Uhnizdění (nidace). Kdy k tomu dochází?
Ahoj, mám otázku. V nedeli bych měla začíná 5tt a zajímalo by mě kdy se tak vajíčko tak nejak uhnizduje 😁 dnes sem 13dpo a test sem dělala naposled 12dpo (ten vrchní na obrázku) spodní je 10dpo. Mám za sebou ZT a biochemko a sem dost nesva když mám den bez těhu příznaků tak asi jen ujištění kdy to tak muže byt 🙏🏻

@adula000 tak to by mohl byt už uhnizděný ale žádnou záruku ze to ms neodejde asi nemám co 😏
@teress1215 Pokud si 13dpo tak toto je už pozitivní test a vypadá to nadějně 🙂
@teress1215 ne k pozratu muze dojit kdykoliv nejcasteji tedy v prvnim trimestru. Moc vecma to neovlivnis. Ja jsem ted taky v 5 tydnu a cekam co bude, doktor me na prvni kontrolu pozval az 26.8., tak do te doby cekam jestli zacne tlouct srdicko a jak vse bude.
Od uhnízdění začne tělo produkovat hcg, tudíž je pak pozitivní těhu test. Pokud se neuhnízdí, není pozitivní tt.
@alik9 tak mě na 9.9. takže buď v klidu a já vím ze třeba ZT neovlivním spis se bojím abych nedostala menstruaci 🙈
@pajav Jee dekuju, takhle nějak sem to asi chtěla slyšet 🙏🏻🥰
@teress1215 k uhnízdění dochazí mezi 8 - 10 dnem nejčastěji. K potratu bohužel může dojít kdykoli, s tím toho člověk moc nenadělá. Ale neznepokojovala bych se tím, tělo někdy ví co dělá. 🙂 Vyhýbej se velké námaze, nezvedej těžké věci, mě třeba i fyzio řekla, že se mnou znovu začne pracovat až ve II. trimestru, že teď si netroufá a nechce si to vzít na tričko. S těmi těhu příznaky bych neplašila, je docela brzo a čím víc se budeš pozorovat, tím víc budeš nacházet, co by mohlo být špatně.
@teress1215 to bohužel neovlivníš jestli jí dostaneš nebo ne... já třeba těhu příznaky moc nemám. jediné co mi je je jakoby menstruační bolesti téměř po celý den a větší únava, jinak mi zatím nic moc není.
a jsou i ženy co nemají žádné příznaky, u prvního mi nebylo zle nikdy, neměla jsem žádné tlaky nikde, prostě nic...
@cherie24 když to je po potratu tak těžké se nepozorovat 🙈 já se snazim ale ak hrozne se bojím, no chci udělat ještě jeden test jak vypadá čárka a o pondělí chci kdyžtak zůstat doma. Máme v práci chemopren a po dvou potratech se bojím
@alik9 ms bolesti mám teda taky a zítra mám termín ms .. kdybych už dvakrát těhotná nebyla tak nic netusim jenomže já to poznám i bez testu 🤦🏼♀️ Vedela sem ze tam ta čárka bude a zvědavost byla silnější no .. tak já se zas uklidnim, mám vždy takový záchvěv strachu
@teress1215 a na gyndě by ti popřípadě nedali neschopenku? Obzvlášť když jsi už 2x potratila? Já byla na neschopence už někdy v 5. týdnu, protože jsem krvácela a to nebylo na ultrazvuku ještě ani nic vidět, jen byl pozitivní test. O týden později už bylo a to jsem se chtěla do práce normálně vrátit akorát nastaly takové příšerně nevolnosti, že bych jim tam byla stejně zbytečná a navíc bych se nevyhla lezení po žebříku a tahání 12 ti až 15ti kilových pytlů. Tak jsem zůstala doma. Mě teda ale zbývali 2 měsíce do konce smlouvy a kvůli tomu jsem nechtěla těhu riskovat ...
@cherie24 na gynde mě objednali na 9.9. a řekli mi ze mi neschopenku nemůžou dat když to nemám potvrzené a ze to ze mám dvě čárky na testu neznamená ze sem těhotná ale jestli chci zůstat doma mám si to zařídit u obvodaka a pak toho 9.9. pokud se do te doby nic nestane si pretahnout neschopenku k nim .. takže já si dnes volala obvodakovi zařídila sem si neschopenku od pondělí s tím ze si udělám v sobotu ještě jeden test abych vedela jestli čárka sílí a kdyžtak mu dala vědět o změně .. v neděli bych měla začínat 5tt dnes odpolko sem dělala test a carka stejná jako včera ráno tak doufám že je to tím že sem test dělala z odpoledni moci 🙏🏻 Já mám smlouvu na neurčito takže já to neřeším
@teress1215 tak aspoň, že ten obvoďák byl příjemnější 🙂 Moje doktorka mi teda taky říkala, že to jisté prostě není a nemám být zklamaná, kdyby to nevyšlo, ale neschopenku mi dala. Já to měla teda měla psané kvůli stresu. Teďka jsme těhu a tahám 13ti kilové dítě, ale tenkrát mi tam vedení nasadilo kluka, syna někoho od nich a to byl jeden průser za druhým a já kvůli tomu zhubla 4 kila během chvíle, protože to šlo všechno na moji hlavu, ale vyhodit ho nešlo. 🙄
@cherie24 jsem za to ráda ze mi aspoň obvodak vyšel vstříc, udělám ještě ráno test protože ten z dnešního odpoledne je stejný jako včera ráno, sem z toho trochu nesva (vrchní je z dnešního odpoledne) snad je to proto ze to nebyla ranní moc

nidace probíhá cca 5-7 den po oplodnění.