Únava, partner a povinnosti

revmelin
27. čer 2019

Holky, potřebovala bych radu nebo alespoň povzbudit. Jsem v 9tt, tento týden už mě tak moc nebolí žaludek, a tak mi je o trochu lépe. Jenže stále přetrvává únava. Pracuji s dětmi s autismem. Práce je to krásná, ale sama o sobě vyčerpávající. Do toho jsme se stěhovali a upravujeme byt - je v původním stavu, tak se snažíme o levnou rekonstrukci, jsme v nájmu. Jsem z toho všeho opravdu vyčerpaná. Usínám v rozmezí mezi 8-9 večer. Partner už začíná být naštvaný, protože s ním chodím ven jen zřídka. Vadí mi pachy, hned mi je zle, takže sezení na zahrádce kde se kouří je utrpení. Před tím jsem sama kouřila, takže o to víc to chlap nechápe. Měla jsem ráda pivo, nyní mi dělá zle jen představa birelu. Když už s ním někam jdu, za chvíli bych nejraději šla domů. Po příchodu z práce bych si nejraději lehla, ale ne vždy to jde. Pořád je třeba něco dělat nebo zařizovat. Jsem ze všeho vyčerpaná. Chci přijít domů a lehnout si, někdy i spát. Ale nejde to. Nevím co mám dělat. Přítel je skvělý, dělá nyní věci za mě, pomáhá mi. O to více mě mrzí, že ho zanedbávám. Nic mi přímo neřekl, ale už to na něm jde vidět. Před tím jsem byla akční, pořád jsem někde chtěla. Nyní bych nejraději srostla s gaučem...

barulina
27. čer 2019

Hollt to bude muset pochopit. Ja prvbi trimestr zvadla max tu praci. A to jsem mezi vyslechama odpadavala. Aale tak delala jswm dvanactky. Nevim podle me proate chlap tohle musi zvladnpput

gruyerre
27. čer 2019

@revmelin Partner to bude muset vydržet, nedá se s tím nic dělat, únava v těhotenství bývá opravdu příšerná. Většinou se to zlepší v druhém trimestru, tak snad i u tebe to za pár týdnů bude ok.

calvac
27. čer 2019

@revmelin jestli jste miminko planovali, dospely chlap by mel pochopit, proc to mas tak, jak to mas. Tve stavy, pocity a dalsi jsou normalni. To je proste tehotenstvi. Chlapovi to zkus vysvetlit nebo at si o tom neco precte, chlapi nekdy tyto zenske veci moc nechapou.

pavca1982
27. čer 2019

@revmelin Nechci být hnusná, ale ať si přítel zvyká. Co bude dělat až se Vám to narodí?Bude uraženej že na něj nemáš čas?Je třeba si o tom promluvit a ujasnit si to.😉Těhotenství a mateřství je prostě náročný proces.

revmelin
autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
karlajasmine
27. čer 2019

@revmelin tohle je úplně normální. Každá žena, kterou znám, byla v těhotenství nepoužitelná a pořád spala. Byla jsem na jedné firemní večeři v prvním trimestru a myslela jsem, že se pozvracim nebo usnu. Partner to bude muset pochopit..prostě se vám změnil život, až se dítě nerodí, bude času a sil ještě míň.

ivis04
27. čer 2019

Ne nadarmo se tomu rika jiny stav. Prvni trimestr byva narocny i ta unava byva vetsi, ve druhem by to melo zlepsit, ale ne nadlouho, treti uz je zase trochu pruda. Preji pevne nervy oboum. Az se prcek narodi, nebude to o moc lepsi 😁

aurelie34
27. čer 2019

Přítel si musí zvyknout. Je to normální že v prvním trimestru je velká únava. Já jsem v 6 tt a mám doma ještě 20 měsíčního syna, tak že na nějaké odpočíváni nemám moc čas. Chodím si jen lehnout s malým po obědě. Díky tomu není doma tak naklizeno ale manžel to bere úplně v pohodě. Holt se to musí prežit. Pak ta úbava zmizi.

bayt
27. čer 2019

@revmelin Asi bych si s ním upřímně a narovinu sedla a vysvětlila mu, že takto to prostě ženy v těhotenství mají. Já jsem v prvním trimestu opravdu lezla po zdech. Vstávala jsem do práce kolikrát v pět a po obědě jsem se párkrát musela v kanclu dokonce natáhnout na kanape! Jinak bych snad omdlela únavou. Okamžitě po příchodu z práce jsem šla spát, vzbudila jsem se kolikrát na večeři a honem zase spánek. Naopak ve druhém trimestru to bylo jako příval energie, stihla jsem toho strašně moc, letěli jsme na dovču, kde jsem si v pohodě vyšlapovala po horách v poušti apod.

drakenn
28. čer 2019

Být tebou, tak opravdu odpočívám! Máš právo si lehnout, když potřebuješ. Partnerovi to prostě oznam jako hotovou věc, jsi těhotná a únava v 1.trimestru je normální. Ať si chlapec uvědomí, že se celý svět nebude točit jen kolem jeho zadnice.

iowa
28. čer 2019

Tvoje stavy jsou úplně v pořádku, od toho jsou na těhotenství dva, aby se podporovali. A píšeš, že ti pomáhá, to je super. Já taky byla jak mrtvola na začátku, dokonce jsem to i mockrát obrečela, že jsem neschopná vydržet do devíti, abych vyvenčila psy. Ale od toho jsou partneři, aby když nemůže jeden, vypomohl ten druhý.
A neboj, ono se to časem srovná a bude to lepší 🙂 Odpočívej, ono ti to tělo vrátí.
Klaním se před babama, které jsou na těhotensví samy, já bych si hodila mašli.

rajecka
28. čer 2019

Před tím jsem byla akční, pořád jsem někde chtěla. Nyní bych nejraději srostla s gaučem...... Jestli to holka nebude tím, že jsi těhotná? 😀 Není to přece běžný stav, v jakém jsi byla předtím. Myslím, že v těhotenství by každé ženě mělo být odpouštěno, že je hysterická, líná a nenažraná 🙂 Snaž se užít každou volnou chvilku klidu, už to nikdy nikdy nikdy nezažiješ. Až budeš těhotná podruhé, už budeš lítat kolem prvního dítěte a ten luxus být sama už si nebudeš moct dovolit. A partner je snad chlap, který ti má být oporou a ne rozmazlený fracek, který se urazí, když s ním někam nejdeš. Pokud má takové sklony, tak je hodně rychle zaraž, protože jestli má pocit, že teď ho zanedbáváš, co teprve až bude na světě mimčo? Já jsem taky nikam nechtěla chodit, protože přesně jsem byla kuřačka a pivařka a težce jsem to nesla, tak jsem raději nikam nechodila. Manžel chodil s kamarády sám, já se válela u telky a všichni byli spokojení 🙂

urtica
28. čer 2019

Když jsem čekala dceru, celý první trimestr jsem trávila na ose postel-záchod. Partner se o mě staral (když byl doma), neumím si představit, že bych se mu v té době měla nějak věnovat. A už vůbec si neumím představit, že by mi vyčítal, že ho zanedbávám..

nafuka
28. čer 2019

Zakouřené prostředí určitě není vhodné pro těhotnou ženu. Chlap by si tě měl více hledět a ne se cítit dotčeně. Roste v tobě vaše dítě, nový človíček a to dá zabrat.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru