Dr to minule fakt prosel a nic. Ale tohle je krev jak když se někdo rizne. Jak když něco asi praskne...a ostatní dny tam něco je co pořád lehce krvácí..

laurinka0102
17. čer 2025
@martulka88

@martulka88 Muzu se zeptat jak velkej hematom jste mela ? a za jak dlouho se vstrebal ?

svobodka86
autor
17. čer 2025
@laurinka0102

@martulka88 Muzu se zeptat jak velkej hematom jste mela ? a za jak dlouho se vstrebal ?

@laurinka0102 žádný hematom sem neměla, nic tam doktor neviděl. Minulý týden začátek 8tt a vse v pořádku, zítra jdu poprvé z CAR na gynekologii a to budu na začátku 9tt. Špinění hodně zmizelo, téměř vymyzelo. Ale pořád mám kupu leku

martulka88
17. čer 2025
@laurinka0102

@laurinka0102 Tak to nevím... Měla jsem to ve dvouch těhotenstvích. V jednom to bylo tuším 2x1cm... A zhruba to trvalo 10týdnů, než mohli vysadit utrogestan a ascorutin.