Tloustnutí v 10. týdnu těhotenství: Je to normální?
Ahoj holky😍
v neděli začínám 10tt.. a musím říct, že dost přibírám.. nemáte některá stejnou zkušenost? Nebo nějakou radu? Nepřijde mi v pořádku mít v 10tt navrh cca 3kg.. cítím to na sobě hlavně na vybouleném břichu, zadek a obličej. ( nikdy jsem hubeňour úplně nebyla )
Beru těhu vitaminy před a i teď během těhotenství, nemůže to mít vliv? Předem Vám děkuji za rady🙏🏻.
Konzultovala bych to s doktorem. Nejspíš zadržuješ vodu, doktor by měl poradit, co s tím 🙂.
Já bych se na všechny tyhle vahovy přírůstky vykaslala. U obou těhotenství sem přibrala skoro 30 kilo, ladovala sem se vsim, co mi přišlo pod ruku a bylo krásný, ze mě v tom všichni podporovali 😀 Všechno pak zase shodite, tak hlavně žádný vycitky 😊
@michaela819 vykasli se na to 😁
Tohle prostě neovlivnis, pokud se nebudeš prejidat, že... Já měla každé těhotenství v tomhle jiné, v prvním jsem nejdřív 8kg zhubla kvůli zvracení, pak jsem to nabrala zpátky a k tomu dalších 7kg... V druhém těhotenství jsem pomaličku přibírala od začátku, už někdy v 6-7tt jsem nedopla jarní bundu 😄 no ke konci mm i zjistili cukrovku, takže jsem nakonec celkem přibrala necelých 5kg, všechno jsem nechala v porodnici... Moje mamka třeba přibrala přes 20kg, když čekala mě, a v pohodě, s váhou normálně problémy nemá, v dalších dvou těhotenstvích to bylo o něco lepší, každopádně měla spíš otoky, ne že by se prejidala nebo tak... Pokud nemáš nějaké problémy, nestresuj se a buď v klidu 😉
@michaela819 , pokud jsem v těhotenství netrpěla nechutenstvím, tak mi šla váha už od začátku docela rychle nahoru, takže klidně v této fázi taky +3kg. Váhu mám jinak stálou a normální ke své výšce, ale prostě v těhotenství to bylo kvůli neustálému pocitu hladu, z kterého je člověku špatně, tak prostě jí a jí, aby mu bylo lépe...U mě to každopádně bylo vždy tak, že jsem přibrala jen těch normálních 10-12kg, protože už ke konci druhého trimestru lezla váha nahoru jen pomalu, ve třetím jsem pak začala stagnovat, nebo šla i dolů, protože se mi do žaludku nic nevešlo a ja tak jedla jen velmi málo, takže si říkám, že tělo asi ví, co dělá, že se musí předzásobit do toho 3.trimestru (u mě). Jinak jsem nikdy neotékala, vodu nenabírala, vše, co jsem nabrala se vázalo přímo k těhotenství a "zasobám na kojení" a cca do půl roku jsem byla na.původní váze, kdy jsem pro to nemusela nic udělat, ale každá jsme samozřejmě jiná, každopádně mě to taky děsilo, to rychlé přibírání hned od začátku, říkala.ksem.si, že tímto tempem to před porodem bude +20-30kg, ale jelikož jsem to tak zažila ve 3 těhotenstvích a vždy to mělo velmi podobný scénář, tak už vím, že to tak být vůbec nemusí....No, ale i když to tak skončí, tak chápu, že je to fakt těžké ovlivnit, však sama jsem přibírání i nepřibírání měla naprosto mimo kontrolu.
@michaela819 začala jsem přibírat od začátku, co jsem byla těhotná, z ničeho v podstatě...měla jsem u konce 25 kg nahoře, tohle se ovlivnit nedalo. Rostlo mi rychle břicho a boky v prvním měsíci no a pak se to vše zrychlilo a začalo růst celý tělo...

@michaela819 jsem 14tt a už mám 5kg nahoře. Jim normálně a i pohybu mám celkem dost. Taky to hrozně na sobě cítím. Už ať je hezky a mohu se hýbat ještě víc. A vitamíny neberu. Jim ovoce a zeleninu. Beru jen kyselinu listovou.