icon

UTZ - udělal ho gynekolog opravdu dobře?

2102
22. kvě 2019

Ahoj holky,

mám takový dotaz, dnes jsem byla u svého gynekologa, a dělal mi jen břišní UTZ, jsem 8+3tt.
Vaginální ultrazvuk mi dělal jen jednou, když jsem přišla s tím, že se mi na testu objevily dvě //, to mohl být cca 4týden. Pak jsem byla v 6tt a dělal také jen břišní. Dnes mi řekl jen, že těhotenství tam je a že mimčo žije. Ale přijde mi divné, že dělá jen břišní UTZ, všude totiž čtu, že je lepší v prvním trimestru dělat vaginální. Neudělal mi ani žádnou kontrolu, ani odběr krve, vůbec nic, jen ten ultrazvuk.
Máte někdo zkušenost nebo byli jste některá v podobné situaci? Případně mám si požádat o vaginální UTZ pro jistotu?

kkacca
•
22. kvě 2019

Ahoj, zvláštní, vždycky jen vnitřní utz a přes bricho až screening. Krev ti brat nemusi, až pak před screeningem..

2102
autor
•
22. kvě 2019

@kkacca právě mi to také přijde divné, ještě mi řekl, že mám obrácenou dělohu, ale to podle mě s tím moc nesouvisí, nebo ano? Jsem teď z toho na vážkách, nevím, zda věřit, že je vše v pořádku.

barulina
•
22. kvě 2019

Tak pokud to jde pekne videt i prews bricho tak proc ne. Krev se hned brat nemuso

leymea
•
22. kvě 2019

Je to sice zajímavý dělat takhle brzo utz přes bříško, ale zase pokud tam vše viděla tak proč by ne 🙂

michaela19911991
•
22. kvě 2019

Vnitřní mi dělal pouze jednou. Prý u opravdu hodně hubených to jde vidět krásně i přes břicho.

2102
autor
•
22. kvě 2019

@michaela19911991 mám právě 178cm a 60kg, břicho mám ploché, tak asi to bude kámen úrazu, to jsem nevěděla, děkuji 🙂

michaela19911991
•
22. kvě 2019

@2102 není zač ☺

katherine177
•
22. kvě 2019

Tak dřív dělali jen břišní ultrazvuk,ten vaginalni se dělá až poslední roky

cinam
•
22. kvě 2019

Od 9tt mi doktor taky dělal utz přes břicho ☺️ a krev bral poprvé až 13tt ke screeningu

zelenaesmolda
•
22. kvě 2019

me vnitrni UTZ nedelaji na prohlidce vubec,teda jednou hned na zacatku tehotenstvi kdyz jsem zacala krvacet,pak uz jenom brisni

xcassiopea
•
23. kvě 2019

při dvojčatech mi při první kontrole dělal gynekolog oba ultrazvuky a pak už jenom břišní, vůbec bych se neznepokojovala, netýká se to jen hubených, já měla na začátku druhého těhotenství co mi to dělal cca 63/160 a jak mi to ukazoval obojí na obrazovce, na tom břišním to podle mého bylo vidět i lépe. Hodně štěstí

2102
autor
•
23. kvě 2019

Holky moc jste mě uklidnili, je to moje první těhu, tak jsem ze všeho vyjukaná. Moc vám děkuji.