Krvácení - Clexane. Máte podobnou zkušenost?

danulka04
16. pro 2020

Ahoj,
jsem po IVF v 7.tt, ale mám problém s neustálým krvácením. Poprvé se mi to šíleně rozjelo na konci 5.tt, dostala jsem v CAR kapačku, Prolutex, pak jsem si doma musela píchat Agolutin. Asi po čtyřech dnech krvácení ustalo a cca týden byl klid. Ale teď zase, krve jak při menstruaci. Opět jsem byla v CAR na kontrolním utz, a dle dr. je vše v pořádku, potvrdila srdeční akci, s tím že i na ultrazvuku nějaké krvácení vidí, ale těžko říct z čeho to je. Hematom tam žádný není. Asi nějaké prasklé cévky. Opět jsem dostala zásobu Agolutinu na doma a píchám. Nicméně si každý den píchám i Clexane na ředění krve kvůli výskytu trombózy v rodině. Samozřejmě jsem se na to dr. ptala, zda moje krvácení nemůže mít souvislost s Clexanem, odpověď byla, že bohužel Clexane potřebuju, takže ho hold musím píchat.
Máte někdo obdobnou zkušenost s Clexanem a krvácením? V příbalovém letáku jsem nic o tomto nevyčetla. Kdyby to bylo nějaké slabé krvácení nebo špinění, tak se asi neznervózňuji tolik, jako když je to prostě spousta jasně červené krve.
Děkuji.

eviks
16. pro 2020

@danulka04 moje zkusenost, obe tehotenstvi picham clexane 0.4, u obou jsem brala utrogestan, to prvni skoncilo velkym krvacenim hned v zacatku a druhe se drzi uz nekolik mesicu a tam jsem na zacatku brala jeste prolutex. Ptala sem se na hematologii a bylo mi receno, ze takovato preventivni davka clexanu nemuze zpusobit krvaceni a spis naopak brani potratu z duvodu srazenin. Krvaceni prisoudili tomu, ze se telo chtelo zbavit chybneho embrya, hematom nikde zadny nebyl.

alik20
17. pro 2020

@danulka04 přesně tohle jsem.mela pred tydnem a v 8tt samovolny potrat, ležela jsem i v nemocnici, nic mi tedy nepichali, brala jsem jenom ascorutin a pottebne leky po ket. Od 6tt spineni, krvaceni, klid par dni a zase znova a porad dokola. Musela jsem jen lezet. Byla jsem z toho dost na nervy. A bohuzel to nevyslo, podle utz take bylo vse v poradku. Miminko rostro, srdicko tlouklo. Ale dopadlo to tak, jak to dopadlo. Jsem teď týden po revizi 😭 preju hodne stesti. Taky jsem píchala fraxaperine, ale takove male mnozstvi, ze by to na to vliv mit nemelo. Taky me nikdo neřekl, z ceho to krvaceni bylo

mateska11
17. pro 2020

Ja si picham Clexan (nejdriv teda Fraxiparin, ale to je to same) od 9t a velke davky (2x denne 0.8) a za celou dobu jsem nekrvacela. To spis trochu z nosu treba.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru