Těhotná učitelka v MŠ
Ahoj holky. Pracuji jako učitelka v MŠ jsem v šestém tt a v podstatě krom obcasneho motani hlavy a bolestivým prsou mi nic moc není. Každopádně díky infekčnímu prostředí zvažují rizikové alespoň po dobu prvního trimestru. Ve třídě mám x nakažených děti se spalovou anginou ... teď se přidala pata dětská nemoc a v neposlední řade impetigo a dneska dokonce dorazila do práce kolegyně se spalovkou na antibiotikach s tím ze hodlá chodit do práce ... Jak by jste se zachovali?? Šly by jste na rizikové.?? A to tedy nemluvím o tom ze si v podstatě za 5…6…7…8 hodin které dělám v podstatě nesednu ……… krom 20 minut když děti svaci ...
@kaculik007 Zase na druhou stranu, kdo nemá jedináčka, tak asi taky zažije, že je těhotný a tahá děti nebo utíká za nimi atd.
Jak jsem psala, nějaké epidemie nemocí bych nebrala na lehkou váhu, ale opačný extrém je načůrat dvě čárky a zůstat v posteli. Já tedy běžně chodím na nákupy ještě teď, v sedmém měsíci dovolená s batohem na zádech atd. Pokud vím, nošení věcí do cca 12 kg ničemu nevadí...
Ale rozhodnout si to musí každý sám. Jen si říkám, co je větší stres? Normální život, nebo být tak úzkostný, že zůstanu od druhého měsíce doma a když si dám omylem grilovaný hermelín, jdu ho radši vyzvracet (to fakt jedna známá udělala)
@gnozka No, asi bych po tu dobu zůstala doma (stejně jako jsme narychlo u našeho dítka zjišťovali, zda ty 2 pupeny jsou nebo nejsou neštovice, protože jejich učitelka byla zrovna těhotná - nebyly)... a byla bych na tom líp, než jsem s ní měla v těhotenství doma nemocné starší dítě - kupodivu do klokánku jsem ho kvůli tomu nedala. A ono je riskování a "riskování" a být na neschopence od počůraného testu, protože by člověk teoreticky někde mohl něco chytit není "nechci riskovat", ale buď jsem malinko paranoidní nebo se mi nechce pracovat. Ano, něco jiného, pokud je někomu blbě nebo má jiné problémy.
@bayt Jo ale starat se doma o jedno nebo dve deti a to svoje je uplne neco jineho nez mit na starosti treba 30 deti. A na to svoje doma si hlas klidne zvednete nebo kdyz neposlechne dostane na zadek nebo neco za trest, ale uz vidim jak ji maminky ve skolce sezerou za to ze krikla na dite at nezlobi a treba ji neutika pres pul vesnice jako se to stalo kamaradce ucitelce. A kdyz si jedno z deti neco udela protoze ona si odskocila na wc protoze je tehotna a chodi na wc casteji asi to ty rodice zajimat nebude 😉
Ano je extrem byt od pocuraneho testu hned v posteli, ale ja bych to udelala. O prvni jsme prisli a ted to nejde. A neni to tim ze bych nechtela delat, moje prace me bavi, proto jsem to v praci ani nerekla ze jsem tehotna, protoze jsem vedela ze muj sef nebude chtit abych tam byla. Je ustrasenejsi vic nez zenska 😂
Jde proste o to kdyz se muzes necemu vyvarovat tak pro se tomu vystavovat. Kazdej to tehotenstvi bere jinak. To ze ty to mas takhle se jen ceni a muzes byt nejstastnejsi ze to tak je. Ze muzes cestovat atd...
Jasne driv se rodilo na poli pod stromem, ale doba se nam nejak zmenila. Je vic nemoci , stresu a hluku proste vseho. A driv mel dite snad kazdej a ne jedno a dnes? Jsi rada ze se ti povede jedno a ze muzes mit to jedno a nemluvim o financich to sem nepatri ted. Ale zvysuje se neplodnost a vedet ze jsem sla do prace protoze mi nic prece neni a tehotenstvi neni nemoc aby se s ni lezelo v posteli. A pak potratit a cist si kolik das za to penez kdyz ti to nejde prirozene...
@kaculik007 No nevím, že by dneska bylo víc stresu. Když půjdu do minulosti, ženský makaly na poli, porodily na poli a pak dítě do šátku a zase na pole. Když nebyla úroda, tak se klidně umřelo hlady a umíralo se při porodech, dětská úmrtnost, o té ani nemluvím. Řádily šílené epidemie...já myslím, že žijeme v hodně dobré době. Stačí vyjet za hranice, jsou ve světě místa, kde se takhle žije dodnes. Nevěř tomu, že tu matku s šesti dětmi na krku to méně bolí, když jí umře miminko.
Rozumím tomu, co píšeš, já to právě beru z druhého úhlu pohledu. Beru to tak, že nejhorší pro dítě je poddávat se svým úzkostem. Takže žiju normálně jako dřív, samozřejmě nějak s rozumem. Už nejezdím na koni, epidemiím v práci bych se vyhla, nejím tatarák. Ale tím to celkem končí. Ale jasně, každý má tu rovnováhu v tomhle hozenou jinde.
@bayt Nezila jsem v te dobe tak nevim, ale asi se to tak moc neresilo jako dnes a hlavne se vsechno tutlalo a nebyla televize aby jsi vedela ze tamhle nekdo umrel nebo ho zabili...Kazda doma na svoje. Dneska neco chces dojdes si to koupit , driv si si o tom mohla nechat zdat.
Ja jsem ty prvni chvilky tehotenstvi co jsem zazila brala uplne jinak, nez nad tim premyslim ted. Proste ti tam zacne vrtat cervim co kdyz? A nebude lepsi tohle? A to vrta i zakladatelce a nebude lepsi kdyz uz ten strach zacne byt doma a v klidu? Jsi unavena jdes si lehnout , ve skolce bude nervozni a neklidna. Kamaradka je ucitelka v MS, kdyz jsem ji rikala ze se ji divim ze tam jeste chodi ucit kdyz se poslouchal jak ji jeden kluk leze po skrinich a proste ji na vychazce utika
@bayt a neposloucha . Klepala si na celo co by delala doma. A hele ona uz je na neschopence, protoze to nezvlada. Ma vetsi brisko, neohrabana a je na 30 deti sama a plus ty nemoce.
@kaculik007 to taky nevím jak budu pak vázat tkaničky atd .... jsem na třídě se zástupkyni ... takze prevazne sama ... stredy a čtvrtky 8hodin a to pak bude s briskem asi zábava 🙂
@bayt Od tech deti se ji nechtelo. Opravdu je to skvela ucitelka. Jako co ona jim vymysli za aktivity a ruzne akce . Je fakt ze nekdo si predstavi ucitelku s kafem v ruce a deti starejte se a hlavne po mne nic nechtejte.
Proste vsechno kazdy bereme jinak. Ja mam moznost videt to pred ocima, nekoho kdo nechtel jit na neschopenku, ale proste to neslo . A pak svoji zkusenost kdy jsem si rikala ze setim jen u pocitace a rozdavam praci, ale na stres uz jsem nepomyslela a na dalsi faktory. No a udelala bych to ted jinak. Mozna ze az zas bude tehotna do prace si vesele pujdu 🙂 a bude mi dobre a budu tam co to pujde. Nikdo nevi... ten mam na to takovyhle nazor. Proste se vyvarovat nemocem ktere tam ted radi a ohrozuji ji a pak at se rozhodne jestli se tam vrati nebo uz zustane doma.
@skripmart jako já si nezavázala tkaničky asi od 4m:D, pozdějc boty snad nezapla jakýkoliv ani sama sobě, natož x dětem ve školce:DDD
Mysli na svoje zdraví a na zdraví tvého miminka. Vykašli se na soudy ostatních - ve výsledku to vždycky je a bude jenom tvoje odpovědnost 😉

@skripmart Ahoj, nečtu tu haldu příspěvků a reaguji na ten první zakládající skupinu...
Vůbec nic neřeš a buď doma, bež na rizikové nebo ať tě nechá doma obvodní lékař na něco. Učitelka v mateřské školce je velmi náročná, tahat děti, utíkat za nima a další aktivity které by jsi delat nemusela. A ty nemoce co jsou teď na začátku pro tebe a hlavně to malé nebezpečné. Někdo ti řekne, tuhle nemoc můžeš léčit tímhle a tímhle a to v těhotenství můžeš, ale kdo by do sebe jn tak pro nic za nic chtěl rvát nějaké léky, když můžeš být v klidu doma a ne se tam rozčilovat s neposlušnými dětmi že? Ne každé je ukázkové a dělá všechno co mu paní učitelka řekne. Myslím že učitelka v MŠ je dost rizikové místo. Já za sebe ti radím buď doma, jestli ti to lékař napíše, buď.
Já doma nebyla a nejsem učitelka, jen sedím v práci u počítače, ale ten stres a všechno, no do dneška si to vyčítám že jsem nebyla doma...
Všechno je to na tobě, jen tvoje rozhodnutí. Nikdo tě za něj nesmí soudit, ať se rozhodneš jak uznáš ty...