V 6tt mám užívat Utrogestan ústně i vaginálně
Ahoj, jsem v 6tt, dostala jsem dnes Utrogestan, protože lehce špiním. Překvapilo mě, že na letáčku je psané, že v těhotenství se užívá pouze vaginálně a já ho mám předepsaný 3x denně ústně a večer vaginálně. Doktorka mi to teď potvrdila telefonicky, ale přesto mě to děsí. Měla to některá z Vás také tak a bylo pak vše OK?
Mne dali na vyber, ale ze pry ustne je po tom zenam zle. Mne bylo, i kdyz jsem zavadela. Po dvou dnech jsem sama vysadila a je mi dobre a ted na KO nic nerikala dr., ze by vadilo, ze neberu. Podle me se stejne jisti jen oni, ze kdyby nahodou, tak oni udelali vse. Pokud se to udrzet ma, tak se to udrzi a kdyz ne, tak ti ani nejake hormony stejne nepomohou. 😉
@symcca tak s tim moc nesouhlasim,ze pokud se ma udrzet tak se udrzi.Oni doktori vedi proc to davaji,nekteri jen preventivne.Ja ho zavadela 4x.U prvniho syna narodil se uplne v poradku.dalsi dve tehotenstvi dopadly ZT a to jen proto,ze jsem ho sama vysadila a rekla jsem si presne tu stejnou vetu,pokud se ma udrzet tak se udrzi.No neudrzelo a to dvakrat.Ted jsem opet tehotna ve 14tt a zavadim poctive kazdy den a jeste tyden budu a k tomu uzivam i estrofem.Ten progesteron je dulezity a myslim,ze pokud to ma pomoct tak proc si ho zbytecne vysazovat a riskovat?? Tod muj nazor😉.
@dubnacek @symcca no i já doplatila na tuhle větu, pokud se má udržet, tak se udrží...také mám za sebou 2 MA a ten poslední byl nedavno, srdíčko tlouklo, dr. mě ho nabídnul, že když už jsem měla jeden potrat, tak kdyby moje tělo nevytvářelo nějaké hormony, můžeme mu utrogestanem pomoci...odmítla jsem a najednou za týden konec...teď jsem také poctivě zaváděla, jen 14dní na to udržení do 8tt a po dnešní kontrole vše v pořádku 🙂
Holky já měla polykat 2 ráno a 2 večer, ale bylo mi po tom šíleně zle a zvracela jsem, tak jsem začala zavádět a je to lepší. Nevolnost jen mírná a zvracení přešlo 🙂
@andrisek123 no je fakt, že přes ten žaludek je to dost pitomé... mě stačilo jen jednou a jednu kapsličku a bylo jasný, že přes pusu né:D
Dobrý den a můžu se zeptat a miminko je v pořádku jak jste brala ty prášky a jak jste to zaváděli vaginálně nešpinili jste a neublížili jste miminku děkuji za rady 🙂
Ja spinila, ale ne proto ze jsem zavadela vaginelne. Mela jsem rozhozene hormony a uzivala jsem jak progesteron tak estrogeny. Spinila jsem az do 10.tydne. Ale mimi v pořádku a ted uz mu bude 2,5 roku 🙂
Já pak po lécích teda špinit přestala, mimi už má víc jak rok, narodil se zdravý 🙂
Chci se zeptat jak to mám dát do pohvi vždy mi to jde někde jinde ??
Holky a kdy vám to pomohlo progesteron ?

@travnulee ..no jako je to logické, mě po něm nic není, když ho zavádím vag.
Jako je fakt že mě denně je blbě od žaludku...začíná to kolem 10 ráno a končí kolem 21 hod. ale nezvracím. Toto ale přikládám k tomu, že jsem těhu, né k těch práškám....