icon

Velmi nízké PAPP-A při screeningu: Může mít dobrý konec?

fatal_error
19. lis 2021

Ahoj, je tu nekdo, kdo mel pri 1. screeningu extremne nizke PAPP-A a dopadlo to dobre?
Vyslo mi 0,186 MoM, coz je extremne nizka hodnota. K tomu riziko Edwardse 1:35, ale ultrazvuk v poradku, tak treba se Edwards jeste vyvrati. Snad.
Neptam se na hodnoty PAPP-A 0,2 MoM a vice, ptam se opravdu na 0,2 MoM a mene! Tedy nepiste, ze vam vyslo treba 0,27 MoM a dopadlo to dobre, na to se neptam.
Diky!

Strana
z2
goovana
21. lis 2021

@fatal_error není vůbec zač

tinaponik
21. lis 2021

@fatal_error Problémy nebyly žádné, zaplatila jsem si navíc screening růstu plodu tuším v 37. týdnu, velikost mimina v pořádku, porod vyvolávaný po termínu, chlapeček 3760 g. Nebyla jsem ani na odběru plodové vody, vady by měly být vidět na usg. Jen pohovor s genetičkou a konziliátrní ultrazvuk v Prenatalu na Veveří. Neinvazivní test mi rozmluvili jako zbytečný, do plodovky nikdo netlačil. A 2. screening u Mudr Vlašína.

fatal_error
autor
21. lis 2021

@tinaponik mela jsi riziko edwardse? cim nizsi papp-a a k tomu nizke jeste free hcg, tim vyssi riziko edwardse.
ja mam 1:35 a pocitam, ze po tripltestech to bude jeste horsi. to si neumim predstavit, ze by do plodovky netlacili, vzdyt to riziko je obrovsky a pripadu, kdy se treba rozstep nebo vada srdce objevily az po 20. tydnu je bohuzel dost.
kdyz mi tripltest vysledky nezlepsi (zlepsit je v pripade edwardse muze), tak na plodovku bezim sama hned. 🤷‍♀️

tinaponik
21. lis 2021

@fatal_error Moje riziko T13 a T 18 bylo 1:300? , screening negativní, šedá zóna, ale hodnoty biochemie opravdu nízké. USG ukázkové, nosní kůstka a vše... Navíc poměrně nízký věk.

fatal_error
autor
21. lis 2021

@tinaponik jo, vek neco udela, mne je 37 a rodit budu, pokud by to dopadlo dobre, ve 38.
ale asi v tom mem vysledku bylo teda horsi jeste neco. 🤷‍♀️

fatal_error
autor
12. pro 2021

Tak u nas se stastny konec nekona.
I kdyz pri 1. screeningu vysel Edwards 1:35 a Down 1:2889, po integrovanem testu sok, Down najednou 1:3, kdezto Edwards se zlepsil na 1:120. Mezitim jeste prisel vysledek Panorama testu a ten vyplivl Downuv syndrom. Hned jsem sla na plodovku, vysledek zitra a pak preruseni tehotenstvi.
Mame uz 2 male deti a dite s Downovym syndromem bysme nezvladli, take uz nejsme nejmladsi. Je to hrozna rana, sok, nejim, nespim, celou dobu jsem doufala, ze to bude dobre a ani v nejmensim by me nenapadlo, ze to bude nakonec Down. Zvlast kdyz puvodni riziko Downa bylo 1:2889, nosni kustka pritomna, NT 1,5 mm a HCG nizoucke. 😭 Vubec to na Downa nevypadalo.

rickym
12. pro 2021

@fatal_error tak uvidis co výsledek, i ten Panorama se třeba může mýlit✊🏻 Pokud ne, ukončení mám za sebou, tak klidně napiš sz, vím jak se cítíš😞 Je mi to moc líto.

fatal_error
autor
12. pro 2021

@rickym diky. praveze u downa je panorama presna na vic nez 99%, uvadej. na vyvolani pujdu 16:2 tt nebo 16:3 tt, bud zitra nebo v utery. psychicky je to silene, vubec si neumim predstavit, jak to zvladnu, jestli neskoncim rovnou nekde vedle na psychiatrii. 😭😭
je mi strasne lito kazde zeny, ktera tohle musela prozit. 🤝

Strana
z2