Ultrazvuk. Vše ok?
Ahoj všem, jsem tu nová. Čtu tu zprávy často od vás. Mám na Vas otázku. Jsem teď cca 9 týden, minulý týden jsem byla u gynekologa, nechala jsem si udělat první fotecku. Ale podle hlavičky se mě zdá tam něco špatně. Vím že to je brzo, prosím řekněte mě, jak se vám jeví ta fotecka. Když na to furt koukám, říkám jestli to je v pohodě nebo ne. Děkuji

Úplně normální utz
@tynule123 pokud doktor žádný problém neviděl, nechápu co řešíš
Proč řešit něco, čemu nerozumím, když doktor žádný problém nevidí? Proč si problémy hledat. Nevím, co je na tom divného 🤷♀️
@tynule123 zkus si najít něco o vývoji miminka. Ono se děti vyvíjí opravdu hodně disproporcionálně, hlavička je hodně dlouhou dobu hodně dominantní. Ono když si vezmeš malé děti, tak tu hlavu mají v poměru k tělu hrozně velkou, tělo roste víc až později, hlava se už tolik nezvětšuje.
Jinak to, co popisuješ jako cystu podle mě vůbec žádná cysta není. Nejsem gynekolog ani z žádného blízkého oboru, ale mám dojem, že jsem něco takového měla u všech tehotenstvi a myslím, že dr mluvil o žloutkovém váčku. Ale o časté nikdy. A kdyby to cysta měla být určitě by ti to dr řekl.
Jedna rada na závěr. Když i dr řekne, že je vše v pořádku, tak má ve většině případů pravdu. A je zbytečné se v tom takhle šťourat. Jen si priděláváš další stres navíc a ten miminku vůbec neprospívá. Takže klid, je to v pořádku... těch strachů v tehotenstvi, kolem porodu a pak s miminkem si každá zažijeme tolik, že je zbytečné si ještě nějaké takhle uměle přidělávat.
@werumka je tam cysta, doktor mě řekl, že to je cysta. Zjistila jsem ji na preventivní kontrole, že nemám teď ovulaci, za 3 týdny jsem šla na kontrolu po lécích na cystu, aby vymizela a řekl mě že jsem v 5 týdnu. Ale říkal že se z cysty asi stal ten váček. Takže teď to už není cysta ale ten váček? A ten je v pořádku? Má tam být?
@tynule123 třeba si myslel, že je to cysta a ono to bylo hodně brzké tehotenstvi... tahle chyba se stala i mé kamarádce gynekoložce. Nečekala, že by mohla být po vysazení antiko hned těhotná, dělala si sama ultrazvuk a viděla tam “cystu” a až když to nějak konzultovala s kamarádem kolegou, tak jí navedl k tehotenstvi, udělala si test, a při dalším ultrazvuku už to bylo miminko se srdickem... tak tak
Hele a u toho doktora jsi byla ty, nebo tam byl nekdo za tebe?
@tynule123 ještě jsem se chtěla zeptat. Jak probíhají kontroly na gynekologii? Já byla poprvé 8.10, teď 26.10, teď mám jít 9.11. Je to časté takhle brzo? Neznamená to neco špatně? Že mě tam pan doktor chce tak často? A co se na nich má dělat. Já jen přijdu, zkontroluje mě a jdu do 5 minut pryč. Neměl by třeba měřit tlak, brát krev nebo tak něco?
@tynule123 Nechci být zlá, protože jsem pochopila, že jsi ze všeho vyjukaná jako prase, což dokazu pochopit, ale nechtěla bys být takto výřečná u svého gynekologa a zeptat se jeho? Holky ti tu daly miliardu odpovědí, ale evidentně ti moc nepomohly. PS: Miminko vypadá tak, jak vypadat má a doktor si tě zve na prohlídky tak, jak to standardně v těhotenství bývá. Teď ti začnou pravidelné poradny, kde se budeš vážit, nosit moč, budou ti měřit tlak. Odbery tě také čekají ať uz skrz vyšetření na různé nemoci, krevní skupinu a nebo screeningové vyšetření. Je toho plny internet, co se kdy dělá, stačí zadat dotaz.

Vypadá to normálně 👍