Velká nevolnost. Jak si pomoct?

malalulu
8. zář 2023

Ahoj holky. I u prvního a teď i u druhého trpím na velké nevolnosti. U prvního jsem musela jít do nemocnice na pár dnu na infuzi. Teď bych se tomu ráda vyhla. Máte nějaké tipy, jak si pomoct? Mám nevolnost celý den, do toho se to střídá i se zvracením. Přestavaji az kolem 20h. Díky za každou radu.

cilkat
8. zář 2023

Mě pomáhalo mléko a tvaroh. ... Gyndařka mi doporučila míša zmrzlinu.
Jinak prostě mít u sebe aspoň sáček piškotů a lahev magnezky a prostě pravidelně uzobávat - jako třeba po deseti minutách fakt sousto/lok.

agneska7
8. zář 2023

Musíš si přijít na to z čeho ti zle není za mě to byl černý čaj a suchý rohlík

miryp
8. zář 2023

On na to neexistuje univerzální návod, protože já byla těhotná dvakrát, v obou případech mě nevolnosti provázely polovinou těhotenství a co pomáhalo v prvním těhotenství, to ve druhém bylo špatně. V prvním těhotenství jsem byla na suchém rohlíku a neslazeném čaji. Ve druhém těhotenství jsem popíjela 100 % pomerančový džus a jedla co hodinu něco malého. V obou případech jsem navíc nesměla vstát z postele s lačným žaludkem, musela jsem si večer připravit kousek rohlíku či pár piškotů a to sníst ještě vleže a pak teprve si sednout, jinak mi bylo zle celý den.

chumlee71
8. zář 2023

@malalulu mě u prvního bylo blbě do pátého měsíce a u druhého až do porodu a pomáhalo mi jíst mandle, pít kolu a nevím proč jíst rajčata. Vlastně jsem na rajčatech přežila celý těhotenství, rajčatová polévka, normální rajčata, špagety pomodoro.

sigyn
8. zář 2023

Mě pomáhaly vychlazené perlivé nápoje (nejlépe pepsi), stačil třeba jen panák, když mi bylo nejhůře a vyhýbat se čokoládě a uzeninám.

krisstina93
8. zář 2023

Žádný univerzalni návod není, mě pomáhala ledová cola, zazvorova lizatka, ale většinou sem to musela jen přežít. Postupně sem zjistila co mi dela nejhůř, tak tomu sem se z daleka vyhýbala.

srnii
8. zář 2023

Já se vyhýbala Deganu jak čert kříži a byla to chyba, žádné babské rady mi nepomohly a zvracela jsem tak moc že jsem pak zvracela i krev a skončila v nemocnici takže za mě pokud nic nepomáhá, nechat si napsat Degan.

lentilkah
9. zář 2023

U syna nepomohlo nic, u dcery trochu Antimetil.
Drz se, kdyz si vzpomenu na to zoufalstvi...

katkakrejsek
Odpověď byla odstraněná
Zobraz

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru