icon

Bodnutí vosou v těhotenství. Může to ublížit miminku?

veronika8808
18. srp 2019

Ahojky.Nikdy mě nepichla ani včela ani vosa tak se jdu hloupě zeptat :D
V pátek mě pichla vosa do ruky a od pátku se mi udělal takovyhle lívanec. Mazu to fenistilem.Jsem 25tt a moje blba otázka zní jestli to nemůže miminku nějak ublížit?A je normální že je to několik dní takhle otekle?

Bodnutí vosou v těhotenství. Může to ublížit miminku?
kattyd
•
18. srp 2019

Ja jsem byla v tehotenstvi pobodana srsni a syn uz ma 4 roky a je ok, si delame legraci ze je odolny diky srsnimu jedu. Tak myslim ze ani od vosy to nijak nevadi

kejt29
•
18. srp 2019

Vypada to na alergickou reakci, na miminko by to nemelo mit vliv, jen bych pak byla vic opatrna az bude dite vetsi, jestli nebude taky alergicke...

kajalka
•
18. srp 2019

Tohle je normální reakce.
@kattyd Sršní jed je několikanásobně slabší, než vosí či včelí.

kackakastanka
•
18. srp 2019

tak uplne normalni reakce treti den po to není, me bodla vosa nedavno, oteklo to, boule, namazala jsem fenistilem a hned to opadlo..., takze bud vice jedu, nebo trochu alergicka reakce, mimcu to neublizi, ještě je dobry hned po ocet, cibule... a chladit
@kajalka opravdu, ja si dodneška myslela, ze od srsne je to drastak?

zelenaesmolda
•
18. srp 2019

@veronika8808
male natekla takhle noha po ockovani,pry to muzou zpusobovat ty vedra co ted jsou takze bych nejak nepanikarila

priefi
•
18. srp 2019

@veronika8808 dej si vapnik, pomuze to odbourat. Je treba to chladit (ledovat) a manzelovi trochu pomohl i sudokrem, fenistil bez efektu. Pokud mas kalciovou mast, mela by taky pomoci

kattyd
•
18. srp 2019

@kajalka jojo, je slabsi, no me jich bodlo asi 5 nebo 6, omylem jsem slapla v lese do hnizda... tak to se mozna jedne vose vyrovna 😁 skoncila jsem na dva dny v nemocnici na pozorovani

priefi
•
18. srp 2019

@kackakastanka srsen ma vetsi vpich, ale je pravda, ze i manzel mel vetsi a horsi reakci po srsni nez po vose ci vcele. U toho srsne zabrala az framykoinova mast, je to atb.masticka, nevim,.zda se ji muze v tehu, ale pri kojeni jsem ji pouzivala, kdyz jsem mela zanet prsa, diky tomu byla i doma. Osobne si myslim, ze je to lokalni a vadit by to nemelo, ale lepsi je se poradit s dr. @veronika8808, myslim, ze je jen na recept

barulina
•
18. srp 2019

Me pichla poprve dva mesice zpatky. Do loktu, loket jak bambule a jeste ted citim ze neco bylo. Asi se mi strefila do nejakeho nervu. Mimcu to neublizi

babanci
•
19. srp 2019

Ne, ale je fakt, že jsou ty vosy a včely nějaké zmutované. Každého, koho v poslední době píchne, šíleně oteče.

martt
•
19. srp 2019

@veronika8808 Zkus si na to dát obklad z octu popřípadě na to přiložit rozkrojenou cibuli. Nejlepší je to dát hned po pichnuti. Ale ted by to také mělo zabrat.

veronika8808
autor
•
19. srp 2019

@martt svatá pravda.Mazala jsem to ruznyma mastickama a opravdu zabral až obklad z octa :D

vendes
•
19. srp 2019

@babanci Protože jdou plné sra*ek z postřiků na polích, hlavně z řepky. To reakci na štípnutí zhoršuje.

baskervile
•
4. zář 2019

Ahoj,obnovím diskuzi: Dopoledne mě do dlaně ďobla vosa.Seděla na houpačce a já jí vší silou přimáčkla.Musela jsem jí druhou rukou smést, nechala tam i žihadlo (ano,byla to vosa).Bolelo to jako pr..., a bolest se šíří až k lokti.Jinak jen začervenání,ale oteklé to není.Co na to?

priefi
•
4. zář 2019

@baskervile zkus treba cibuli, nebo ocet
Pak treba sudokrem, fenistil gel, kalciovou mast aj.

kejt29
•
4. zář 2019

@baskervile z prirodnich ocet, cibuli nebo tea ree oil, fenistil. Me pichla pred tydnem do podpazi a ne hala jsem to tak.

baskervile
•
5. zář 2019

@kejt29
@priefi děkuji, už je to lepší,ale překvapilo mě, že to bolí až tak vysoko

kejt29
•
6. zář 2019

@baskervile zalezi na miste, me pichla v podpazi a citila jsem to fakt vsude. Ale treba v lytku to bude “pohodicka” 😁