icon

Uhnizdění (nidace). Kdy k tomu dochází?

teress1215
13. srp 2021

Ahoj, mám otázku. V nedeli bych měla začíná 5tt a zajímalo by mě kdy se tak vajíčko tak nejak uhnizduje 😁 dnes sem 13dpo a test sem dělala naposled 12dpo (ten vrchní na obrázku) spodní je 10dpo. Mám za sebou ZT a biochemko a sem dost nesva když mám den bez těhu příznaků tak asi jen ujištění kdy to tak muže byt 🙏🏻

Uhnizdění (nidace). Kdy k tomu dochází?Uhnizdění (nidace). Kdy k tomu dochází?
adula000
13. srp 2021

nidace probíhá cca 5-7 den po oplodnění.

teress1215
autor
13. srp 2021

@adula000 tak to by mohl byt už uhnizděný ale žádnou záruku ze to ms neodejde asi nemám co 😏

adula000
13. srp 2021

@teress1215 Pokud si 13dpo tak toto je už pozitivní test a vypadá to nadějně 🙂

alik9
13. srp 2021

@teress1215 ne k pozratu muze dojit kdykoliv nejcasteji tedy v prvnim trimestru. Moc vecma to neovlivnis. Ja jsem ted taky v 5 tydnu a cekam co bude, doktor me na prvni kontrolu pozval az 26.8., tak do te doby cekam jestli zacne tlouct srdicko a jak vse bude.

pajav
13. srp 2021

Od uhnízdění začne tělo produkovat hcg, tudíž je pak pozitivní těhu test. Pokud se neuhnízdí, není pozitivní tt.

teress1215
autor
13. srp 2021

@alik9 tak mě na 9.9. takže buď v klidu a já vím ze třeba ZT neovlivním spis se bojím abych nedostala menstruaci 🙈

teress1215
autor
13. srp 2021

@pajav Jee dekuju, takhle nějak sem to asi chtěla slyšet 🙏🏻🥰

cherie24
13. srp 2021

@teress1215 k uhnízdění dochazí mezi 8 - 10 dnem nejčastěji. K potratu bohužel může dojít kdykoli, s tím toho člověk moc nenadělá. Ale neznepokojovala bych se tím, tělo někdy ví co dělá. 🙂 Vyhýbej se velké námaze, nezvedej těžké věci, mě třeba i fyzio řekla, že se mnou znovu začne pracovat až ve II. trimestru, že teď si netroufá a nechce si to vzít na tričko. S těmi těhu příznaky bych neplašila, je docela brzo a čím víc se budeš pozorovat, tím víc budeš nacházet, co by mohlo být špatně.

alik9
13. srp 2021

@teress1215 to bohužel neovlivníš jestli jí dostaneš nebo ne... já třeba těhu příznaky moc nemám. jediné co mi je je jakoby menstruační bolesti téměř po celý den a větší únava, jinak mi zatím nic moc není.
a jsou i ženy co nemají žádné příznaky, u prvního mi nebylo zle nikdy, neměla jsem žádné tlaky nikde, prostě nic...

adula000
13. srp 2021

@alik9 ano je to tak, u prvního syna, kdyby jsem necítila pohyby a nerostlo mi břicho, tak ani nevím, že jsem těhotná. Za to teď mi bylo cca od 7tt hodně špatně, všechno mi smrdělo, nemohla jsem pomalu nic jíst, šílená únava,

teress1215
autor
13. srp 2021

@cherie24 když to je po potratu tak těžké se nepozorovat 🙈 já se snazim ale ak hrozne se bojím, no chci udělat ještě jeden test jak vypadá čárka a o pondělí chci kdyžtak zůstat doma. Máme v práci chemopren a po dvou potratech se bojím

teress1215
autor
13. srp 2021

@alik9 ms bolesti mám teda taky a zítra mám termín ms .. kdybych už dvakrát těhotná nebyla tak nic netusim jenomže já to poznám i bez testu 🤦🏼‍♀️ Vedela sem ze tam ta čárka bude a zvědavost byla silnější no .. tak já se zas uklidnim, mám vždy takový záchvěv strachu

cherie24
13. srp 2021

@teress1215 a na gyndě by ti popřípadě nedali neschopenku? Obzvlášť když jsi už 2x potratila? Já byla na neschopence už někdy v 5. týdnu, protože jsem krvácela a to nebylo na ultrazvuku ještě ani nic vidět, jen byl pozitivní test. O týden později už bylo a to jsem se chtěla do práce normálně vrátit akorát nastaly takové příšerně nevolnosti, že bych jim tam byla stejně zbytečná a navíc bych se nevyhla lezení po žebříku a tahání 12 ti až 15ti kilových pytlů. Tak jsem zůstala doma. Mě teda ale zbývali 2 měsíce do konce smlouvy a kvůli tomu jsem nechtěla těhu riskovat ...

teress1215
autor
13. srp 2021

@cherie24 na gynde mě objednali na 9.9. a řekli mi ze mi neschopenku nemůžou dat když to nemám potvrzené a ze to ze mám dvě čárky na testu neznamená ze sem těhotná ale jestli chci zůstat doma mám si to zařídit u obvodaka a pak toho 9.9. pokud se do te doby nic nestane si pretahnout neschopenku k nim .. takže já si dnes volala obvodakovi zařídila sem si neschopenku od pondělí s tím ze si udělám v sobotu ještě jeden test abych vedela jestli čárka sílí a kdyžtak mu dala vědět o změně .. v neděli bych měla začínat 5tt dnes odpolko sem dělala test a carka stejná jako včera ráno tak doufám že je to tím že sem test dělala z odpoledni moci 🙏🏻 Já mám smlouvu na neurčito takže já to neřeším

cherie24
13. srp 2021

@teress1215 tak aspoň, že ten obvoďák byl příjemnější 🙂 Moje doktorka mi teda taky říkala, že to jisté prostě není a nemám být zklamaná, kdyby to nevyšlo, ale neschopenku mi dala. Já to měla teda měla psané kvůli stresu. Teďka jsme těhu a tahám 13ti kilové dítě, ale tenkrát mi tam vedení nasadilo kluka, syna někoho od nich a to byl jeden průser za druhým a já kvůli tomu zhubla 4 kila během chvíle, protože to šlo všechno na moji hlavu, ale vyhodit ho nešlo. 🙄

teress1215
autor
13. srp 2021

@cherie24 jsem za to ráda ze mi aspoň obvodak vyšel vstříc, udělám ještě ráno test protože ten z dnešního odpoledne je stejný jako včera ráno, sem z toho trochu nesva (vrchní je z dnešního odpoledne) snad je to proto ze to nebyla ranní moc

ivanapizi
26. led 2024

@cherie24 dobrý den...hledám diskuzi kdy si udělat TT...dnes jsem osmý den po ovulací...je tedy ještě brzy?♥️

jaja01k
26. led 2024

@ivanapizi To je brzy, vydrž ještě aspoň tři dny.

ivanapizi
28. led 2024

@jaja01k tak už se něco klube

jaja01k
28. led 2024

@ivanapizi To vypadá nadějně, držím palce 🙂