Ultrazvuk v 5. týdnu těhotenství. Má to cenu?
Zdravím. Mám takový dotaz. Má to cenu chodit na ultrazvuk v půlce pátého týdne těhotenství? Děkuji ☺️😉
@miskacovaci to je brzo počkala bych ještě nějaký čas
Ne. S prvním jsem byla v 7tt, ve druhém až v 10tt. Myslím, že ideální je tak 8tt, kdy už by měla být jistá srdeční akce. Samozřejmě je to něco jiného, pokud je potřeba těhotenství z nějakého důvodu potvrdit již takto v začátku (třeba kvůli vysazení léků).
@miskacovaci u nás třeba pokud na tom vyloženě někdo nelpí, tak objednávají na první ultrazvuk okolo 9tt , že dřív to nemá moc cenu
Ne, nejdřív 6+0 a ideálně i o týden později🙂
Nejlepší je tak 8tt, už je většinou vidět srdíčko a to je to hlavní.
Chodila jsem vždy až mezi 8-9 týdnem. Jen jednou jsem byla dříve, a nebylo to dobře (tehdy ještě nebylo poznat neprosperujici těhotenství, i když se růst plodu už zastavil).
@miskacovaci u nás zve až kolem 8tt.. protože už by mělo byt jasno jestli srdicko nebo ne .:: usetris si pak nervy, jestli staří těhotenství odpovídá a nebudou te stresovat ze už mělo byt srdicko nebo to a to.. a zatím nic … a budeš zbytečně čekat v nervu na další kontrolu..pokud to nedopadne; stejně s tím nic neudelas .:: ale zas se s tím lip porovnas, než kdyby budes nervovat do dalsi kontroly ze mělo byt a není a jestli bude ..:
Byla jsem na vyšetření kvůli zánětu močových cest, a na vnitřním ultrazvuku byla v 5tt vidět jen "bublinka" a jediné co mi k tomu doktorka mohla říct, tak že je správně umístěná v děloze. A objednala mě na 9tt.
Já jsem dnes 5+0 a zrovna čekám na kontrolu 😊 záleží asi na doktorovi
Já byla dnes v 5+1 a jen vysoká sliznice.. zbytečně mě Dr k sobě žene tak brzo. Se pak nervuju.

Já bych nesla, nemusí byt nic vidět a zbytečnej stres potom.