icon

Těhotenské vitamíny jen s kys. listovou, Fe, I a DHA

jinajana
21. lis 2013

Ahoj holky, chtěla bych poprosit o radu, sháním vitamíny, kde by byla jen kyselina listová, železo, jód a DHA a nemůžu nic najít. Napadá vás něco? Případně to asi vypadá na kombinaci dvou přípravků na střídačku, co myslíte?

gosa22
21. lis 2013

opatrně s vitamíny, já brala Folgravid celé těhu a při porodu se mě doktor zeptal, kolik jsem jedla vitamínů (malej měl 4 kg, prý často větší hmotnost způsobují právě tyto různé doplňky), vitamíny stačí jen první trimestr a moc bych nemíchala více druhů...

bibianca
21. lis 2013

@jinajana Zkus Femibion http://www.femibion.cz/ 😉

pampalin
21. lis 2013

Já beru Femibion 800.

dadushe
21. lis 2013

Já beru LadeeVita, bylo mi řečeno, že Femibion je bez železa ale nekontrovala jsem to tak nevim stopro 😉
@jinajana

killi
21. lis 2013

mě v lékárně nedoporučil žádné, raději pestrá strava 🙂

dadushe
21. lis 2013

@killi Pokud do sebe tu pestrou stravu nasoukáš a podaří se ti ji tam uchovat k dalšímu zpracování 😀

mafeska
22. lis 2013

zeptej se svojí doktorky. brala jsem první trimestr folgravid, pak gravital a tot vše.

jinajana
autor
22. lis 2013

@gosa22 no právě proto nechci vitamíny jako takové, jen těch pár věcí, co jsem napsala...

jinajana
autor
22. lis 2013

@killi dík, to řekni mému žaludku 😀

jinajana
autor
22. lis 2013

@mafeska doktorka je právě zmasírovaná nějakým obchodním zástupcem, a nabízí "Chytré miminko", a k tomu já se nepropůjčím 😉

killi
22. lis 2013

@jinajana já ze začátku ten druhý a třetí měsíc nemohla ani ty vitamíny, bylo i po nich zle( spíš po všem, ne jen z vitamínů). A pak už to nemělo smysl, jím hodně zeleniny a ovoce a beru jen kyselinu listovou.

zuza01
22. lis 2013

Já brala Folgravid celé těhotenství, doktor mi to doslova nařídil. Malá se narodila 14 dní po termínu a měla 3130 g, takže s tou váhou to tak žhavé nebude.

mafeska
22. lis 2013

@jinajana brala bych hlavně tu listovku, ostatní vitamíny nejsou třeba když je pestrá strava, v druhém trimestru bývá lépe a žaludek by to mohl snést. Později jsem brala myslim že železo ale na základě krevních testů, byla jsem chudokrevná.

Celý první trimestr mi bylo zle a pohed i na ten folgravid mi zvedal pěkně žaludek, ble. ještě že je to za mnou 😀

bohmoval
2. led 2014

Holky nevíte jestli existuje něco co by mohla brát těhotná od začátku těhotenství aby po porodu měla mléko ?

muddledgirl
2. led 2014

@bohmoval netuším...ale kámoška pije nějaký čaj....a kojí už třetí dítě...ale to taky nemusí být tím..

killi
3. led 2014

@jinajana já taky občas zhřeším, ale teď v druhém těhu mi strašně chutná ovoce a zelenina. Hlavně mrkev, tu bych mohla na kila🙂

jinajana
autor
6. led 2014

@killi No já to myslela opačně, celý 2. měsíc jsem žila jen na rohlíkách 😀

killi
6. led 2014

@jinajana mě to pak taky došlo, že to myšleno jinak🙂 já to měla stejně, nemohla jsem ani tu kyselinu listovou ☹