3D ultrazvuk, co na něj říkáte?
Ahoj všem,zajímalo by mě,co říkáte na 3D ultrazvuk. Ma dr to nedělá,zvažuji se objednat jinam,už mám asi načase,jsem 25+5. U dcerky jsem byla,ale ted si tak říkám,jestli jít,nebo ne..😊
@stefanovamarket Není úplně prokázáno, že je neškodný, takže pokud to není nutné kvůli vyšetření, nejdu. Sice to může být fajn zážitek a památka, ale kolikrát za život si to pak pustíte.
ahoj já bych měla jít teď v pátek a to budu 20+4. Jsem prvorodička a prcka jsme ještě pořádně neviděli pořád se schovává za placentu, kterou mám vpředu. Tak doufám, že tentokrát ho konečně uvidíme a taky už konečně chci vědět jak na tom jsme. Při běžné prohlídce u mojí dr se jen dozvím že vypadá zatím vše v pořádku.... tak třeba mi na 3D řeknou víc
Taky už jsem se Dr. domlouvala, dělá ho můj (4D) a prý mezi 22. a 24. tt je to nejlepší, teď jsem 14+6, tak máme ještě čas. Obě holky máme natočené, i když jen "černobíle", ale je to hezká památka 🙂
No ja si právě říkám,že čím míň toho všeho,tím lépe. Ale zase je fakt,že ma dr to vzdycky tak rychle prolitne,určitě kontroluje vse,co ma,ale říkám si,že třeba rozštěp nebo něco podobného tam nemůže vidět,ráda bych to viděla vic podrobněji..proto jsem stále na vážkách..
@stefanovamarket Nevím, ale kdyby nebyl neškodný, podle mě by nedělali třeba screening, kde ten UTZ trvá dlouho, tohle bude určitě kratší...
Určitě to nebude škodlivé 😊. Ja se hlavně na každý moc těším. Jen jak píše snahsnah,kolikrát si to pak člověk pustí 😊ale jo,asi půjdeme,je to naposledy,tak si to užijeme😊
@stefanovamarket zrovna rozštěpy se kontrolují při NT screeningu. My máme jen 3D fotky prave z NT screeningu, ale my na tohle nejsme. Nechci ani fotky z porodu, hezky až bude malá čisťounka a já aspoň učesaná 😊 fakt nevím, kam bych použila fotku, kde je mimi ještě od mázku a krve a já zpocená ufuněná a rozcuchaná... Na video ze svatby taky nekoukam a to 3-4D video by dopadlo stejně... Možná někdy v důchodu...😏
@kafr Rozštěpy se kontrolují až na UTZ ve 20.tt, ne? NT je ten první.
@oveckaluky jo, mám za to, že to kontrolují už na tom prvním, nebo už to pletu?!
@oveckaluky tak jsem to hledala: NT odhalí rozštěpy páteře a břišní stěny. Vzhledem k tomu že se kontroluje i nosní kustka, tak si myslím, že i rozštěp patra by byl vidět, ne?
Snad jo. Ono podle mě je ten 3D spise pro "paradu"a nebo jako u nás,kdyz se mimco moc nechce ukázat 😊. Ze tam to jde pěkne videt.
@kafr Aha, tak asi jo, já měla za to, že ty rozštěpy odhalí až ve 20. tt. Ale rozštěp patra na NT by asi ještě vidět nebyl, to mi přijde to miminko ještě moc malinké...
@kafr Tak jsem to popletla já - rozštěpy páteře nebo bříška opravdu vidí už na UTZ v I. trim., rozštěp rtu až mezi 16.-20. tt 😉
Mmch, tady je to hezky popsané, i jak vznikají https://www.babyweb.cz/rozstep-nevitany-spolecnik

@stefanovamarket záleží na vás 🙂 my byli u všech 3 dětí a nelituju 🙂